Topic
  • 3 replies
  • Latest Post - ‏2012-08-09T17:48:06Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
535 Posts

Pinned topic Issue with results of QcstListClusterResourceGroupIn API

‏2012-08-07T18:37:27Z |
We have a process that has been running for many months that looks for object differences in *SYSBAS and reports them as differences. It has been working nicely and whenever we do a PowerHA role swap we have manually updated our Systems table that designates the current "Primary" system. I am now trying to automatically detect that a role swap has occurred by using the API QcstListClusterResourceGroupIn using format LRG0301. The API is returning the correct system names in Node Id field but I am having an issue with what is being returned in the Current Node Role field. The Current Node Role for the system we are currently running on has a value of -1 and the value of the system we swapped from has a value of 0 and my impression is that they should be reveresed. A sample of the results are below. As I mentioned early we are currently running with the iASP attached on the Backup1 system.

System1 = 0
Flash1 = -1
Flash2 = -1
DR1 = -1
Backup1 = -1

Am I interpreting the Current Node Role usage incorrectly? Is there another way to determine which system within a cluster is the current "Primary" system?

Any thoughts or assistance regarding this matter would be greatly appreciated.
Updated on 2012-08-09T17:48:06Z at 2012-08-09T17:48:06Z by SystemAdmin
  • barbara_morris
    barbara_morris
    389 Posts

    Re: Issue with results of QcstListClusterResourceGroupIn API

    ‏2012-08-09T17:39:53Z  
    Hi Mike, the more general IBM i forum might be a better place for this topic. http://www.ibm.com/developerworks/forums/forum.jspa?forumID=2675
  • barbara_morris
    barbara_morris
    389 Posts

    Re: Issue with results of QcstListClusterResourceGroupIn API

    ‏2012-08-09T17:45:58Z  
    Hi Mike, the more general IBM i forum might be a better place for this topic. http://www.ibm.com/developerworks/forums/forum.jspa?forumID=2675
    Oops, I see you already posted there too.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    535 Posts

    Re: Issue with results of QcstListClusterResourceGroupIn API

    ‏2012-08-09T17:48:06Z  
    Hi Mike, the more general IBM i forum might be a better place for this topic. http://www.ibm.com/developerworks/forums/forum.jspa?forumID=2675
    Barbara,

    I had posted it there as well and have yet to receive any responses but I am still hopeful.

    Thanks