Topic
3 replies Latest Post - ‏2013-04-24T14:12:21Z by 1XWY_TS_Teh
rhartono
rhartono
2 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic GIM Client

‏2013-04-19T10:02:34Z |

Hi all,

I am quite new guardium and still learning.

If my question has been asked before, please forgive me.

I am installing GIM on the SuSE and mistakenly remove it from the Collector by clicking on the Reset Client button (itchy hand, want to know what that button for).

Now the client is no longer in the client list. 

I have uninstall the GIM in the SuSE and hope that the entry will reappear. But unfortunately it is not the case.

Anybody know how to add this client back to the Collector?

  • 1XWY_TS_Teh
    1XWY_TS_Teh
    205 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: GIM Client

    ‏2013-04-22T13:00:49Z  in response to rhartono

    Do you mean after you uninstall the GIM and reinstall, you still can't find the Client?

     

    If you run ps -ef|grep GIM, is GIM process still running?

    • rhartono
      rhartono
      2 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: GIM Client

      ‏2013-04-24T05:55:09Z  in response to 1XWY_TS_Teh

      Hi 1XWY_TS_Teh,

      Can see gim_client.pl running. Is that the GIM process?

      Now if I go to Module Installation > Install by Client and click on Search, it said, No Client have been registered.

      Thanks

      • 1XWY_TS_Teh
        1XWY_TS_Teh
        205 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: GIM Client

        ‏2013-04-24T14:12:21Z  in response to rhartono

        At the Process Monitor, do you see both GIM and SUPERVISOR is active mean in Green?

        Check at the /etc/inittab, is the line start with gim and gsvr exist.

        You can try restart the GIM services, by remark the two lines in /etc/inittab and run "init q" than remove the remark and run "init q" again.