Topic
8 replies Latest Post - ‏2013-07-02T12:41:41Z by Josh_Corder
MJABER
MJABER
14 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Firmware update issue

‏2013-07-01T15:14:57Z |

hi , 

 i am trying to update the firmware of hs22 and i am facing the below error " Unable to establish communication with blade " 

i have checked the SOL status it is enabled but  there is one message says : Internal network path between the AMM and this blade server is currently not available. Please refer to AMM user guide for troubleshooting information " 

VLAN id for the SOL is 4095 

any idea !!

 
  • Josh_Corder
    Josh_Corder
    94 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Firmware update issue

    ‏2013-07-01T15:30:39Z  in response to MJABER

    Try reseating the blade.  That normally fixes it for me. 

    • MJABER
      MJABER
      14 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Firmware update issue

      ‏2013-07-01T15:45:52Z  in response to Josh_Corder

      hi , 

      thanks for your reply , i have did this not working with me .

       

       

      • MJABER
        MJABER
        14 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Firmware update issue

        ‏2013-07-01T15:48:28Z  in response to MJABER

        it happen for me for all blade i have on the chassis ( 3 blade i have ) 

        • Josh_Corder
          Josh_Corder
          94 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Firmware update issue

          ‏2013-07-01T15:50:31Z  in response to MJABER

          Have you reseated the amm as well?  Are you using VLAN 4095 on the same subnet as the AMM?  If the reseat of the AMM doesn't work, it seems you may have a conflict with the VLAN.

          • MJABER
            MJABER
            14 Posts
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Firmware update issue

            ‏2013-07-01T15:58:34Z  in response to Josh_Corder

            Hi ,

            AMM and SOL in different VLAN since i can see under /network Interface that the SOL is under VLAN ID 1 , but when trying to add VLAN 4095 it says the allowed is 1 - 4094 only

            • Josh_Corder
              Josh_Corder
              94 Posts
              ACCEPTED ANSWER

              Re: Firmware update issue

              ‏2013-07-01T16:03:43Z  in response to MJABER

              That's correct . The AMM should be VLAN 1 and the blades 4095.  My question is are you using either of those VLANs outside of the blade chassis?  As in a private VLAN with either 1 or 4095 as the number.

              • MJABER
                MJABER
                14 Posts
                ACCEPTED ANSWER

                Re: Firmware update issue

                ‏2013-07-02T06:55:16Z  in response to Josh_Corder

                no i dont use any of this two VLAN ID ,

                • Josh_Corder
                  Josh_Corder
                  94 Posts
                  ACCEPTED ANSWER

                  Re: Firmware update issue

                  ‏2013-07-02T12:41:41Z  in response to MJABER

                  I'd open a hardware ticket my friend.  Not sure what could be causing it.