Topic
4 replies Latest Post - ‏2013-06-01T15:21:54Z by RavikanthChavali
SystemAdmin
SystemAdmin
1192 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic User promts does not work in the Macro when testing the entire project

‏2013-01-17T21:58:21Z |
Hi All,

I have created a project for Logon Macro for a mainframe session. The macro goes through 3 screens before it gets to the ISPF panel.
1. Initial welcome Screen
2. EntryValidation (UserId & Password)
3. TSO Messages.
4. ISPF panel.

On the EntryValidation screen, I prompt for userId and Password.

When I test the macro within the *.hma file be connecting and playing the macro it works fine/successfully.

But when I right click on the project and run/debug. It connects and plays the macro without prompting for user promts. And gives me a time out error waiting to insert the values supplied by the user.

Do you know what could be my problem?

Thank you!
Updated on 2013-01-21T15:16:05Z at 2013-01-21T15:16:05Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1192 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: User promts does not work in the Macro when testing the entire project

    ‏2013-01-17T22:26:14Z  in response to SystemAdmin
    Just wanted to clarify, Macro is not working/cannot be played at runtime. (right click in Project view > Run/debug)

    I am getting a time out error. But In debug mode I see that the cursor is waiting at the Validation screen to input the userid.

    Thank you!
    • SystemAdmin
      SystemAdmin
      1192 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: User promts does not work in the Macro when testing the entire project

      ‏2013-01-17T22:55:49Z  in response to SystemAdmin
      Here is the error...
      Project1 - Processing event: start
      Project1 settings have changed. Reloading...
      Project1 - Processing event: connect
      Exception in thread "AWT-EventQueue-0" java.lang.IllegalArgumentException: ECL0010: Parameter "position" is not valid. The value is 3439.
      at com.ibm.eNetwork.ECL.ECLPS.GetScreen(Unknown Source)
      at com.ibm.eNetwork.ECL.ECLPS.GetString(Unknown Source)
      at com.ibm.hats.runtime.connmgr.HodConn.PSEvent(HodConn.java:2606)
      at com.ibm.eNetwork.beans.HOD.Session$PSNotify.run(Unknown Source)
      at java.awt.event.InvocationEvent.dispatch(InvocationEvent.java:262)
      at java.awt.EventQueue.dispatchEventImpl(EventQueue.java:722)
      at java.awt.EventQueue.access$200(EventQueue.java:112)
      at java.awt.EventQueue$3.run(EventQueue.java:683)
      at java.awt.EventQueue$3.run(EventQueue.java:681)
      at java.security.AccessController.doPrivileged(AccessController.java:252)
      at java.security.ProtectionDomain$1.doIntersectionPrivilege(ProtectionDomain.java:87)
      at java.awt.EventQueue.dispatchEvent(EventQueue.java:692)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpOneEventForFilters(EventDispatchThread.java:255)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForFilter(EventDispatchThread.java:174)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEventsForHierarchy(EventDispatchThread.java:162)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:158)
      at java.awt.EventDispatchThread.pumpEvents(EventDispatchThread.java:150)
      at java.awt.EventDispatchThread.run(EventDispatchThread.java:108)
      Project1 - Processing event: VTAM
      Project1 - Playing macro: Project_Startup_Macro
      com.ibm.hats.common.HandleMacro.macroErrorEvent:
      ERROR HPS5063 Received the following MacroErrorEvent while playing Host On-Demand macro:
      Macro timed out: (Macro=Workbench_Startup_Macro, Screen=EntryValidation)
      Project1 - Processing event: error

      Thank you!
      • SystemAdmin
        SystemAdmin
        1192 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: User promts does not work in the Macro when testing the entire project

        ‏2013-01-21T15:16:05Z  in response to SystemAdmin
        Are you setting the global variables (which you're trying to use as prompts in a macro) and where?

        -Rafay
        • RavikanthChavali
          RavikanthChavali
          11 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: User promts does not work in the Macro when testing the entire project

          ‏2013-06-01T15:21:54Z  in response to SystemAdmin

          I was'nt; I was expecting it to prompt me for the input variables even in Run/Debug. Once I changed the prompt to get values from global variables and passed the values through Menu Manager, It worked.