Topic
3 replies Latest Post - ‏2014-07-14T12:37:50Z by Mihaa
SystemAdmin
SystemAdmin
7615 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Error while opening Process App in Integration Designer

‏2013-04-04T12:27:55Z |
Hello All,

I have installed BPM 8.0.0 Advanced version on my PC. When I am trying open a process app from integration designer I am getting an error (attached to this post)

the ID version is 8.0.1. I tried to upgrade to 8.1.1 still I am getting the same error.

I cans see following error in console.

4/4/13 17:51:43:444 IST 00000099 SibMessage I [:] CWSID0020I: Configuration reload is complete for messaging engine MKT1Node01.server1-PERFDW.MKT1Node01Cell.Bus.
4/4/13 17:51:43:672 IST 00000099 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: Universal Test Client.
4/4/13 17:51:43:908 IST 00000085 RequestProces I org.apache.wink.server.internal.RequestProcessor logException The following error occurred during the invocation of the handlers chain: WebApplicationException (404 - Not Found) with message 'null' while processing GET request sent to http://localhost:9080/bpm/repo/branches/2063.6bc87264-2afd-40f7-996b-8fed537fe716

I couldn't figure out the root cause. Please share your thoughts or some tips I can get more details of this error.

thanks
Anoop
Updated on 2013-04-05T05:47:28Z at 2013-04-05T05:47:28Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    7615 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Error while opening Process App in Integration Designer

    ‏2013-04-05T05:17:28Z  in response to SystemAdmin
    Hi All,

    I even tried to install ID in a different PC and tried to connect. the connection was successful, but unable to open the Process App (getting same error)

    I am able to open the Process App from old version of ID - 7.5. but same process app not able to open in ID 8.0.1. I trying with Admin user.

    Please let me know if anyone faced this problem before

    thanks
    anoop
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    7615 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Error while opening Process App in Integration Designer

    ‏2013-04-05T05:47:28Z  in response to SystemAdmin
    I can see following error in Eclipse log.

    Apr 5, 2013 10:44:15.179 IST 00000027 bpmHist E com.ibm.wbit.ui.GeneralUITracing$6:logging(GeneralUITracing.java:270) FROM_ECLIPSE_ERROR_LOG Internal error while reading TOC contents from remote server ConnectException(Connection timed out: connect) Details...
    java.net.ConnectException: Connection timed out: connect
    at java.net.PlainSocketImpl.socketConnect(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.doConnect(PlainSocketImpl.java:370)
    at java.net.PlainSocketImpl.connectToAddress(PlainSocketImpl.java:232)
    at java.net.PlainSocketImpl.connect(PlainSocketImpl.java:219)
    at java.net.SocksSocketImpl.connect(SocksSocketImpl.java:366)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:528)
    at java.net.Socket.connect(Socket.java:477)
    at sun.net.NetworkClient.doConnect(NetworkClient.java:163)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(HttpClient.java:396)
    at sun.net.www.http.HttpClient.openServer(HttpClient.java:531)
    at sun.net.www.http.HttpClient.<init>(HttpClient.java:235)
    at sun.net.www.http.HttpClient.New(HttpClient.java:308)
    at sun.net.www.http.HttpClient.New(HttpClient.java:325)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getNewHttpClient(HttpURLConnection.java:970)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.plainConnect(HttpURLConnection.java:911)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.connect(HttpURLConnection.java:836)
    at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(HttpURLConnection.java:1172)
    at java.net.URL.openStream(URL.java:1011)
    at org.eclipse.help.internal.base.remote.RemoteTocProvider.getTocContributions(RemoteTocProvider.java:91)
    at org.eclipse.help.internal.toc.TocManager.getAndCacheTocContributions(TocManager.java:210)
    at org.eclipse.help.internal.toc.TocManager.getTocContributionsForToc(TocManager.java:199)
    at org.eclipse.help.internal.toc.TocManager.getRootTocContributions(TocManager.java:306)
    at org.eclipse.help.internal.toc.TocManager.getTocs(TocManager.java:68)
    at org.eclipse.help.internal.workingset.WorkingSetManager.getRoot(WorkingSetManager.java:88)
    at com.ibm.wbit.ui.gettingstarted.InitializeHelpScopesRunnable.gatherTocs(InitializeHelpScopesRunnable.java:68)
    at com.ibm.wbit.ui.gettingstarted.InitializeHelpScopesRunnable.run(InitializeHelpScopesRunnable.java:136)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:736)

    Apr 5, 2013 10:44:22.807 IST 0000002e bpmHist E com.ibm.wbit.ui.GeneralUITracing$6:logging(GeneralUITracing.java:270) FROM_ECLIPSE_ERROR_LOG REST call failed with the following exception: RESTBadRCException(HTTP/1.1 404 Not Found) Details...
    com.ibm.bpm.common.rest.RESTBadRCException: HTTP/1.1 404 Not Found.
    at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeHttpMethod(RepositorySession.java:293)
    at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeGETHelper(RepositorySession.java:161)
    at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeGETMethod(RepositorySession.java:146)
    at com.ibm.wbit.lombardi.core.rest.RestActionImpl2.populateWLEProjectBranchSnapshotObject(RestActionImpl2.java:1221)
    at com.ibm.wbit.lombardi.core.rest.RestActionImpl2.refresh(RestActionImpl2.java:639)
    at com.ibm.wbit.lombardi.core.utils.BPMRepoRESTUtils.refreshFromRepositorySelective(BPMRepoRESTUtils.java:1155)
    at com.ibm.wbit.ui.bpmrepository.utils.ProcessCenterUtils$2.run(ProcessCenterUtils.java:218)
    at com.ibm.wbit.lombardi.core.utils.AsyncThread.run(AsyncThread.java:50)
    at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:54)

    Can anyone suggest how to set connection timeout value?
  • Mihaa
    Mihaa
    1 Post
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Error while opening Process App in Integration Designer

    ‏2014-07-14T12:37:50Z  in response to SystemAdmin

    Hello,

    I have similar problem.

    In the IBM Integration Designer version 7.5.1 everything was fine. But after I updated to version 7.5.1.2 I can not open Toolkits from Process Center. When I click "Open in workspace" on any Toolkit I get the same error that attached to the first post in this topic.

    workspace logs (~\.metadata\.log) :

    !ENTRY com.ibm.bpm.common.rest 4 0 2014-07-14 14:09:15.611
    !MESSAGE REST call failed with the following exception:
    !STACK 0
    com.ibm.bpm.common.rest.RESTBadRCException: HTTP/1.1 404 Not Found.
        at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeHttpMethod(RepositorySession.java:293)
        at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeGETHelper(RepositorySession.java:161)
        at com.ibm.bpm.common.rest.impl.RepositorySession.executeGETMethod(RepositorySession.java:146)
        at com.ibm.wbit.lombardi.core.rest.RestActionImpl2.populateWLEProjectBranchSnapshotObject(RestActionImpl2.java:1221)
        at com.ibm.wbit.lombardi.core.rest.RestActionImpl2.refresh(RestActionImpl2.java:639)
        at com.ibm.wbit.lombardi.core.utils.BPMRepoRESTUtils.refreshFromRepositorySelective(BPMRepoRESTUtils.java:1155)
        at com.ibm.wbit.ui.bpmrepository.utils.ProcessCenterUtils$2.run(ProcessCenterUtils.java:218)
        at com.ibm.wbit.lombardi.core.utils.AsyncThread.run(AsyncThread.java:50)
        at org.eclipse.core.internal.jobs.Worker.run(Worker.java:54)

     

    traffic sniffer from version IBM ID 7.5.1.2:

    ################################
    %%%SEND%%%

    GET /bpm/repo/branches/2063.28918ab0-9229-4d61-8144-0773de3cf047 HTTP/1.1
    Accept: application/json
    X-IIDVersion: 7.5.1.2
    Content-Type: application/json
    Authorization: Basic XXXXXXX
    User-Agent: Jakarta Commons-HttpClient/3.1
    Host: XXXXXXX:9080
    Cookie: $Version=0; LtpaToken2=XXXXXXX; $Path=/

    ################################
    %%%RECEIVE%%%

    HTTP/1.1 404 Not Found
    Content-Language: en-US
    Transfer-Encoding: chunked
    Connection: Close
    Date: Mon, 07 Jul 2014 13:21:48 GMT

    ################################

     

    traffic sniffer from version IBM ID 7.5.1:

    ################################
    %%%SEND%%%

    GET /bpm/repo/projects/2066.803b3f6a-f028-49fa-9d8b-32554de2e5f9/branches/2063.28918ab0-9229-4d61-8144-0773de3cf047 HTTP/1.1
    Accept: application/json
    X-IIDVersion: 7.5.1
    Content-Type: application/json
    Authorization: Basic XXXXXXX
    User-Agent: Jakarta Commons-HttpClient/3.0
    Host: XXXXXXX:9080
    Cookie: $Version=0; LtpaToken2=XXXXXXX; $Path=/

    ################################
    %%%RECEIVE%%%

    HTTP/1.1 200 OK
    Content-Type: application/json
    X-SNAPSHOT-ID: 2064.c3ca9de4-2415-4f4a-ad44-085ebb7e6eb2
    Content-Language: en-US
    Transfer-Encoding: chunked
    Date: Tue, 08 Jul 2014 08:53:07 GMT

    7d
    {"name":"Main","acronym":"Main","default":true,"lastModified":1403599447000,"id":"2063.28918ab0-9229-4d61-8144-0773de3cf047"}

    ################################

     

    For some unknown reason in the version 7.5.1.2 there is no "/projects/2066.803b3f6a-f028-49fa-9d8b-32554de2e5f9/" part in the GET request. That's why I get error 404. But I dont know how to fix it.

    Any help appreciated!

    Updated on 2014-07-14T14:29:26Z at 2014-07-14T14:29:26Z by Mihaa