Topic
14 replies Latest Post - ‏2013-01-25T17:28:36Z by Novikov_Alexander
SystemAdmin
SystemAdmin
3234 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

‏2013-01-18T13:52:28Z |
Hi. We are having problems to find the Drivers for this hardware.

We Have an IBM Blade center and we cant install the "emulex 8gb fibre channel expansion card (ciov) for ibm bladecenter".

The bladecenter is connected to a SAN with fibre (there's a cisco fibre switch in the middle obviously), the older blades works fine, but a few days ago, we got 3 more blades so we buy this Emulex cards..... but........ I cant find the correct drivers fox Windows Server 2008 R2 so we CANT install the OS because the Windows Installation CANT find the Storage Device (the SAN)

Yesterday, I could get one driver that works fine, so I installed Windows..ONCE, but when the installation finished, after the reboot, the Windows didnt start.... it began to reboot all the time after de Windows Logo.
I tried to install again de OS but THE DRIVERS DIDNT WORK ANYMORE!!... i couldnt believe it (?)... they only works ONCE and then... NOTTTTTTHING!, the Windows Installation didnt recognize the drivers again.

I have been 3 days searching EVERYPAGE on the web and I couldn't find the correct drivers for this card... i searched in IBM, in EMULEX and many many manyy other sites on the web.

DOES..PLEASE!!!!!!...ANYBODY know where can I find this DRIVERS¿¿?'¿¿?¡?¡?..or does anybody have them¿?.

Thank you sooo much!.

See ya.
Updated on 2013-01-25T17:28:36Z at 2013-01-25T17:28:36Z by Novikov_Alexander
  • Novikov_Alexander
    Novikov_Alexander
    1131 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

    ‏2013-01-18T15:23:35Z  in response to SystemAdmin
    Dear Andres,

    everything available on IBM FixCentral:

    Emulex FC Device Driver for Windows - 2.74.009.001

    Here is the generated link to the Fix Central page.

    http://www.ibm.com/support/fixcentral/systemx/quickorder?parent=BladeCenter+HS22&product=ibm/systemx/7870&&platform=All&function=fixId&fixids=elx_dd_fc_ibm1206-2.74.009.001_windows_32-64&includeRequisites=1&includeSupersedes=0&downloadMethod=ddp&source=fc

    BTW, read the doc:

    Supported configurations for 8 Gigabit Fibre Channel - IBM BladeCenter H (7989, 8852)
    https://www-947.ibm.com/support/entry/myportal/docdisplay?lndocid=MIGR-5087103

    Regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
    • SystemAdmin
      SystemAdmin
      3234 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

      ‏2013-01-18T15:57:15Z  in response to Novikov_Alexander
      Hi Alexander, thanks for the reponse, but i ve already used that one.

      I dont know what's happening¡? :s

      I cant see any device for windows. I downloaded a lot of drivers and nothing.

      I made the ISO image for mounting on the "Remote Drive" of de Blade Manager, and the Windows Installation founds the driver, but when I click on "Next", for installing them... and nothing happens... the driver doesn't work.
      :(
      • Novikov_Alexander
        Novikov_Alexander
        1131 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

        ‏2013-01-18T17:12:40Z  in response to SystemAdmin
        Hi Andres,

        it means no any disks in SAN for this server.
        Lets check you FC switches and external storage configurations. Could you please provide more info.

        Regards,
        Alexander Novikov
        Russia, Moscow
        • SystemAdmin
          SystemAdmin
          3234 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

          ‏2013-01-18T18:03:42Z  in response to Novikov_Alexander
          No, because once time,I those Drivers and I could install Windows, but after the Reboot it didnt started, so when I tried to reinstall it, the Installation couldnt find the Device AGAIN.

          It's like, the driver only works once (?) hehe.. I dont know.

          Fibre Switch: Cisco 9000
          Storage: Hitachi AMS 200
          Blade: HS22 (7870)

          The other blades are LS21, but those have a Qlogic Fibre Card and works fine. The problem was with this new Blades and the Emulex Card.
          • Novikov_Alexander
            Novikov_Alexander
            1131 Posts
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

            ‏2013-01-20T18:19:08Z  in response to SystemAdmin
            Hi Andres,

            it is another case, it means non-supported configuration created. Check Hitachi point on the compatibility list:

            IBM ServerProven Program participants
            http://www-03.ibm.com/systems/info/x86servers/serverproven/compat/us/serverproven/indexb.html

            Change configuration to any supported.

            Regards,
            Alexander Novikov
            Russia, Moscow
            • SystemAdmin
              SystemAdmin
              3234 Posts
              ACCEPTED ANSWER

              Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

              ‏2013-01-22T11:44:28Z  in response to Novikov_Alexander
              So, you mean that the problema could be at the Storage Configuration?.
              • SystemAdmin
                SystemAdmin
                3234 Posts
                ACCEPTED ANSWER

                Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                ‏2013-01-22T13:04:31Z  in response to SystemAdmin
                Please... SHOOT ME! jajaja.

                This blade is crazy jaja

                I have just connect to the only server I could Install Windows and It was Working :/ ... The one that reboot after the first install, it had started windows.
                I dont get it .. really jajaja.

                The problem is that I rebooted the server again and it's not woking anymore... this is really really reeeeeeeeally crazy.

                The drivers works sometimes (?)
              • Novikov_Alexander
                Novikov_Alexander
                1131 Posts
                ACCEPTED ANSWER

                Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                ‏2013-01-23T04:39:31Z  in response to SystemAdmin
                Hi Andres,

                it means that the problema are at the System Configuration.

                Regards,
                Alexander Novikov
                Russia, Moscow
                • SystemAdmin
                  SystemAdmin
                  3234 Posts
                  ACCEPTED ANSWER

                  Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                  ‏2013-01-23T13:37:39Z  in response to Novikov_Alexander
                  You said I had to change the configuration to "any supported"... but where?.. at the Blade Bios? the SAN?.
                  That's the only thing I didnt get it.

                  thanks your time. :)
                  • SystemAdmin
                    SystemAdmin
                    3234 Posts
                    ACCEPTED ANSWER

                    Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                    ‏2013-01-23T15:33:17Z  in response to SystemAdmin
                    weell... It looks that it's working now :/. I Changed some things at the Blades Bios and we used another port at the Switch.

                    THe Instalattion found the devices, now, it's installing.

                    cross your fingers.... I'm crossing mine :p jeje
                    • SystemAdmin
                      SystemAdmin
                      3234 Posts
                      ACCEPTED ANSWER

                      Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                      ‏2013-01-23T16:17:16Z  in response to SystemAdmin
                      Sh**t.. jeje.

                      I'm still having the same problem after installing Windows. It's rebooting constantly.

                      I get a Blue Screen error, and the... a Reboot.

                      I attached the error. I found it's a Hard Drive problem.... is it¿?
                  • Novikov_Alexander
                    Novikov_Alexander
                    1131 Posts
                    ACCEPTED ANSWER

                    Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                    ‏2013-01-25T05:34:34Z  in response to SystemAdmin
                    Hi Andres,

                    read the compatibility list and change your configuration to any supported (for example replace FC switches to Pass-Thru Modules, and Emylex card to QLogic, ...).

                    Regards,
                    Alexander Novikov
                    Russia, Moscow
                    • SystemAdmin
                      SystemAdmin
                      3234 Posts
                      ACCEPTED ANSWER

                      Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                      ‏2013-01-25T12:01:29Z  in response to Novikov_Alexander
                      what? Do I have to change the Emulex card for a Qlogic¿?.
                      Somebody at the Purchasing Department is going to die ¬¬

                      We asked for the Qlogic and they bought the Emulex.
                      • Novikov_Alexander
                        Novikov_Alexander
                        1131 Posts
                        ACCEPTED ANSWER

                        Re: Emulex lightpulse hba storport miniport drivers for W2008 R2

                        ‏2013-01-25T17:28:36Z  in response to SystemAdmin
                        Hi Andres,

                        compatibility list available here:

                        IBM ServerProven Program participants
                        http://www-03.ibm.com/systems/info/x86servers/serverproven/compat/us/serverproven/indexb.html

                        Regards,
                        Alexander Novikov
                        Russia, Moscow