Topic
20 replies Latest Post - ‏2013-08-13T15:16:58Z by MaxMinimo
MaxMinimo
MaxMinimo
17 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

‏2013-06-24T16:10:19Z |

This topic the challenges of the Maximo Asset Management with Asset Configuration Manager and Transportation Module to latest version in 2013

(Go-Live Planned July 13,2013)     update Actual Live -   7/21/13

 Current Version

App Server IBM WebSphere Application Server 6.1    
 
User Name maxadmin    
 
Version

 
Maximo Asset Configuration Manager 7.1.1.1-20100910-1108 Build 20100509-1059 DB Build V7121-06
Common PMP 7.1.1.6 Build 20091130D DB Build V7116-05
Transportation 7.1.1.0 Build 20091209-0841 DB Build V7120-08
Base Services 7.1.1.6 Build 20091208-1415 DB Build V7116-173
   
 
Server OS Linux 2.6.9-100.ELsmp

New Version

 

 

Updated on 2013-07-25T13:12:26Z at 2013-07-25T13:12:26Z by MaxMinimo
  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

    ‏2013-06-24T16:26:44Z  in response to MaxMinimo

    The path followed was Upgrade from Maximo 7.1.1.6  to Maximo 7.1.1.8  , then upgrade  to 7.5.0 , then  Maximo  7.5.0.3 and finally Maximo 7.5.0.4

    Alternate path can also be followed by upgrading to Maximo 7.1.1.11 ( not 7.1.1.12)  and the  to7.5.4 directly.

    http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21266217

    we found that path is relatively new and has more bugs.

    Updated on 2013-06-24T16:27:00Z at 2013-06-24T16:27:00Z by MaxMinimo
    • MaxMinimo
      MaxMinimo
      17 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Birt Report Blank First Page

      ‏2013-06-24T16:47:21Z  in response to MaxMinimo

      Issue No 1

      Birt report is thowing a blank first page after the upgrade when scheduled and emailed as pdf.

      IBM gave us a solution as a hot fix and that did not work

      Solution

      We recreated the report using the same sqls and deployed the new report to Maximo 7.5.4 and fixed the issue.

       

      Updated on 2013-06-28T20:14:10Z at 2013-06-28T20:14:10Z by MaxMinimo
      • swkim90049
        swkim90049
        205 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

        ‏2013-06-24T18:56:08Z  in response to MaxMinimo

        I've heard of users having issues with BIRT when upgrading Maximo 7.1 to 7.5

        You probably know about this already, but this may be helpful...

        http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21498572

        IBM Maximo Asset Management 
         V7.5 Report Development Guide
      • MaxMinimo
        MaxMinimo
        17 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Birt Report Blank First Page

        ‏2013-07-25T13:14:41Z  in response to MaxMinimo

        We are getting intermittant blankpage on BIRT report.. BIRT forum says there is a know conflict with BIRT 4.3 and Websphere 8.x

      • MaxMinimo
        MaxMinimo
        17 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Birt Report Blank First Page

        ‏2013-07-29T18:50:16Z  in response to MaxMinimo

        We applied  a  java arguement to exclude a jit class  for all JVM

        -Xjit:exclude={org/mozilla/javascript/UintMap.*

        annd looks like that is working..

  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Bulletin Board does not acknowledge

    ‏2013-06-24T18:54:59Z  in response to MaxMinimo

    Issue with Bulletin board: - even after acknowledging the message the message still comes up

    Fix

    The fix is to set the system property PMBBISTRACKED value   to 1 instead of ' Y'(value Y got copied over from Max 7.11). Maximo 7.5 looks for value '1' for the system property while maximo 7.1 checks for 'Y'.  

     

     

    Updated on 2013-06-28T20:15:01Z at 2013-06-28T20:15:01Z by MaxMinimo
  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Tool Tip does not appear

    ‏2013-06-24T19:03:16Z  in response to MaxMinimo

    Issue - Maximo tooltips doesnot appear after upgrade

    solution

    IBM provided a hot fix for this issue. But part of a large hotfix

    On behalf of IBM support we have put new file(s) for you on our external ftp server ftp.emea.ibm.com:

     File: LA_TEST_FIX_PMR                     8196 bytes

     Use the following URL(s) for a convenient download of the data:

     ftp://ftp.emea.ibm.com/fromibm/pmr/00693,442,000/LA_TEST_FIX_PMR_00693,442,000.zip

     You may also logon manually to the ftp server and download the data.

    You can obtain access to the file(s) via command "ftp ftp.emea.ibm.com"

    Comment :

    The hot fix resolved the problem

     

     

    Updated on 2013-06-28T20:16:22Z at 2013-06-28T20:16:22Z by MaxMinimo
    • swkim90049
      swkim90049
      205 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

      ‏2013-06-24T20:49:25Z  in response to MaxMinimo

      Odd that adding text to the ALT tag in line 123 would fix the error.

    • SASHULL
      SASHULL
      198 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

      ‏2013-06-25T20:05:52Z  in response to MaxMinimo

      I wouldn't distribute any fix that has LA in it's name (Limited Availability) as it isn't available to be downloaded (You have to submit a PMR for the issue and IBM may make it available to you if you have a pressing issue that can't wait for an IFIX). LA fixes have very limited testing and are designed for your particular issue before it makes it into a Hotfix (which is a true Cumulation of fixes that undergoes slightly more testing) and may introduce new issues that will be difficult to troubleshoot.

      • MaxMinimo
        MaxMinimo
        17 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

        ‏2013-06-25T20:47:53Z  in response to SASHULL

        Yes. This hot fix after a PMR . But we were told that there is a interim fix: 7.5.0.4-TIV-MBS-IFIX003. But that contains lot of fixes...

      • swkim90049
        swkim90049
        205 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

        ‏2013-06-28T17:39:45Z  in response to SASHULL

        This fix is harmless. On line 123 of  applications\maximo\maximouiweb\webmodule\webclient\components\toolbarbutton.jsp

        <img role="presentation" tabindex="-1" id="<%=id%>_image" src="<%=IMAGE_PATH%><%=image%>" alt="<%=itemTitle%>"/>

        The hot fix just provides content to the alt attribute within the img tag.

        SA SHULL - I agree with you in principal, but type this of change I think is harmless.

        Adding content to the alt attribute does make the toolbar tips work in Internet Explorer now. :)

        • MaxMinimo
          MaxMinimo
          17 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Upgrade of Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

          ‏2013-06-28T20:08:10Z  in response to swkim90049

          The hot fix from IBM fixed the issue.. That avoid changing manually all these jsps.. Thanks for the suggestion

          Updated on 2013-06-28T20:17:00Z at 2013-06-28T20:17:00Z by MaxMinimo
  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Connection Error code 12002

    ‏2013-06-28T20:13:34Z  in response to MaxMinimo

    IBM FIx ;

    There will be a system property called mxe.webclient.lostconnectionwarningonly. May you confirm if this is set to true? If not, may you kindly set it to true, refresh, clear the WAS cache file, and restart server.

    This has fixed the issue partially

    Another solution is to increase the timeout in windows registry

    Computer\HKEY_Current_User\Software\Microsoft\windows\CurrentVersion\Internet Settings

    ReceiveTimeout  REG_DWORD   0x000075309( 30000)   -- 30 sec to 300 sec

     

     

  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Hey--Upgraded Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

    ‏2013-07-21T13:42:16Z  in response to MaxMinimo

    We are officially  upgraded at 9:00 AM July  21,2013 after  12 hour upgrade process.

    IBM WebSphere Application Server 8.5.0.1
     
    Version IBM Maximo Asset Management 7.5.0.4 Build 20130129-2023 DB Build V7504-00
    IBM Maximo for Transportation 7.5.0.0 Build 20110415-1936 DB Build V7500-06
    Tivoli's process automation engine 7.5.0.4-IFIX20130605-0657 Build 20130129-2023 DB Build V7504-38 HFDB Build HF7504-03
    IBM Maximo Asset Configuration Manager 7.5.0.2 Build 20121210-0030 DB Build V7502-19
     
    Server OS Linux 2.6.32-358.el6.x86_64
     
    Server DB Oracle 11.2 (Oracle Database 11g Enterprise Edition Release 11.2.0.2.0 - 64bit Production

    The lesson learned from test to prod is that, it is better to create a  new database and copy the data to it prior  to upgrade if the DB is verylarge and highly defragmented. This is expected to speed up the upgrade process. Also use  DB rollback flash point with guarenteed roll back.

     

     

    Updated on 2013-07-25T13:19:32Z at 2013-07-25T13:19:32Z by MaxMinimo
    • spivot
      spivot
      3 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Hey--Upgraded Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

      ‏2013-07-23T00:19:45Z  in response to MaxMinimo

      Congratulations and good luck with new version!

      We are upgrading this Friday. also going from 7116 to 7504 :)

      Check following issues (major) that we run into during the upgrade and testing:

      1. All inventory items had Reorder flag ticked ON even for items that in past had Stock Category NS. I had to run a back-end script to reset this flag for all items that had NS or SP category...
      2. Automatic Reorder functionality didn't work for all items if just one item had a manufacture as its default vendor (legacy of old data). Also had to create a system property (mxe.db.fetchResultStopLimit.REORDERPAD=-1) because we have more than 5000 records in the inventory (error: BMXAA7387E)
      3. Ship To list has been cut and had to be extended (new rules in 7.5)

      Not a bug but We turned off Asynchronous validation as we found it very complicate -  too much extra clicks required to do the same thing

      Cheers,

      Alexey

      • MaxMinimo
        MaxMinimo
        17 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Hey--Upgraded Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

        ‏2013-07-25T13:29:31Z  in response to spivot

        Good Luck with your  upgrade.  We do not use inventory reorder so that module was not tested..

        After upgrade, we found that addrow() button on application designer is not working and throwing null pointer exception.

        Also test all your BIRT reports if you use BIRT.

        If anyone is using I.E 8 , check for ReceiveTimeout  parameter on the registry since he/she may get annoying timeout popups.

        Could you please post your infrastructure details ( websphere/ weblogic, Oracle/ Sql server?) and any industry add on or interface add on?

         

        Thanks

        B

        Updated on 2013-07-25T13:30:20Z at 2013-07-25T13:30:20Z by MaxMinimo
        • spivot
          spivot
          3 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Hey--Upgraded Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

          ‏2013-07-27T05:15:03Z  in response to MaxMinimo

          Just finished the upgrade. Started yesterday at 4 and finished in 7 hours :)

          So far so good

           

          7.5 Environment:

          • IBM Maximo Asset Management 7.5.0.4 Build 20130129-2023 DB Build V7504-00
          • Tivoli's process automation engine 7.5.0.4-IFIX20130418-0906 Build 20130129-2023 DB Build V7504-38 HFDB Build HF7504-01
          • WebSphere 7.0.0.27
          • MS IIS HTTP Server 7.5
          • Windows Server 2008
          • MaxMinimo
            MaxMinimo
            17 Posts
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Hey--Upgraded Maximo 7.1.1.6 to Maximo 7.5.0.4

            ‏2013-07-29T18:45:22Z  in response to spivot

            Congratulations !  Now it is over..

              I see that you have applied a hot fix HF7504-01. What was it?

             

            Thanks

            BA

  • MaxMinimo
    MaxMinimo
    17 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re:Are you sure you want to leave this page in IE 9/10

    ‏2013-08-13T15:16:58Z  in response to MaxMinimo

    We got  warning message 

    'Are you sure you want to leave this page?

    after upgrade to IE 9 and the fix is to set the property

    webclient.exitwarn =0 and do live refresh.