Topic
  • 7 replies
  • Latest Post - ‏2011-05-05T07:42:28Z by LucaBucciarelli
SystemAdmin
SystemAdmin
462 Posts

Pinned topic Problem installing Installation Manager on z/OS!

‏2011-03-31T11:04:44Z |
Hello!

I have downloaded the latest beta drop of the Installation Manager for z/OS and SMP installed it.
After that I made a copy of the file system and mounted the copy in read only mode.
Then I created a filesystem to hold the Installation Manager.

When I run the command to install Installation Manager
/global/was8ima/usr/lpp/InstallationManager/V1R4/userinstc +
-installationDirectory /global/wimtst2/InstallationManager/bin +
-dataLocation /global/wimtst2/InstallationManager/appdata

i get this error message back

CRIMA5096821AE ERROR: Error installing.
CRIMA5096821AE ERROR: Error getting file for installation: Error copying Installation Manager folder "/global/was8ima/usr/lpp/InstallationManager/V1R4/plugins/com.ibm.cic.common.core.zos_1.0.3.v20101105_2254" to "/global/wimtst2/InstallationManager/bin/eclipse/plugins/com.ibm.cic.common.core.zos_1.0.3.v20101105_2254"
CRIMA5096821AE Error copying Installation Manager folder "/global/was8ima/usr/lpp/InstallationManager/V1R4/plugins/com.ibm.cic.common.core.zos_1.0.3.v20101105_2254" to "/global/wimtst2/InstallationManager/bin/eclipse/plugins/com.ibm.cic.common.core.zos_1.0.3.v20101105_2254".

I don't see that any permissions are missing. When looking in the /InstallationManager directory tree after running
the installation command, I see that the installation process has created the appdata and bin directory and under appdata there
are several directories created, however under bin there aren't any directories.
So for now I'm not sure wether the missing directories are missing because this job fails for some reason or if they are missing because for some other reason.

Have anyone seen this or do you have an idea whats wrong?

Kind Regards
Katarina
Updated on 2011-05-05T07:42:28Z at 2011-05-05T07:42:28Z by LucaBucciarelli
  • jmierze
    jmierze
    43 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-03-31T11:35:48Z  
    Katarina,

    You are hitting a z/OS bug involving copying of extended attributes; you need to download and install z/OS APAR OA34228 (http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?crawler=1&uid=isg1OA34228).

    I will make sure this is added to the Installation Manager setup information in the WebSphere Application Server information center as soon as possible.

    Sorry for the inconvenience, and thanks for pointing this out!

    Jeff Mierzejewski
    WebSphere Application Server for z/OS Installation and Customization
    jmierze@us.ibm.com
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    462 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-03-31T12:56:35Z  
    • jmierze
    • ‏2011-03-31T11:35:48Z
    Katarina,

    You are hitting a z/OS bug involving copying of extended attributes; you need to download and install z/OS APAR OA34228 (http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?crawler=1&uid=isg1OA34228).

    I will make sure this is added to the Installation Manager setup information in the WebSphere Application Server information center as soon as possible.

    Sorry for the inconvenience, and thanks for pointing this out!

    Jeff Mierzejewski
    WebSphere Application Server for z/OS Installation and Customization
    jmierze@us.ibm.com
    Ok, great, thank you for the answer.

    Kind regards
    Katarina
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    462 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-03-31T13:10:41Z  
    • jmierze
    • ‏2011-03-31T11:35:48Z
    Katarina,

    You are hitting a z/OS bug involving copying of extended attributes; you need to download and install z/OS APAR OA34228 (http://www-01.ibm.com/support/docview.wss?crawler=1&uid=isg1OA34228).

    I will make sure this is added to the Installation Manager setup information in the WebSphere Application Server information center as soon as possible.

    Sorry for the inconvenience, and thanks for pointing this out!

    Jeff Mierzejewski
    WebSphere Application Server for z/OS Installation and Customization
    jmierze@us.ibm.com
    Hello again!

    One more thing, is there a workaround for this?
    If not, can you create a ready to use
    Installation manager and zip it and make it
    available to us.
    Just wondering since we're eager to get drop 3
    installed as soon as possible and the apar you
    are mentioning won't be available to us until the
    middle of April.

    Kind regards
    Katarina
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    462 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-03-31T13:14:56Z  
    Just want to make sure, my new question in the thread is visible.
  • jmierze
    jmierze
    43 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-03-31T13:28:38Z  
    Just want to make sure, my new question in the thread is visible.
    Katarina,

    Please try downloading the zipped Installation Manager install kit for z/OS from the beta website download page. Do NOT run the set-ext-attr.sh script. You will see a warning message during Installation Manager setup that can be ignored:

    JVMJ9VM082E Unable to switch to IFA processor - issue "extattr +a libj9ifa24.so"

    Please let us know if you have any further problems.

    Jeff Mierzejewski
    WebSphere Application Server for z/OS Installation and Customization
    jmierze@us.ibm.com
  • LucaBucciarelli
    LucaBucciarelli
    8 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-05-04T14:39:18Z  
    Hello Jeff

    My Customer is installing Installation Manager for z/OS : downloaded the Kit, SMP/E installed it and kept following the Getting Started instructions till the point where you have to run the groupinstc to create /InstallationManager/bin and /InstallationManager/appdata .

    Either running GIN2INST or omvs groupinstc the resulting message is :

    JVMJ9VM007E command-line option unrecognized 'jit

    Do you have any suggestion?

    Thanks, Luca
  • LucaBucciarelli
    LucaBucciarelli
    8 Posts

    Re: Problem installing Installation Manager on z/OS!

    ‏2011-05-05T07:42:28Z  
    Hello Jeff

    My Customer is installing Installation Manager for z/OS : downloaded the Kit, SMP/E installed it and kept following the Getting Started instructions till the point where you have to run the groupinstc to create /InstallationManager/bin and /InstallationManager/appdata .

    Either running GIN2INST or omvs groupinstc the resulting message is :

    JVMJ9VM007E command-line option unrecognized 'jit

    Do you have any suggestion?

    Thanks, Luca
    I'm afraid I erroneously posted into this thread, I apologize.

    Anyway... rookie mistake. Error message due to wrong codepage. LC_ALL=en_us.IBM-1047 is the appropriate one.

    Thanks
    Luca