Topic
  • 9 replies
  • Latest Post - ‏2013-03-11T11:13:32Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
30895 Posts

Pinned topic Installing CTC 4.0 in portal 8.0

‏2013-02-02T12:20:33Z |
hi everybody,

i want to install CTC 4.0 in websphere portal 8.0,i tried but didn't get success.i have some through some blogs regarding this but didn't get appropriate answer.

CAN ANYBODY HELP ?
Updated on 2013-03-11T11:13:32Z at 2013-03-11T11:13:32Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-02-04T10:25:50Z  
    Hi Kavinder,

    hard to help without having details. Can you deliver any more detail what is the problem and when during the setup it appeared? Any stacktrace, an unexpected output...?

    Sven

    The postings on this site are my own and don't necessarily represent IBM's positions, strategies or opinions.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-01T21:05:01Z  
    Hello, I am having the same issue installing CTC4 on my Windows7 Professional when I execute ctc-install.bat as follows (Any ideas on how to fix this problem?):
    C:\Temp\CTC4>ctc-install.bat

    C:\Temp\CTC4>rem (C) Copyright IBM Corp. 2010, 2011.

    C:\Temp\CTC4>rem Batch file to install CTC
    "Loaded ctc.properties file"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\paa\ctc.paa"
    passed -properties C:\Temp\CTC4\ctc.properties
    "using C:\Temp\CTC4\ctc.properties file"
    "Properties set"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\SITE-B~1\paa\site-builder.paa"
    < was unexpected at this time.

    C:\Temp\CTC4\site-builder>
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-04T11:53:34Z  
    Hello, I am having the same issue installing CTC4 on my Windows7 Professional when I execute ctc-install.bat as follows (Any ideas on how to fix this problem?):
    C:\Temp\CTC4>ctc-install.bat

    C:\Temp\CTC4>rem (C) Copyright IBM Corp. 2010, 2011.

    C:\Temp\CTC4>rem Batch file to install CTC
    "Loaded ctc.properties file"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\paa\ctc.paa"
    passed -properties C:\Temp\CTC4\ctc.properties
    "using C:\Temp\CTC4\ctc.properties file"
    "Properties set"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\SITE-B~1\paa\site-builder.paa"
    < was unexpected at this time.

    C:\Temp\CTC4\site-builder>
    Hi there,

    Line 84 of the ctc-install.bat looks to be missing a closing " which may be causing some issues.

    Try that first, it looks like the install is getting as far as calling the site builder install.bat then falling over though so you could try disabling the site build install in the ctc-properties file and see if you can at least get the CTC itself installed

    Hope this helps,

    Jerh.

    Opinions are my own.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-06T20:40:34Z  
    Hi there,

    Line 84 of the ctc-install.bat looks to be missing a closing " which may be causing some issues.

    Try that first, it looks like the install is getting as far as calling the site builder install.bat then falling over though so you could try disabling the site build install in the ctc-properties file and see if you can at least get the CTC itself installed

    Hope this helps,

    Jerh.

    Opinions are my own.
    Thanks Jerh! I tried your recommendations but still didn't work. I am still getting the same error after the quote fix.

    If I tried to disable the site builder install(SITE_BUILDER=false) then I get:
    C:\Temp\CTC4>rem Batch file to install CTC
    "Loaded ctc.properties file"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\paa\ctc.paa"
    ctc.properties
    The system cannot find the file specified.
    The syntax of the command is incorrect.
    I don't understand why I need to debug the CTC installer. Please any other advise is very much appreciated.

    Thanks,
    Carlos
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-07T16:13:02Z  
    Thanks Jerh! I tried your recommendations but still didn't work. I am still getting the same error after the quote fix.

    If I tried to disable the site builder install(SITE_BUILDER=false) then I get:
    C:\Temp\CTC4>rem Batch file to install CTC
    "Loaded ctc.properties file"
    "PAA Path resolved to C:\Temp\CTC4\paa\ctc.paa"
    ctc.properties
    The system cannot find the file specified.
    The syntax of the command is incorrect.
    I don't understand why I need to debug the CTC installer. Please any other advise is very much appreciated.

    Thanks,
    Carlos
    Hi Carlos,

    Can you attach the full log file and commands issued to install the paa please? I've installed successfully a few times on Win Server 08 64-bit machines and would like to get to bottom of this.

    Jerh.

    Opinions are my own.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-07T16:25:39Z  
    Hi Carlos,

    Can you attach the full log file and commands issued to install the paa please? I've installed successfully a few times on Win Server 08 64-bit machines and would like to get to bottom of this.

    Jerh.

    Opinions are my own.
    Ok - the issue looks like it's in the ctc.properties file

    If you have <WebSphere Install Directory> left in the definition for the PROFILE_DIR then you'll see this error
    it should be something like PROFILE_DIR=C:\WebSphere\wp_profile for windows

    oh and make sure its 8.0.0.1 and not 8.0.0.0 you're using.

    Jerh.

    Opinions are my own.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-07T21:04:26Z  
    Ok - the issue looks like it's in the ctc.properties file

    If you have <WebSphere Install Directory> left in the definition for the PROFILE_DIR then you'll see this error
    it should be something like PROFILE_DIR=C:\WebSphere\wp_profile for windows

    oh and make sure its 8.0.0.1 and not 8.0.0.0 you're using.

    Jerh.

    Opinions are my own.
    Thanks Jerh!
    Yes, I am installing on Portal V8.0.0.1 ..The script is executing now much better over 30m' and seems to be installing...

    I will let you how it goes.

    Thanks again!
    Carlos
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-09T00:13:00Z  
    Ok - the issue looks like it's in the ctc.properties file

    If you have <WebSphere Install Directory> left in the definition for the PROFILE_DIR then you'll see this error
    it should be something like PROFILE_DIR=C:\WebSphere\wp_profile for windows

    oh and make sure its 8.0.0.1 and not 8.0.0.0 you're using.

    Jerh.

    Opinions are my own.
    Thanks you so much Jerh! The installed worked just fine!

    I really appreciate your follow-up to resolve this.

    Regards,
    Carlos
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Installing CTC 4.0 in portal 8.0

    ‏2013-03-11T11:13:32Z  
    Thanks you so much Jerh! The installed worked just fine!

    I really appreciate your follow-up to resolve this.

    Regards,
    Carlos
    That's great Carlos. Thanks for letting us know. Enjoy CTC :)

    Jerh.

    Opinions are my own.