Topic
5 replies Latest Post - ‏2012-09-12T06:52:09Z by D5HX_vito_Zhang
D5HX_vito_Zhang
D5HX_vito_Zhang
5 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Website page show 500 ,internal error

‏2012-09-05T09:26:25Z |
When I open the testing site link,I saw this information below

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, cdt@ca.ibm.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

1)I loged into server side and check the files under the directory of IHS,find information:
92792 Wed Sep 5 07:06:54 2012 0000118f 7233bbb0 - ERROR: ESI: getResponse: failed to get response: rc = 2
92793 Wed Sep 5 07:06:54 2012 0000118f 7233bbb0 - ERROR: ws_common: websphereHandleRequest: Failed to handle request
92794 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: lib_stream: openStream: Failed in r_gsk_secure_soc_init: GSK_ERROR_BAD_CERT(gsk rc = 414) PARTNER CERTIFICATE DN=CN=c01z0010.9.57.184.154,O=IBM,C=US, Serial=12:9e:f8:96:39:38:b0:93
92795 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereGetStream: Could not open stream
92796 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereExecute: Failed to create the stream
92797 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereHandleRequest: Failed to execute the transaction to 'c01z0010_r1vv_app_beta'on host 'c01z0010'; will try another one
92798 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereWriteRequestReadResponse: Failed to find an app server to handle this request
92799 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ESI: getResponse: failed to get response: rc = 2
92800 Wed Sep 5 07:08:17 2012 0000118f 70b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereHandleRequest: Failed to handle request
92801 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: lib_stream: openStream: Failed in r_gsk_secure_soc_init: GSK_ERROR_BAD_CERT(gsk rc = 414) PARTNER CERTIFICATE DN=CN=c01z0010.9.57.184.154,O=IBM,C=US, Serial=12:9e:f8:96:39:38:b0:93
92802 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereGetStream: Could not open stream
92803 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereExecute: Failed to create the stream
92804 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereHandleRequest: Failed to execute the transaction to 'c01z0010_r1vv_app_beta'on host 'c01z0010'; will try another one
92805 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereWriteRequestReadResponse: Failed to find an app server to handle this request
92806 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ESI: getResponse: failed to get response: rc = 2
92807 Wed Sep 5 07:23:13 2012 0000118f 55b3bbb0 - ERROR: ws_common: websphereHandleRequest: Failed to handle request
wassrvr@c01z0010:/opt/IBMIHS/Plugins/logs/webserver1> date
Wed Sep 5 07:28:03 GMT 2012
2)I also checked the WAS server logs ,there were no error about application server.

3)Opened the appcation log directory and found some information :

BLUEHORIZON http://ContentManager.findFile 09/04 19:21:58 WARN Severity 3 File public/default_masthead.html not found in any of the directories: /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/AU/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/ -
BLUEHORIZON http://ContentManager.findFile 09/04 19:21:58 WARN Severity 3 File public/default_footer.html not found in any of the directories: /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/AU/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/ -
BLUEHORIZON http://ContentManager.findFile 09/04 19:21:58 WARN Severity 3 File public/pricing_legal.html not found in any of the directories: /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/AU/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/IBM/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/en/ - /web/server_root/content/products/hardware/configurator/worldwide/bhui1/r1core/ui/translation/ -

It appeaed some files could not be found

4)I also check the error log in the folder,it showed:

26 Wed Sep 05 05:04:12 2012 error http://client 9.119.119.229 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
27 Wed Sep 05 05:04:12 2012 error http://client 9.119.119.229 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
28 Wed Sep 05 05:04:12 2012 error http://client 9.119.119.229 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
29 Wed Sep 05 06:05:17 2012 error http://client 9.127.62.81 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
30 Wed Sep 05 06:05:18 2012 error http://client 9.127.62.81 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
31 Wed Sep 05 07:23:14 2012 error http://client 9.127.62.206 File does not exist: /web/server_root/content/favicon.ico
32 Wed Sep 05 07:31:34 2012 warn mod_ibm_ldap: basic authentication failure for user 'uid=700240744,c=in,ou=bluepages,o=ibm.com': Invalid credentials.

It also showed some files could not be found.

Could you please help me which reason causeed the issue and how to fix it?
Updated on 2012-09-12T06:52:09Z at 2012-09-12T06:52:09Z by D5HX_vito_Zhang
  • D5HX_vito_Zhang
    D5HX_vito_Zhang
    5 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Website page show 500 ,internal error

    ‏2012-09-05T09:46:02Z  in response to D5HX_vito_Zhang
    I thought there may be one issue on Webplugin because two days ago ,there was a issue that certificate expired.And I found the application server on WAS are up and no error log in the logs folder from server side.But I am not sure of my thought.Hope someone could kindly provide some advice.
    • Sunit
      Sunit
      179 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Website page show 500 ,internal error

      ‏2012-09-05T12:41:50Z  in response to D5HX_vito_Zhang
      The certificate used by the application server is not being trusted by the plugin. Your second post suggests that the certificate had expired. Please verify that a new certificate has been generated (you can check the date on the certificate being use) and then propagate the keys to your web server. If you are using a federated (managed by WAS) IHS then you can do all of this from WAS admin console.

      Once the keys are propagated, restart IHS.

      • Sunit
      • D5HX_vito_Zhang
        D5HX_vito_Zhang
        5 Posts
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Website page show 500 ,internal error

        ‏2012-09-07T06:04:57Z  in response to Sunit
        Thank you for your advice ,Sunit.But I still have some questions:
        1.if it is not trusted how it works suddenly?
        2.Does thsi file plugin-cfg.xml can impact this issue?

        Best regards
        • Sunit
          Sunit
          179 Posts
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Website page show 500 ,internal error

          ‏2012-09-10T12:19:11Z  in response to D5HX_vito_Zhang
          If this started working suddenly means that the new certificate was generated and key pushed to the web server. All it needed was for IHS to be restarted.

          pligin-cfg.xml file refers to the kdb file used by the plugin to store the keys. You can check the contents of this file (key database) by using ikeyman.

          • Sunit
          • D5HX_vito_Zhang
            D5HX_vito_Zhang
            5 Posts
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Website page show 500 ,internal error

            ‏2012-09-12T06:52:09Z  in response to Sunit
            Thanks for your reply and advice,Sunit.
            The issue was fixed by regenerating certificate from WAS server and inputing it into IHS Plugin manually.