Topic
  • 2 replies
  • Latest Post - ‏2011-10-28T11:37:57Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
59 Posts

Pinned topic Getting Application error while running the application from Eclipse

‏2011-10-18T17:28:17Z |
Hi,
I have setup my Eclipse Env as per the documentation. I could import the samples and able to build them successfully. When I run the application - Run as -> Android Application it gives an Application error. Pls see the attachment for the error screen shot. Pls assist me in resolving this problem in my env.
2011-10-18 22:47:28 - sample-mysurance-android Android Launch!
2011-10-18 22:47:28 - sample-mysurance-android adb is running normally.
2011-10-18 22:47:28 - sample-mysurance-android Performing com.ibm.mysurance.Mysurance activity launch
2011-10-18 22:47:28 - sample-mysurance-android Automatic Target Mode: using existing emulator 'emulator-5554' running compatible AVD 'MyVirtualDevice'
2011-10-18 22:47:28 - sample-mysurance-android Uploading sample-mysurance-android.apk onto device 'emulator-5554'
2011-10-18 22:47:48 - sample-mysurance-android Installing sample-mysurance-android.apk...
2011-10-18 22:48:03 - sample-mysurance-android Success!
2011-10-18 22:48:03 - sample-mysurance-android Starting activity com.ibm.mysurance.Mysurance on device emulator-5554
2011-10-18 22:48:05 - sample-mysurance-android ActivityManager: Starting: Intent { act=android.intent.action.MAIN cat=http://android.intent.category.LAUNCHER cmp=com.ibm.mysurance/.Mysurance }

Regards
Alwyn
Updated on 2011-10-28T11:37:57Z at 2011-10-28T11:37:57Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    59 Posts

    Re: Getting Application error while running the application from Eclipse

    ‏2011-10-19T20:41:41Z  
    Hi Alwyn,
    This appears to be a fairly common issue with the slowness of the Android Emulator (see http://stackoverflow.com/questions/6477798/phonegap-android), and you are not alone.

    There may be some in-app tuning we can do to extend the timeout using loadUrlTimeoutValue - not necessary when running on the real Android devices so its a bit of an unfortunate workaround. I haven't tried it yet - have to go figure out if/where that applies to our webviews and get back to you.

    If anybody else can chime in before I get back, please do!

    Jeff O
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    59 Posts

    Re: Getting Application error while running the application from Eclipse

    ‏2011-10-28T11:37:57Z  
    Hi Alwyn,
    This appears to be a fairly common issue with the slowness of the Android Emulator (see http://stackoverflow.com/questions/6477798/phonegap-android), and you are not alone.

    There may be some in-app tuning we can do to extend the timeout using loadUrlTimeoutValue - not necessary when running on the real Android devices so its a bit of an unfortunate workaround. I haven't tried it yet - have to go figure out if/where that applies to our webviews and get back to you.

    If anybody else can chime in before I get back, please do!

    Jeff O
    See this post for the code update: https://www.ibm.com/developerworks/forums/thread.jspa?threadID=394315&tstart=0