Topic
  • 3 replies
  • Latest Post - ‏2011-01-13T17:26:15Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
69 Posts

Pinned topic PowerHA 5.5 not Unmounting Filesystems

‏2011-01-13T09:35:13Z |
We have Power HA 5.5 and updated from SP2 to SP 7. AIX level is 5.3 TL11, SP3.

After updating PowerHA when resource groups are taken offline the filesystems are not being unmounted. If I manually unmount the filesystem before taking hte RG offline then the volume group does vary off.

Also I stop all cluster services it does unmount, just not when I bring the resource group offline.

I am assuming a change between SP2 and SP7 has altered the behaviour because all other cluster funcitonality is fine. The filesystem is not NFS or set to automount and the VG is no setup to auto varyon either.

Any ideas?

Thanks,
Sam
Updated on 2011-01-13T17:26:15Z at 2011-01-13T17:26:15Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    69 Posts

    Re: PowerHA 5.5 not Unmounting Filesystems

    ‏2011-01-13T12:43:40Z  
    best advice: check debug output in hacmp.out
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    69 Posts

    Re: PowerHA 5.5 not Unmounting Filesystems

    ‏2011-01-13T13:38:37Z  
    best advice: check debug output in hacmp.out
    I have done that and there are no errors - it doesn't actually mention and attempt to unmount but it is identifying the LV that is in the volume group and there is talk about deactivating it. There are lots of entries about remviong NFS exports or mounted directories but we are not doing any of that....

    Thanks,
    Sam
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    69 Posts

    Re: PowerHA 5.5 not Unmounting Filesystems

    ‏2011-01-13T17:26:15Z  
    I have done that and there are no errors - it doesn't actually mention and attempt to unmount but it is identifying the LV that is in the volume group and there is talk about deactivating it. There are lots of entries about remviong NFS exports or mounted directories but we are not doing any of that....

    Thanks,
    Sam
    time for a PMR