Topic
7 replies Latest Post - ‏2013-09-27T16:48:19Z by RNQN_divya_s
dkukreja
dkukreja
2 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

‏2012-05-10T20:46:43Z |
Hi ,

we have been trying to get nitro portlet working on websphere portal 8. We did the proxy configuration to point to the nitro applications. Also made th epolicy file changes and ran configengine.sh ,
the error in firebug is
403 BMWPX0006E: The URL you tried to access through the proxy is not allowed.

Heres the policy file

<policy url="{$nitro_url_policy}" acf="none">
<actions>
<method>GET</method>
<method>HEAD</method>
<method>POST</method>
<method>PUT</method>
<method>DELETE</method>
</actions>
<cookies>
<cookie>LTPA</cookie>
<cookie>LTPA2</cookie>
<cookie>JSESSIONID</cookie>
<cookie>LtpaToken</cookie>
<cookie>LtpaToken2</cookie>
<cookie>SimpleToken</cookie>
</cookies>
<headers>
<header>x-lfn-url-callback</header>
<header>User-Agent</header>
<header>Accept*</header>
<header>Vary</header>
<header>Location</header>
<header>Content*</header>
<header>Authorization*</header>
<header>X-Method-Override</header>
<header>Set-Cookie</header>
<header>If-Modified-Since</header>
<header>If-None-Match</header>
<header>X-Server</header>
<header>X-Update-Nonce</header>
<header>X-Requested-With</header>
<header>com.ibm.lotus.openajax.virtualhost</header>
<header>com.ibm.lotus.openajax.virtualport</header>
</headers>
</policy>

Also tried using <policy url="http://server.domain.name:10039/nitro/*" acf="none"> and <policy url="*" acf="none"> instead of <policy url="{$nitro_url_policy}" acf="none">

Also note that LDAP is configured in WAS console and we are able to login using the ldap users in Websphere portal console as well as nitro console. We are trying to add the portlet using the adminstrator id which is not in LDAP , but is present in the users of WAS8.

Any pointers will be helpful. Thanks!
Updated on 2012-08-30T15:06:01Z at 2012-08-30T15:06:01Z by CE8R_Shreehari_A_N
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    1569 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

    ‏2012-05-11T14:06:06Z  in response to dkukreja
    Are you receiving any exceptions on the target server related to authentication? If not can you provide the URL pattern that is being rejected?
    • dkukreja
      dkukreja
      2 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

      ‏2012-05-11T16:51:35Z  in response to SystemAdmin
      This is the error in the logs.

      Error 500: com.ibm.mm.proxy.exceptions.LocalizedProxyIOException: BMWPX0024W: An unexpected problem occurred while processing the response data.
      Caused by: java.net.ProtocolException: Server redirected too many times (20)
      at sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream(HttpURLCon (http://www.protocol.http.HttpURLConnection.getInputStream%28HttpURLCon)
      nection.java:1456)
      at java.net.HttpURLConnection.getResponseCode(HttpURLConnection.java:390
      )
      at com.ibm.mm.proxy.connection.filter.endpoint.URLConnectionEndpointFilt
      er.getInputStream(URLConnectionEndpointFilter.java:727)
      at com.ibm.mashups.proxy.connection.HttpURLConnectionFilter.getInputStre
      am(HttpURLConnectionFilter.java:411)
      at com.ibm.mashups.proxy.connection.HttpURLC
  • BrianNewell
    BrianNewell
    2 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

    ‏2012-05-25T17:47:51Z  in response to dkukreja
    I'm seeing the same error - any update on this?

    http://www.server.com/wps/proxy
    RETURNS
    Error 500: com.ibm.mm.proxy.exceptions.LocalizedProxyIOException: BMWPX0024W: An unexpected problem occurred while processing the response data.
    • BrianNewell
      BrianNewell
      2 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

      ‏2012-05-25T18:10:14Z  in response to BrianNewell
      OK, I figured it out.

      For me, this was an issue with Case Sensitivity of the LTPA Token.
      WAS/Portal was using "LTPAToken" and "LTPAToken2" but the
      proxy-config.xml was set to "LtpaToken" and "LtpaToken2".

      Fixed, restarted and verified.

      Try Login in to Portal first, e.g.
      http://www.server.com/wps/portal

      Then try the Forms url through the Proxy, e.g.
      http://www.server.com/wps/proxy/http/www.server.com/forms

      You should not see a login screen or any errors.

      Hope that helps someone else!
      • CE8R_Shreehari_A_N
        CE8R_Shreehari_A_N
        1 Post
        ACCEPTED ANSWER

        Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

        ‏2012-08-30T15:06:01Z  in response to BrianNewell
        Still we are getting same error, after changing ltpa name. One help where to see LTPA name in WAS.
        • Hanlon
          Hanlon
          1 Post
          ACCEPTED ANSWER

          Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

          ‏2013-07-09T19:21:22Z  in response to CE8R_Shreehari_A_N

          Did you ever get this resolved as well?  I am having the same issue, tried to change the LTPA names, but still have the same issue.

           

          Thanks!

          • RNQN_divya_s
            RNQN_divya_s
            1 Post
            ACCEPTED ANSWER

            Re: Websphere portal 8 proxy issue , 403 BMWPX0006E:

            ‏2013-09-27T16:48:19Z  in response to Hanlon

            hi ,

            am getting same issue .

            any help would be appreciate