Topic
  • 6 replies
  • Latest Post - ‏2012-08-17T05:57:19Z by devil786
devil786
devil786
126 Posts

Pinned topic error in TBSM TIP

‏2012-07-26T07:38:04Z |
Hi All,
When ever i try to create any custom canvas or click service component repository or even try to access service viewer portlet under new page it displays the following error message : " CTGBE0014E The following error occurred while retrieving columns for the tree view : null :"

i have treid to restart the server as well but still the same problem. i have already run the tbsmdefaultimport.sh . thanks in advance. version is 4.2.1 fp2
Updated on 2012-08-17T05:57:19Z at 2012-08-17T05:57:19Z by devil786
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    172 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-07-27T15:20:48Z  
    The CTGBE0014E message implies that the dashboard server is not connected to the data server. Can you verify that your data server is running. If it is, please check the trace.log of the dashboard server to see the nature of the connection failure to the data server and post here.
  • devil786
    devil786
    126 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-07-27T20:18:55Z  
    The CTGBE0014E message implies that the dashboard server is not connected to the data server. Can you verify that your data server is running. If it is, please check the trace.log of the dashboard server to see the nature of the connection failure to the data server and post here.
    Hi Steve, thanks for your reply, I can successfully logi=on to the tip , also i have checked the process and all are running fine, there were some errors under trace.log file like "Caused by: java.rmi.RemoteException: KFWITM224W Server unavailable.; nested exception is:
    KFWITM224W Server unavailable."
    but dashboard and data server is running . trace.log is attached.

    thanks in advance.

    Attachments

  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    172 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-08-14T12:54:25Z  
    • devil786
    • ‏2012-07-27T20:18:55Z
    Hi Steve, thanks for your reply, I can successfully logi=on to the tip , also i have checked the process and all are running fine, there were some errors under trace.log file like "Caused by: java.rmi.RemoteException: KFWITM224W Server unavailable.; nested exception is:
    KFWITM224W Server unavailable."
    but dashboard and data server is running . trace.log is attached.

    thanks in advance.
    I think that the tree template file may have been damaged. Can you attach the following file from the data server: <TIP>/profiles/TBSMProfile/installedApps/TBSMCell/tbsm.ear/sla.war/av/xmlconfig/treeTemplates.xml.
  • devil786
    devil786
    126 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-08-15T06:19:49Z  
    I think that the tree template file may have been damaged. Can you attach the following file from the data server: <TIP>/profiles/TBSMProfile/installedApps/TBSMCell/tbsm.ear/sla.war/av/xmlconfig/treeTemplates.xml.
    Hi Steve,
    sorry for late replying, file is attached.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    172 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-08-16T12:44:12Z  
    • devil786
    • ‏2012-08-15T06:19:49Z
    Hi Steve,
    sorry for late replying, file is attached.
    I noticed that the ServiceComponentRepository tree template is missing from your tree templates file. This may be the cause of the problem. I have manually added it back in and attached here. Try it out by doing the following:
    • stop dashboard server
    • stop data server
    • make a backup of <TIP>/profiles/TBSMProfile/installedApps/TBSMCell/tbsm.ear/sla.war/av/xmlconfig/treeTemplates.xml
    • copy the treeTemplate stanza below into treeTemplates.xml after the last </treeTemplate> tag, but before the ending </canvasConfig> tag
    • clean out the log directories
    • start the data server
    • start the dashboard server
    If the problem still persists, can you attach the trace.log from both the dashboard and data server here

    <treeTemplate name = "ServiceComponentRepository">

    <columnList>
    </columnList>

    <templateTreeMapping primaryTemplateName = "DefaultTag">
    </templateTreeMapping>

    </treeTemplate>
    Thanks,
    Steve...
  • devil786
    devil786
    126 Posts

    Re: error in TBSM TIP

    ‏2012-08-17T05:57:19Z  
    I noticed that the ServiceComponentRepository tree template is missing from your tree templates file. This may be the cause of the problem. I have manually added it back in and attached here. Try it out by doing the following:
    • stop dashboard server
    • stop data server
    • make a backup of <TIP>/profiles/TBSMProfile/installedApps/TBSMCell/tbsm.ear/sla.war/av/xmlconfig/treeTemplates.xml
    • copy the treeTemplate stanza below into treeTemplates.xml after the last </treeTemplate> tag, but before the ending </canvasConfig> tag
    • clean out the log directories
    • start the data server
    • start the dashboard server
    If the problem still persists, can you attach the trace.log from both the dashboard and data server here

    <treeTemplate name = "ServiceComponentRepository">

    <columnList>
    </columnList>

    <templateTreeMapping primaryTemplateName = "DefaultTag">
    </templateTreeMapping>

    </treeTemplate>
    Thanks,
    Steve...
    Hi Steve, Problem is solved, Thanks for your help and support.

    with regards,