Topic
No replies
victor_ph13
victor_ph13
1 Post
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic Web Start with Java 5 on AIX - Bad Installation Error

‏2011-06-21T17:01:42Z |
Hi,

I am getting this error while trying to run the javaws command on AIX:

Java Web Start splash screen process exiting ...
Bad installation: JAVAWS_HOME not set

Searching on forums got some possible solutions, but none worked so far. I tried already:
-Exporting JAVAWS_HOME
-Verified JAVA_HOME was defined
-Getting the deployment.properties from a box with working web start, and changing paths to match.
-Tried running web start on other aix boxes.

This is my deployment.properties file:

#deployment.properties
#Mon Jun 20 12:22:10 CST 2011
deployment.version=1.5.0
deployment.capture.mime.types=true
#Java Web Start jre's
#Mon Jun 20 12:22:10 CST 2011
deployment.javaws.jre.0.product=1.5.0
deployment.javaws.jre.0.registered=true
deployment.javaws.jre.0.osname=AIX
deployment.javaws.jre.0.platform=1.5
deployment.javaws.jre.0.path=/usr/java5/jre/bin/java
deployment.javaws.jre.0.location=http\://java.sun.com/products/autodl/j2se
deployment.javaws.jre.0.enabled=true
deployment.javaws.jre.0.osarch=ppc
#Java Plugin jre's
#Mon Jun 20 12:22:10 CST 2011
deployment.javapi.jre.1.5.0.args=
deployment.javapi.jre.1.5.0.osname=AIX
deployment.javapi.jre.1.5.0.osarch=ppc
deployment.javapi.jre.1.5.0.path=/usr/java5/jre

I tried on a couple more AIX boxes without success. So far I have just managed to make Web Start work on Windows boxes.

Any suggestion would be greatly appreciated.