Topic
2 replies Latest Post - ‏2012-06-07T16:30:18Z by rossella
kenblake
kenblake
6 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic PXE booted compute node missing

‏2012-05-29T17:15:02Z |
I have 2 nodes that were PXE booted and "installed" as computed nodes. They are not showing up in iaas-describe-nodes nor are they showing up as hypervisor systems in the GUI. Is there someway to restart this process or figure out what went wrong?

Thanks
Ken
Updated on 2012-06-07T16:30:18Z at 2012-06-07T16:30:18Z by rossella
  • kenblake
    kenblake
    6 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: PXE booted compute node missing

    ‏2012-05-29T18:03:06Z  in response to kenblake
    Ok, a little more info. Digging through the startup log, I found this:

    Setting up Install Process
    Resolving Dependencies
    --> Running transaction check
    ---> Package isaac-hyper-bots.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Processing Dependency: isaac-common >= 1.1 for package: isaac-hyper-bots-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    --> Processing Dependency: ibm-java-x86_64-sdk >= 6.0 for package: isaac-hyper-bots-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    --> Processing Dependency: isaac-ruby-c-p2pmessaging >= 1.1 for package: isaac-hyper-bots-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    --> Processing Dependency: isaac-zookeeper-adapter >= 1.1 for package: isaac-hyper-bots-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    --> Processing Dependency: isaac-virsh-utilities >= 1.1 for package: isaac-hyper-bots-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    ---> Package isaac-network-utilities.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    ---> Package isaac-pdcollect.noarch 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Running transaction check
    ---> Package ibm-java-x86_64-sdk.x86_64 0:6.0-10.0 set to be updated
    --> Processing Dependency: /usr/lib64/libstdc++.so.5 for package: ibm-java-x86_64-sdk-6.0-10.0.x86_64
    ---> Package isaac-common.noarch 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    ---> Package isaac-ruby-c-p2pmessaging.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Processing Dependency: libjvm.so()(64bit) for package: isaac-ruby-c-p2pmessaging-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    ---> Package isaac-virsh-utilities.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Processing Dependency: libvirt-qemu.so.0()(64bit) for package: isaac-virsh-utilities-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    ---> Package isaac-zookeeper-adapter.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Running transaction check
    ---> Package compat-libstdc++-33.x86_64 0:3.2.3-69.el6 set to be updated
    ---> Package isaac-virsh-utilities.x86_64 0:2.1.0.0-201205022236 set to be updated
    --> Processing Dependency: libvirt-qemu.so.0()(64bit) for package: isaac-virsh-utilities-2.1.0.0-201205022236.x86_64
    ---> Package libgcj.x86_64 0:4.4.4-13.el6 set to be updated
    --> Finished Dependency Resolution
    Error: Package: isaac-virsh-utilities-2.1.0.0-201205022236.x86_64 (isaac)
    Requires: libvirt-qemu.so.0()(64bit)
    You could try using --skip-broken to work around the problem
    You could try running: rpm -Va --nofiles --nodigest

    I thought this should have been installed when it was creating the pxe image. BTW, this is on RHEL 6.0
    • rossella
      rossella
      58 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: PXE booted compute node missing

      ‏2012-06-07T16:30:18Z  in response to kenblake
      It seems it did not manage to install qemu.

      Two options here:
      • check the content of RHEL*.iso
      • check the prerequisite RPMs (I found a few problems with broken version of livecdtool

      To try to recreate the setup, if you used the CLI just rerun firstbox_run after removing the content of /var/lib/tftpboot on the PXE server; if using the GUi just relaunch the installation wizard.