Topic
  • 15 replies
  • Latest Post - ‏2013-03-24T18:31:29Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
51 Posts

Pinned topic Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

‏2013-01-03T08:45:16Z |
Pls check the logs ,have tried the below aswell, but no success.

Event ID
50020301
Description

The Chassis Management Module is not able to communicate with the I/O module on the I2C bus.
Action
Perform a service-level reset of the I/O module. If the problem remains, replace the I/O module.

As per the Built in Self Test result

External 12C Devices failed
Just to add the switch module works fine in another slot.Hence the issue seems to be fixed with IO slot 1.
As per my understanding the IO bus on the Midplane is not communicating with management module and the IO switch module 1.

hence issue is fixed with IO switch module 1.

Kindly advice

regards
Ahmar
Updated on 2013-03-24T18:31:29Z at 2013-03-24T18:31:29Z by SystemAdmin
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-24T08:51:07Z  
    Hi,
    Have you try to unplug and plug again this switch ?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-24T09:04:53Z  
    Hi,
    Have you try to unplug and plug again this switch ?
    About half a dozen times.
  • esarakaitis
    esarakaitis
    38 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T04:28:25Z  
    About half a dozen times.
    Have you talked to support? I would definitely give them a call... Did IBM CallHome report it?

    Visit VmwareAdmins PureFlex Discussions
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T06:52:59Z  
    About half a dozen times.
    Jave you tow CMM ?

    If yes, have try to switch to the second CMM and check again ?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T09:03:33Z  
    Jave you tow CMM ?

    If yes, have try to switch to the second CMM and check again ?
    Hi,
    Jave you tow CMM ? Can you explain in english.

    If yes, have try to switch to the second CMM and check again ?

    We are having issue with the second cmm when we install it (keep rebooting and switchover cyles between primary and the secondry cmm) ,hence we are using the primary CMM (only installed in the chassis)

    Does it appear issue with the Personality card installed with the Midplane?
    As the system should be in optimal state even with one cmm.

    Regarding the previous question of ibm support and call home stuff.It does not exist in this part of world. kingdom of saudi arabia.

    regards
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T09:12:21Z  
    Hi,
    Jave you tow CMM ? Can you explain in english.

    If yes, have try to switch to the second CMM and check again ?

    We are having issue with the second cmm when we install it (keep rebooting and switchover cyles between primary and the secondry cmm) ,hence we are using the primary CMM (only installed in the chassis)

    Does it appear issue with the Personality card installed with the Midplane?
    As the system should be in optimal state even with one cmm.

    Regarding the previous question of ibm support and call home stuff.It does not exist in this part of world. kingdom of saudi arabia.

    regards
    Sorry, Keyboard mistake ...

    Have you tow CMM ?
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T09:16:16Z  
    Sorry, Keyboard mistake ...

    Have you tow CMM ?
    Effectively,

    I've the same problem with the second CMM ... the best way is change the CMM ... if you have part ;)
    sorry
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T09:28:11Z  
    Effectively,

    I've the same problem with the second CMM ... the best way is change the CMM ... if you have part ;)
    sorry
    Dear Renauld,

    So you have faced this issue and got it solved by replacing the cmm?Am i correct.

    Because initially we had both the Switches being detected fine and only after we update the firmware on one of cmm and it tried to tranfer the firmware to load to the second CMM,we started getting swicth 1 undetected.Since then we have not been able to power one the bay 1 ,but the same switch works in the other bay.

    And when we have both the CMM installed then the cmm starts restarting constantly and shifting between primary and would not ping at all.

    But when we remove the cmm with the isue the primary cmm comes online again. But the Bay 1 switch will not be detected.

    Pls advise.

    thanks
    ahmar
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T09:39:59Z  
    Dear Renauld,

    So you have faced this issue and got it solved by replacing the cmm?Am i correct.

    Because initially we had both the Switches being detected fine and only after we update the firmware on one of cmm and it tried to tranfer the firmware to load to the second CMM,we started getting swicth 1 undetected.Since then we have not been able to power one the bay 1 ,but the same switch works in the other bay.

    And when we have both the CMM installed then the cmm starts restarting constantly and shifting between primary and would not ping at all.

    But when we remove the cmm with the isue the primary cmm comes online again. But the Bay 1 switch will not be detected.

    Pls advise.

    thanks
    ahmar
    Yes, same problem for me.

    1/ Try with one CMM in slot 2
    2/ try to flash again the CMM in slot 1

    PS: your fan isn't at full speed ?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T10:07:38Z  
    Yes, same problem for me.

    1/ Try with one CMM in slot 2
    2/ try to flash again the CMM in slot 1

    PS: your fan isn't at full speed ?
    hi,

    I tried with one CMM (wwith issue) in slot 2 and it restart constantly and would not ping from the network.
    The fan starts at full speed ,.....
    This CMM, i am sure has older firmware levels. and had not been accessible at all since day one.
    We unplug and repluged it,changed it from cmm bay 1 to cmm bay2 ,tried to run as single cmm in bay 1 or bay 2.
    aswell.

    But would not come online and then when we started facing switch in Switch bay 1 undetected.

    SO starting from cmm issue we got into Switch in bay 1 undected.
    The current situation is CMM 1 as primary only one installed is able to acess every component except the Switch in switch bay One.

    SO where should we go from here?

    thanks
  • renauld.cedric
    renauld.cedric
    17 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T10:16:41Z  
    hi,

    I tried with one CMM (wwith issue) in slot 2 and it restart constantly and would not ping from the network.
    The fan starts at full speed ,.....
    This CMM, i am sure has older firmware levels. and had not been accessible at all since day one.
    We unplug and repluged it,changed it from cmm bay 1 to cmm bay2 ,tried to run as single cmm in bay 1 or bay 2.
    aswell.

    But would not come online and then when we started facing switch in Switch bay 1 undetected.

    SO starting from cmm issue we got into Switch in bay 1 undected.
    The current situation is CMM 1 as primary only one installed is able to acess every component except the Switch in switch bay One.

    SO where should we go from here?

    thanks
    OK, the best way is support, I've solved my issue by tow new CMM ...

    Have you open a call @ IBM support ?
    Are you a BP ?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-25T11:16:28Z  
    OK, the best way is support, I've solved my issue by tow new CMM ...

    Have you open a call @ IBM support ?
    Are you a BP ?
    Yes,we are BP.
    The ibm tech support starts and end with us.
    hehe

    thanks anyways for your suggestions.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-29T23:25:07Z  
    Have you already try "disable Ethernet over USB" in UEFI of your nodes? Enabling can causes communications errors at I2C.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-01-30T05:38:44Z  
    Have you already try "disable Ethernet over USB" in UEFI of your nodes? Enabling can causes communications errors at I2C.
    Dear Rensch,

    Do you mean that I should try your advice in the UEFi of all the servers?
    Also the the switch mod in bay 1 is not powering On at all, meaning the switch module led light at the back is dead.
    And neither the CMM gives any info of the switch mod in bay 1.
    Do you still advice to "disable Ethernet over USB" in UEFI of your nodes?

    regards
    Ahmar
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    51 Posts

    Re: Switch Module 1 Does not communicate External 12C Devices failed

    ‏2013-03-24T18:31:29Z  
    Dear Rensch,

    Do you mean that I should try your advice in the UEFi of all the servers?
    Also the the switch mod in bay 1 is not powering On at all, meaning the switch module led light at the back is dead.
    And neither the CMM gives any info of the switch mod in bay 1.
    Do you still advice to "disable Ethernet over USB" in UEFI of your nodes?

    regards
    Ahmar
    Thanks Guys.
    Issue resolved after replacing the Management module.

    regards
    Ahmar