Topic
4 replies Latest Post - ‏2013-10-16T15:09:18Z by Josh_Corder
WilhelmTomasi
WilhelmTomasi
3 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic AMM firmware upgrade - failed?

‏2013-10-16T10:25:05Z |

Hi,

I upgraded the firmware of an AMM card with the version BPET62P, on a BladeCenter-S, I waited until I recevied the firmware update successful message, then I restarted the module.

Now I cannot connect to it. The old IP address is not responding, 192.168.70.125 also, and there is no DHCP in the network.

What could have happened? It's the second time this happened to me!

Updated on 2013-10-16T10:26:29Z at 2013-10-16T10:26:29Z by WilhelmTomasi
  • WilhelmTomasi
    WilhelmTomasi
    3 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: AMM firmware upgrade - failed?

    ‏2013-10-16T11:35:24Z  in response to WilhelmTomasi

    News: the AMM responds to ping just a few times after being reinserted, then stops

     

    • Josh_Corder
      Josh_Corder
      94 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: AMM firmware upgrade - failed?

      ‏2013-10-16T13:43:57Z  in response to WilhelmTomasi

      First, I would not use 62P.  Or 62R, Or 62 anything.  Get 64G here:

      http://www-933.ibm.com/support/fixcentral/systemx/selectFixes?parent=BladeCenter+S+Chassis&product=ibm/systemx/7779&&platform=NONE&function=all#Management Module

      Are there any lights on the AMM?  If the green light is not lit, the AMM is toast.  If the green and amber are lit, you may be able to fix it.  If the green light is lit, you most certainly can recover.  If there are no lights, replace it.  

      For the other scenarios, direct connect a laptop to the AMM.  You can use a normal patch cable.  See if you can ping it directly that way.  You may need to reset it.  If you cannot ping it, try the default address of 192.168.70.125.  Hopefully, you are now logged in and you can flash the 64G directly connected to the AMM.  

      You may have to reconfigure the IP address or see if there are system bus timeouts.  

      Good luck. Let me know the results.

      • WilhelmTomasi
        WilhelmTomasi
        3 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: AMM firmware upgrade - failed?

        ‏2013-10-16T14:08:44Z  in response to Josh_Corder

        Hi again,

        Connected the AMM directly to a PC - works! This is strange, because it used to work on that switch without any problem until I did the firmware upgrade!

        I also have to make a correction, the firmware version that I installed is BPET62R. That version works on many other chassis without problems however..

        Updated on 2013-10-16T14:12:16Z at 2013-10-16T14:12:16Z by WilhelmTomasi
        • Josh_Corder
          Josh_Corder
          94 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: AMM firmware upgrade - failed?

          ‏2013-10-16T15:09:18Z  in response to WilhelmTomasi

          It has several issues with bus and AMM hangs.  You should consider going to 64G.  If you don't want to do that, then I would strongly suggest you upgrade to the new AMM code that will drop in the 4th quarter.

          Check your switch port settings.  Try coding the port to 100/full.  The AMM cannot connect at or support 1GB connections.

          Glad it's working for you though.