Topic
  • 6 replies
  • Latest Post - ‏2013-02-16T00:28:53Z by SystemAdmin
KonradT.
KonradT.
18 Posts

Pinned topic Websphere Portal 7 errors at startup causing Error 404 when accesing portal

‏2011-09-01T11:12:25Z |
Hello
I'm looking for some advise to get back to live WebspherePortal server.

i've attached systemOut.log that shows errors causing a message: "Error 404: javax.servlet.UnavailableException: Initialization of one or more services failed." when trying to access portal.

i've browse web for solution but i've not found exactly that what happend to my configuration.

before that situation i've have Portal running properly.
Things that leads me to problems as i remember was trying to resolve some my own portlets errors and i follow with these information:

1.http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21385033
2.few portal server stratups and stops

i'll appreciate any tip that will guide me to solution.
Updated on 2013-02-16T00:28:53Z at 2013-02-16T00:28:53Z by SystemAdmin
  • httweed
    httweed
    510 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup causing Error 404 when accesing portal

    ‏2011-09-01T11:39:32Z  
    The problem is that the wps.ear application is starting before the wps_scheduler and wps_theme applications. Have you changed the starting weight or order of the wps application by any chance? Each of these applications should be "10" by default.

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
  • KonradT.
    KonradT.
    18 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup causing Error 404 when accesing portal

    ‏2011-09-01T11:57:59Z  
    • httweed
    • ‏2011-09-01T11:39:32Z
    The problem is that the wps.ear application is starting before the wps_scheduler and wps_theme applications. Have you changed the starting weight or order of the wps application by any chance? Each of these applications should be "10" by default.

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
    Hello

    Thanks for tip that was the problem.
    I do not remember that i was diging in startup weight configuration.

    Thank You for solution.

    Konrad
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup: Error 404

    ‏2013-01-15T14:18:57Z  
    • httweed
    • ‏2011-09-01T11:39:32Z
    The problem is that the wps.ear application is starting before the wps_scheduler and wps_theme applications. Have you changed the starting weight or order of the wps application by any chance? Each of these applications should be "10" by default.

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
    Hi!
    I have the same problem but I have that configuration for wps.ear, wps_scheduler and wps_themes and anyway, the error continues. The portal login page not appear. The error on the page is: Error 404: javax.servlet.UnavailableException: Initialization of one or more services failed.
    And the strack trace is:

    Caused by: com.ibm.portal.resolver.exceptions.ServiceNotFoundException: EJCBC0002E: The service http://com.ibm.wps.resolver.friendly.FriendlySelectionCacheServiceHome could not be located.
    ... 38 more

    1/15/13 11:14:57:980 ART 00000016 FfdcProvider W com.ibm.ws.ffdc.impl.FfdcProvider logIncident FFDC1003I: FFDC Incident emitted on C:\IBM\Portal7\wp_profile\logs\ffdc\WebSphere_Portal_786a786a_13.01.15_11.14.57.7305101541167078110978.txt com.ibm.ws.webcontainer.servlet.ServletInstance.init 259
    1/15/13 11:14:57:996 ART 00000016 extension W com.ibm.wsspi.webcontainer.extension.WebExtensionProcessor createServletWrapper Servlet portal is currently unavailable: Initialization of one or more services failed.
    1/15/13 11:14:58:012 ART 00000016 servlet I com.ibm.ws.webcontainer.servlet.ServletWrapper init SRVE0242I: wps [/wps] federation: Initialization successful.
    1/15/13 11:14:58:012 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal Server has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:14:59:980 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: WebSphere Portal Server WSRP Facade.
    1/15/13 11:15:00:059 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_host/wsrp
    1/15/13 11:15:00:074 ART 00000024 HTODDynacache I DYNA0058I: The disk cache cleanup finished for cache name "ws/com.ibm.wps.resolver.data.cache.DataSourceCache". The statistics are: DiskCacheSize=12 DepIdsSize=10 TemplatesSize=0 CacheSizeInBytes=3969404 TimeElapsed=3672 PopulateDepTablesTime=610 ScanTime=3047 ScanExpiredEntries=0 DeleteTime=0 ExplicitEntriesDeleted=0 ScanEntriesDeleted=0 GCEntriesDeleted=0 DeletedSize=0 totalDeleted=0 totalDeletedSize=0
    1/15/13 11:15:00:090 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal Server WSRP Facade has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:15:00:918 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: WebSphere Portal XmlAccess Facade.
    1/15/13 11:15:00:980 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_host/wps/config
    1/15/13 11:15:00:996 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal XmlAccess Facade has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:15:01:012 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0221I: Application started: wps
    1/15/13 11:15:01:027 ART 00000016 CompositionUn A WSVR0191I: Composition unit WebSphere:cuname=wps in BLA WebSphere:blaname=wps started.
    1/15/13 11:15:01:027 ART 00000016 CompositionUn A WSVR0190I: Starting composition unit WebSphere:cuname=JavaContentRepository in BLA WebSphere:blaname=JavaContentRepository.
    1/15/13 11:15:01:137 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0200I: Starting application: JavaContentRepository
    1/15/13 11:15:01:137 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0204I: Application: JavaContentRepository Application build level: Unknown
    1/15/13 11:15:02:777 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: JavaContentRepositoryWeb.
    1/15/13 11:15:02:840 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_hostjcr

    Thanks if you can help me!!
    Andrea
  • httweed
    httweed
    510 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup: Error 404

    ‏2013-01-16T12:47:51Z  
    Hi!
    I have the same problem but I have that configuration for wps.ear, wps_scheduler and wps_themes and anyway, the error continues. The portal login page not appear. The error on the page is: Error 404: javax.servlet.UnavailableException: Initialization of one or more services failed.
    And the strack trace is:

    Caused by: com.ibm.portal.resolver.exceptions.ServiceNotFoundException: EJCBC0002E: The service http://com.ibm.wps.resolver.friendly.FriendlySelectionCacheServiceHome could not be located.
    ... 38 more

    1/15/13 11:14:57:980 ART 00000016 FfdcProvider W com.ibm.ws.ffdc.impl.FfdcProvider logIncident FFDC1003I: FFDC Incident emitted on C:\IBM\Portal7\wp_profile\logs\ffdc\WebSphere_Portal_786a786a_13.01.15_11.14.57.7305101541167078110978.txt com.ibm.ws.webcontainer.servlet.ServletInstance.init 259
    1/15/13 11:14:57:996 ART 00000016 extension W com.ibm.wsspi.webcontainer.extension.WebExtensionProcessor createServletWrapper Servlet portal is currently unavailable: Initialization of one or more services failed.
    1/15/13 11:14:58:012 ART 00000016 servlet I com.ibm.ws.webcontainer.servlet.ServletWrapper init SRVE0242I: wps [/wps] federation: Initialization successful.
    1/15/13 11:14:58:012 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal Server has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:14:59:980 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: WebSphere Portal Server WSRP Facade.
    1/15/13 11:15:00:059 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_host/wsrp
    1/15/13 11:15:00:074 ART 00000024 HTODDynacache I DYNA0058I: The disk cache cleanup finished for cache name "ws/com.ibm.wps.resolver.data.cache.DataSourceCache". The statistics are: DiskCacheSize=12 DepIdsSize=10 TemplatesSize=0 CacheSizeInBytes=3969404 TimeElapsed=3672 PopulateDepTablesTime=610 ScanTime=3047 ScanExpiredEntries=0 DeleteTime=0 ExplicitEntriesDeleted=0 ScanEntriesDeleted=0 GCEntriesDeleted=0 DeletedSize=0 totalDeleted=0 totalDeletedSize=0
    1/15/13 11:15:00:090 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal Server WSRP Facade has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:15:00:918 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: WebSphere Portal XmlAccess Facade.
    1/15/13 11:15:00:980 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_host/wps/config
    1/15/13 11:15:00:996 ART 00000016 webcontainer I com.ibm.ws.wswebcontainer.VirtualHost addWebApplication SRVE0250I: Web Module WebSphere Portal XmlAccess Facade has been bound to default_host:80,:443,:10015,:10017,:10039,:10029,*:10032.
    1/15/13 11:15:01:012 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0221I: Application started: wps
    1/15/13 11:15:01:027 ART 00000016 CompositionUn A WSVR0191I: Composition unit WebSphere:cuname=wps in BLA WebSphere:blaname=wps started.
    1/15/13 11:15:01:027 ART 00000016 CompositionUn A WSVR0190I: Starting composition unit WebSphere:cuname=JavaContentRepository in BLA WebSphere:blaname=JavaContentRepository.
    1/15/13 11:15:01:137 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0200I: Starting application: JavaContentRepository
    1/15/13 11:15:01:137 ART 00000016 ApplicationMg A WSVR0204I: Application: JavaContentRepository Application build level: Unknown
    1/15/13 11:15:02:777 ART 00000016 webapp I com.ibm.ws.webcontainer.webapp.WebGroupImpl WebGroup SRVE0169I: Loading Web Module: JavaContentRepositoryWeb.
    1/15/13 11:15:02:840 ART 00000016 WASSessionCor I SessionContextRegistry getSessionContext SESN0176I: Will create a new session context for application key default_hostjcr

    Thanks if you can help me!!
    Andrea
    Hi,

    You actually have a very different problem. Since you've started a new thread, will follow up there:

    http://www.ibm.com/developerworks/forums/thread.jspa?messageID=14929085

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup causing Error 404 when accesing portal

    ‏2013-02-07T07:51:15Z  
    • httweed
    • ‏2011-09-01T11:39:32Z
    The problem is that the wps.ear application is starting before the wps_scheduler and wps_theme applications. Have you changed the starting weight or order of the wps application by any chance? Each of these applications should be "10" by default.

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
    I got same issue in websphere portal v8. your solution is not working, any different solutions?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    30895 Posts

    Re: Websphere Portal 7 errors at startup causing Error 404 when accesing portal

    ‏2013-02-16T00:28:53Z  
    • httweed
    • ‏2011-09-01T11:39:32Z
    The problem is that the wps.ear application is starting before the wps_scheduler and wps_theme applications. Have you changed the starting weight or order of the wps application by any chance? Each of these applications should be "10" by default.

    ~HT
    The postings on this site are my own and do not necessarily represent the positions, strategies, or opinions of IBM
    I have the same situation of this, but I don't know how to change starting weight or order of the wps application, could you tell me how the way to change starting weight or order of the wps application?
    thanks