Topic
  • 12 replies
  • Latest Post - ‏2014-11-12T08:10:33Z by nagyjan
hcr
hcr
50 Posts

Pinned topic x3100m4 problem

‏2012-09-05T05:27:33Z |
Dear All,
x3100m4 hangs in system initializing with an error.
No any error LED in motherboard.
The web interface IP 192.168.70.125 gives reply continuously but not opening.
What might be the problem.
Changed Memory,Processor,power supply,dissamble and assemble the Server as well.
Thank you.
Updated on 2012-09-12T07:43:15Z at 2012-09-12T07:43:15Z by Novikov_Alexander
  • Novikov_Alexander
    Novikov_Alexander
    6895 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-06T06:17:47Z  
    Dear Sujan,

    use recommendations from section Solving undetermined problems:

    Problem Determination and Service Guide - IBM System x3100 M4 (2582)
    https://www-947.ibm.com/support/entry/myportal/docdisplay?lndocid=MIGR-5088766&brandind=5000008

    Best regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
  • hcr
    hcr
    50 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-06T08:23:31Z  
    Dear Sujan,

    use recommendations from section Solving undetermined problems:

    Problem Determination and Service Guide - IBM System x3100 M4 (2582)
    https://www-947.ibm.com/support/entry/myportal/docdisplay?lndocid=MIGR-5088766&brandind=5000008

    Best regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
    Thank you.
  • hcr
    hcr
    50 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-10T05:02:42Z  
    Dear Sujan,

    use recommendations from section Solving undetermined problems:

    Problem Determination and Service Guide - IBM System x3100 M4 (2582)
    https://www-947.ibm.com/support/entry/myportal/docdisplay?lndocid=MIGR-5088766&brandind=5000008

    Best regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
    While opening IMM,the error displayed is
    This feature requires a valid activation key to be installed

    Any solutions.
    Thank you.
  • Novikov_Alexander
    Novikov_Alexander
    6895 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-11T20:25:07Z  
    • hcr
    • ‏2012-09-10T05:02:42Z
    While opening IMM,the error displayed is
    This feature requires a valid activation key to be installed

    Any solutions.
    Thank you.
    Dear Sujan,

    yes, of course, iMM2 Basic by default in x3100m4. If you need standard of advanced features you need install optional keys. Check section Remote management:

    IBM System x3100 M4
    http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips0811.html

    Regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
  • hcr
    hcr
    50 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-12T05:45:59Z  
    Dear Sujan,

    yes, of course, iMM2 Basic by default in x3100m4. If you need standard of advanced features you need install optional keys. Check section Remote management:

    IBM System x3100 M4
    http://www.redbooks.ibm.com/abstracts/tips0811.html

    Regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
    Dear Alex,
    Thank you for your suggestions.
    One thing i want to know is that.
    3100m4 booted normally from UEFI backup image but hangs in system initialization while booting from Primary UEFI i.e in a default.
    Waiting for solution.
    Thank you.
  • Novikov_Alexander
    Novikov_Alexander
    6895 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2012-09-12T07:43:15Z  
    • hcr
    • ‏2012-09-12T05:45:59Z
    Dear Alex,
    Thank you for your suggestions.
    One thing i want to know is that.
    3100m4 booted normally from UEFI backup image but hangs in system initialization while booting from Primary UEFI i.e in a default.
    Waiting for solution.
    Thank you.
    Hi Sujan,

    try to reinstall uEFI update to the primary uEFI bank.

    Regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow
  • Qtri
    Qtri
    3 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2013-04-29T07:37:16Z  
    Hi Sujan,

    try to reinstall uEFI update to the primary uEFI bank.

    Regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow

    Dear All,

    I have the same problem. x3100 cannot boot from primary UEFI, only from backup. x3100 is brand new.

    Event log:

    I try to reinstall UEFI with: uEFI Flash Update v1.03 - IBM System x3100 M4 (2582), System x3250 M4 (2583) but problem still persist.

    Please help me

    Dusan Chovancak

    Slovakia, Bratislava

  • Novikov_Alexander
    Novikov_Alexander
    6895 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2013-05-05T09:28:50Z  
    • Qtri
    • ‏2013-04-29T07:37:16Z

    Dear All,

    I have the same problem. x3100 cannot boot from primary UEFI, only from backup. x3100 is brand new.

    Event log:

    I try to reinstall UEFI with: uEFI Flash Update v1.03 - IBM System x3100 M4 (2582), System x3250 M4 (2583) but problem still persist.

    Please help me

    Dusan Chovancak

    Slovakia, Bratislava

    Dear Dusan,

    could you provide DSA log of your x3100m4.

    Best regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow

  • Qtri
    Qtri
    3 Posts

    Re: x3100m4 problem

    ‏2013-05-27T12:23:26Z  

    Dear Dusan,

    could you provide DSA log of your x3100m4.

    Best regards,
    Alexander Novikov
    Russia, Moscow

    Sory for late response. I created DSA log by portable DSA v 9.30 downloaded from http://www-947.ibm.com/support/entry/portal/docdisplay?lndocid=serv-dsa

    It's in attachment.

    Thank you in advance

    Chovančák Dušan

    Slovakia, Bratislava