Topic
17 replies Latest Post - ‏2013-02-01T20:55:52Z by pdubovitsky
Arunodaya
Arunodaya
41 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Repository from CQ web is not visible

‏2013-01-22T09:37:00Z |
HI,

After moving rational clearquest database to a new location (via oracle export), I have updated the connection from Maintenance tool and testing all my works on windows client and everything works fine.
But when i logged in to CQ web I am unable to see the repository to login.

I tried few options after finding few tech notes but none of them help me, so awaiting a help from you.

CQ version 7.1.1

Thanks,
Arunodaya.
Updated on 2013-02-01T20:55:52Z at 2013-02-01T20:55:52Z by pdubovitsky
  • Lumart
    Lumart
    87 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Repository from CQ web is not visible

    ‏2013-01-22T12:46:33Z  in response to Arunodaya
    Have you updated the repository (i.e. the dbset) connection on the web server?
    CQ web relies on the Maintenance Tool instance installed on the web server in order to retrieve the connection parameters.
    Remember that the Maintenance Tool data are local: they are written in the registry of the machine were the Maintenance Tool is installed (or on the filesystem, if the machine OS is Unix-like).
    So, if you updated the connection on your client but not on the CQ web server, CQ web is not able to access the migrated schema repository.
    Also, after the connection update, a restart of CQ web might be necessary.
    • Arunodaya
      Arunodaya
      41 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Repository from CQ web is not visible

      ‏2013-01-22T13:03:28Z  in response to Lumart
      Thanks for the update.
      Yes, I am doing this direct on server (windows 2003)and i can see the registry updated.
      There is no problem when I am running from windows client, please help to know if i have to check something else or where i can see the error log if any.
      Regards
      Arunodaya.
      • Lumart
        Lumart
        87 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Repository from CQ web is not visible

        ‏2013-01-22T17:53:04Z  in response to Arunodaya
        The application server logs should be in \Program Files\IBM\RationalSDLC\common\CM\profiles\cmprofile\logs\server1\
        (see https://publib.boulder.ibm.com/infocenter/cqhelp/v7r1m0/index.jsp?topic=/com.ibm.rational.clearquest.webadmin.doc/topics/cm_server/t_log_was_config.htm).
      • Leesa_Hicks
        Leesa_Hicks
        269 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Repository from CQ web is not visible

        ‏2013-01-22T19:26:46Z  in response to Arunodaya
        Are you running CQ web using a dedicated account? If so, try logging in as that account and updating the db connection(s) for that account.

        Leesa Hicks
        Principal Engineer
        Tektronix Instruments
        • Arunodaya
          Arunodaya
          41 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Repository from CQ web is not visible

          ‏2013-01-23T06:46:06Z  in response to Leesa_Hicks
          Yes, I am using admin account and updated the connection using admin account but no luck.

          Regards,
          Arunodaya
          • pdubovitsky
            pdubovitsky
            374 Posts
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Repository from CQ web is not visible

            ‏2013-01-23T12:53:52Z  in response to Arunodaya
            What account do you use to run WAS? Please check it in Services, "Log on As" field.
            If it is local system account (that is used by default), shutdown WAS and delete the following registry key
            HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Rational Software\ClearQuest

            If you are running WAS under different user account, use its SID instead of "S-1-5-18" and delete correspondent ClearQuest key.

            Restart WAS, and you should be able to see all DBSets you configured.

            Pavel
            • Arunodaya
              Arunodaya
              41 Posts
              ACCEPTED ANSWER

              Re: Repository from CQ web is not visible

              ‏2013-01-24T06:12:51Z  in response to pdubovitsky
              Pavel, i did as you suggested but still no luck.

              Stopped WAS (running as 'Local system Account')
              Deleted 7.0.0 and Database node from HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Rational Software\ClearQuest.
              Restart WAS and update Connection from maintenance tool.

              Now i logged in to CQ web but no repository found, please help if someting missed out.

              Regars
              Arunodaya.
              • pdubovitsky
                pdubovitsky
                374 Posts
                ACCEPTED ANSWER

                Re: Repository from CQ web is not visible

                ‏2013-01-24T12:41:01Z  in response to Arunodaya
                Is there an antivirus running on the system preventing registry update?
                Please try to stop it and re-configure ClearQuest connection.

                Pavel
                • Arunodaya
                  Arunodaya
                  41 Posts
                  ACCEPTED ANSWER

                  Re: Repository from CQ web is not visible

                  ‏2013-01-24T12:57:27Z  in response to pdubovitsky
                  Yes, anti-virus was running and which i stopped now.
                  When I deleted the key as you suggested it got deleted from HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Rational Software\ClearQuest, so my doubt here i have deleted the key 7.0.0 as well, is this OK, will it create all the nodes once i update the connection from maintenance tool?

                  One tech note (http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21376001)where it mentioned like below but my registry missing all those now---
                  HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Rational Software\ClearQuest\<version>\Core\Databases

                  ... where version is either 2003.06.00 or 7.0.0. See if there is a key for the newly added databases. If not, login as a Windows administrator to remove and re-add the repository in the Maintenance Tool of the Web server.

                  Regards
                  Arunodaya.
                  • pdubovitsky
                    pdubovitsky
                    374 Posts
                    ACCEPTED ANSWER

                    Re: Repository from CQ web is not visible

                    ‏2013-01-24T13:19:48Z  in response to Arunodaya
                    Local System account is using .Defaults, and there should be no "Database" key under Rational Software\ClearQuest\7.0.0 (for 7.1.1).
                    You can re-configure connection and verify (verify only, do not delete) that required database set exists in the HKEY_LOACL_COMPUTER, i.e.
                    HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Rational Software\ClearQuest\Software\Core\Databases
                    You might need to restart CCWeb, but you should see all connections after that.

                    The problem is that starting 2003.06.00 ClearQuest checks configured connections on the user level first, and if found, user level eclipses system level configuration. When connection is configured using maintenance tool, both user and system level is updated (local administrator rights are required), but it updates user settings for current user only.

                    Pavel
                    • Arunodaya
                      Arunodaya
                      41 Posts
                      ACCEPTED ANSWER

                      Re: Repository from CQ web is not visible

                      ‏2013-01-24T13:57:29Z  in response to pdubovitsky
                      Pavel,

                      I reboot the server once now.
                      First i tried to update the connection but i saw only MASTER database listed and production database is missing under "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Rational Software\ClearQuest\Software\Core\Databases", so i delete the connection from maintenance tool and import it.
                      verify under HKEY_LOCAL_MACHINE...both MASTER and PRODUCTION database listed.

                      Restart CQ Web but no luck same again..repository missing.

                      Awaiting your response.

                      Regards
                      Arunodaya.
                      • pdubovitsky
                        pdubovitsky
                        374 Posts
                        ACCEPTED ANSWER

                        Re: Repository from CQ web is not visible

                        ‏2013-01-24T15:18:59Z  in response to Arunodaya
                        Arunodaya,

                        Do you see "Databases" key in the following registry location?
                        HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Rational Software\ClearQuest\7.0.0\Core\

                        Pavel
                        • Arunodaya
                          Arunodaya
                          41 Posts
                          ACCEPTED ANSWER

                          Re: Repository from CQ web is not visible

                          ‏2013-01-25T05:29:25Z  in response to pdubovitsky
                          Pavel,

                          No database keys available just it shows "HKEY_USERS\.DEFAULT\Software\Rational Software\ClearQuest".

                          Regards
                          Arunodaya.
                          • pdubovitsky
                            pdubovitsky
                            374 Posts
                            ACCEPTED ANSWER

                            Re: Repository from CQ web is not visible

                            ‏2013-01-25T12:41:52Z  in response to Arunodaya
                            Arunodaya,

                            It is strange. Something wrong with the registry settings.
                            As a workaround, you can create a new local account, and start IBM WebSphere under the new account (change it in the services configuration, "Log on" tab).

                            Pavel
                            • Leesa_Hicks
                              Leesa_Hicks
                              269 Posts
                              ACCEPTED ANSWER

                              Re: Repository from CQ web is not visible

                              ‏2013-01-25T16:36:27Z  in response to pdubovitsky
                              I suggest you open a PMR with IBM Rational if that is an option for you.

                              Leesa Hicks
                              Principal Engineer
                              Tektronix Instruments
                            • Arunodaya
                              Arunodaya
                              41 Posts
                              ACCEPTED ANSWER

                              Re: Repository from CQ web is not visible

                              ‏2013-02-01T11:43:08Z  in response to pdubovitsky
                              Pavel,
                              As you suggested I have created a local account and change the service property but no luck.
                              Is there any other option like if i will re-install web server will it help?
                              It is my test server so i can do anything.

                              Thanks
                              Arunodaya.
                              • pdubovitsky
                                pdubovitsky
                                374 Posts
                                ACCEPTED ANSWER

                                Re: Repository from CQ web is not visible

                                ‏2013-02-01T20:55:52Z  in response to Arunodaya
                                Arunodaya,

                                If you do not have other options, it worth to try.
                                You can uninstall ClearQuest, remove Rational Software registry entries on the Local Machine and User levels, reboot and re-install software. Unless it is damaged beyond repair, it should help.

                                Pavel