Topic
  • 4 replies
  • Latest Post - ‏2014-03-07T20:59:06Z by M_H_Q
charliem75
charliem75
2 Posts

Pinned topic x3100 M4 secondary video car not working

‏2012-04-13T13:12:12Z |
Recently purchased an x3100 M4 with built in Matrox Video. I would like to use another video card, but I have tried 2 different Nvidia PCI-E cards and the system refuses to boot with either installed. All I get is System Initializing, will not even go to BIOS with the card in the system. Should I be able to add a secondary video card and if so how can I get this to work?
Updated on 2012-04-17T16:05:47Z at 2012-04-17T16:05:47Z by charliem75
  • S.Mattias
    S.Mattias
    6 Posts

    Re: x3100 M4 secondary video car not working

    ‏2012-04-16T08:30:28Z  
    Hi,

    Please see this document:

    http://www-03.ibm.com/systems/xbc/cog/x3100m4_2582/x3100m4_2582io.html

    At the bottom it shows which GFX card is supported ( NVIDIA Quadro 600 ) have you tried that card?

    it also says you can only have 1 gfx card in the "quantity" section. are you trying to use 2 gfx cards? or 1 gfx card + the integrated one?
  • charliem75
    charliem75
    2 Posts

    Re: x3100 M4 secondary video car not working

    ‏2012-04-17T16:05:47Z  
    • S.Mattias
    • ‏2012-04-16T08:30:28Z
    Hi,

    Please see this document:

    http://www-03.ibm.com/systems/xbc/cog/x3100m4_2582/x3100m4_2582io.html

    At the bottom it shows which GFX card is supported ( NVIDIA Quadro 600 ) have you tried that card?

    it also says you can only have 1 gfx card in the "quantity" section. are you trying to use 2 gfx cards? or 1 gfx card + the integrated one?
    1 gfx card + the integrated one. I know it shows the Quadro as an option, but I would assume there is at least one other video card that will work in this server or there should be a way to get other make/models to work. I'm hoping it's something that can be fixed in a firmware update, as I have gone through everything I can think of to get this to work. I've never encountered another PC that fails to boot with a 2nd video card installed.
  • RKINFOTECH
    RKINFOTECH
    1 Post

    Re: x3100 M4 secondary video car not working

    ‏2013-10-24T15:48:34Z  
    1 gfx card + the integrated one. I know it shows the Quadro as an option, but I would assume there is at least one other video card that will work in this server or there should be a way to get other make/models to work. I'm hoping it's something that can be fixed in a firmware update, as I have gone through everything I can think of to get this to work. I've never encountered another PC that fails to boot with a 2nd video card installed.

    I installed Nvidia Quadro 600 Graphics card in X3100M4 server and display struck at windows booting. But server is booting and I am able to access remotely. Hope I should disable onboard graphics card. Any solution.

  • M_H_Q
    M_H_Q
    2 Posts

    Re: x3100 M4 secondary video car not working

    ‏2014-03-07T20:59:06Z  

    i have same problem please advice me if you solved it