Topic
3 replies Latest Post - ‏2013-02-01T13:01:27Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
1632 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Data Studio V3.2 - Administrators group not recognized (spanish)

‏2013-01-30T16:02:10Z |
Hi:

I'm installing the Data Studio Web Console in my Windows XP machine (Spanish).

The thing is that upon configuration, i get an error

+2013-01-31 03:34:00.800 INFO:: Configuration started for feature WebConsole at "2013-01-31 03:34:00 +1200".
2013-01-31 03:34:01.285 INFO:: Command "net localgroup "Administrators" | findstr /i "lev1377"" ended with exit code 1.+

The config script/program is correct. The local group "Administrators" does not exist. The local group "Administradores" (spanish for 'Administrators') exists and user 'lev1377' (my user) belongs to this group, and thus I could continue with the config tasks....

I looked for the config script searching for the word "Administrators" in order to change it, and had no luck.

Does anyone have any idea on how to overcome this issue?

I thought that the package that I got from the DeveloperWorks download site was multiple language....

Any hints or help would be appreciated.

Best Regards.

Enrique Valdez
Updated on 2013-02-01T13:01:27Z at 2013-02-01T13:01:27Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Data Studio V3.2 - Administrators group not recognized (spanish)

    ‏2013-01-30T19:31:42Z  in response to SystemAdmin
    We came to know about this issue recently. It will be fixed in a future release. There is a workaround for it.
    It was documented by Min Qi (at Jan 29 2013 03:14:33 EST) here:

    https://w3-01.sso.ibm.com/software/servdb/secure/l3PmrRecord1.do?&pmrno=04736&bno=048&cno=866&createDate=O13/01/07&method=retrieveCRMWithDate

    Please use this workaround.
  • BoYang
    BoYang
    5 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Data Studio V3.2 - Administrators group not recognized (spanish)

    ‏2013-01-30T19:48:17Z  in response to SystemAdmin
    Hi Enrique,

    in case you don't have access to CRM, here is the workaround.

    After the configuration completed with the error message, the product configuration is complete, just the service not started. Please do the following.
    1. install service by installservice.bat (under \bin directory)
    2. start server by startservice.bat (under \bin directory)

    After start server, the configuration will be loaded. Server start may take few minutes, user can check the status of server by status.bat (under \bin directory) to check whether the server is start up.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1632 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Data Studio V3.2 - Administrators group not recognized (spanish)

    ‏2013-02-01T13:01:27Z  in response to SystemAdmin
    Hi Bo:

    I've followed your directives and they worked like charm !!

    The new V3.2 DS Web Console is now active!!

    Thanks for your answer. It was concise and to the point.

    Best Regards

    Enrique Valdez
    Buenos Aires - ARGENTINA