Topic
2 replies Latest Post - ‏2012-02-14T14:05:58Z by AshutoshN
AshutoshN
AshutoshN
5 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic ITCAM Data collector doesn't communicate with ITCAM TEMA

‏2012-02-10T14:18:30Z |
Hi,
I need to monitor a J2SE application using ITCAM J2EE Agents - Data Collector and Tivoli Enterprise monitoring agent(TEMA).
I have installed and configured Data collector for My J2SE application. I have also installed and configured TEMA agent for this application instance. I am using ITM Tivoli Enterprise portal server(TEPS) to check for status of ITCAM TEMA agent. But TEPS only shows that TEMA is listening for data collector on port 63336 but doesn't show any data. When J2SE application is started through the launcher script, data collector starts and log is also created. But daat collector and TEMA are not communicating. I am attaching one snapshot below. Please let me know if anyone has any idea ?
I have also installed the ITCAM J2EE Managing server, but I don't see data collector listed on managing server URL under "Administration->Server Management->Data Collecotr Configuration-> Unconfigured Data collectors". So do I need to do any post configuration for managing server ?
Please suggest some links or solution if possible.
Thanks in advance.

-Ashutosh
Updated on 2012-02-14T14:05:58Z at 2012-02-14T14:05:58Z by AshutoshN
  • davidlskeen
    davidlskeen
    68 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: ITCAM Data collector doesn't communicate with ITCAM TEMA

    ‏2012-02-10T22:19:02Z  in response to AshutoshN
    There was a problem with this symptom at the fix pack 4 version of the J2EE agent and J2SE DC; so first thing is to apply recommended fixes to the MS, agent, and DC; see http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?&uid=swg21416330

    Also, the latest documentation for configuring the J2SE DC is at http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/tivihelp/v24r1/index.jsp?topic=/com.ibm.itcamfad.doc_7101/J2EE_agent_dc_install_guide/itcam_61_4_j2ee_dc_install_guide55.html

    If you're at recommended fix level and you've followed the documented steps, at that point you should open a PMR for the problem.
    --
    Dave Skeen
    • AshutoshN
      AshutoshN
      5 Posts
      ACCEPTED ANSWER

      Re: ITCAM Data collector doesn't communicate with ITCAM TEMA

      ‏2012-02-14T14:05:58Z  in response to davidlskeen
      Thanks a lot friend for your quick reply !!!

      I installed FP5 and FP6 for both Data collecotor and ITCAM TEMA for J2EE.

      And also added one property in dc.propeties file as mentioned in the link -
      https://www-304.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21460563

      Now its working fine. I can see data on TEPS under TEMA.