Topic
  • 2 replies
  • Latest Post - ‏2011-04-07T18:47:55Z by dugga
dugga
dugga
8 Posts

Pinned topic Difficulties installing IBM Installation Manager on IBM i

‏2011-04-06T19:56:13Z |
I want to load WebSphere Application Server v8.0 on my IBM i (os version 7.1)
It is suggesting to do this via Installation Manager, but I can't get IIM loaded on my IBM i.

I've downloaded the iim.os400.ppc_1.4.3000.20110214_1521.zip file, and have unzipped it to my PC.
I then copy the contents of that directory to a file in my IFS: /mystuff/iim
Using my *SECOFR *ALLOBJ profile, I use STRQSH, and CD /mystuff/iim
I then issue the ./installc command.
At this point I receive: "The Installc executable launcher was unable to locate its companion shared library."

Does anyone have suggestions/directions on how I should proceed?

Thank you
Updated on 2011-04-07T18:47:55Z at 2011-04-07T18:47:55Z by dugga
  • DavidVandePol
    DavidVandePol
    3 Posts

    Re: Difficulties installing IBM Installation Manager on IBM i

    ‏2011-04-06T21:20:19Z  
    Hi,

    The issue may be that you have lost your file permissions when unzipping the Installation Manager install image on Windows and then copying it over.

    May I suggest that you copy the zip file to your IBM i machine and unzip it there.

    If you don't have unzip on that machine you can use the command:
    jar -xvf iim.os400.ppc_1.4.3000.20110214_1521.zip

    Please let us know if this solves your problem,
    David VandePol
    WebSphere Application Server - Install
  • dugga
    dugga
    8 Posts

    Re: Difficulties installing IBM Installation Manager on IBM i

    ‏2011-04-07T18:47:55Z  
    Hi,

    The issue may be that you have lost your file permissions when unzipping the Installation Manager install image on Windows and then copying it over.

    May I suggest that you copy the zip file to your IBM i machine and unzip it there.

    If you don't have unzip on that machine you can use the command:
    jar -xvf iim.os400.ppc_1.4.3000.20110214_1521.zip

    Please let us know if this solves your problem,
    David VandePol
    WebSphere Application Server - Install
    I moved my .zip file for IIM, as well as the .zips for WAS 8.0 express to my i, then used jar -xvf on them to unpack.
    I was able to them proceed with the IIM installation, as well as WAS 8.0 installation.

    Looks like this solved that problem.

    Thank you

    -doug