IC5Notice: We have upgraded developerWorks Community to the latest version of IBM Connections. For more information, read our upgrade FAQ.
Topic
  • 8 replies
  • Latest Post - ‏2012-09-14T11:29:09Z by HariBabuNunna
SystemAdmin
SystemAdmin
2233 Posts

Pinned topic Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

‏2011-01-04T10:58:22Z |
We are using Eclipse,DB2,WASCE to develop our project.For that we installed WEP,while running a small sample of jsp we are getting following errors.We are unable to run the program.Please help me to resolve this problem.

Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost has encountered problem.
Distribution of module failed.
See log for details.
Error unmarshaling return; nested exception is:
java.net.MalformedURLException: no protocol: Files/IBM/WebSphere/AppServerCommunityEdition/repository/org/apache/geronimo/modules/geronimo-common/2.0.1/geronimo-common-2.0.1.jar
java.rmi.UnmarshalException: Error unmarshaling return; nested exception is:
java.net.MalformedURLException: no protocol: Files/IBM/WebSphere/AppServerCommunityEdition/repository/org/apache/geronimo/modules/geronimo-common/2.0.1/geronimo-common-2.0.1.jar
at sun.rmi.transport.StreamRemoteCall.executeCall(Unknown Source)
at sun.rmi.server.UnicastRef.invoke(Unknown Source)
at com.sun.jmx.remote.internal.PRef.invoke(Unknown Source)
at javax.management.remote.rmi.RMIConnectionImpl_Stub.invoke(Unknown Source)
at javax.management.remote.rmi.RMIConnector$RemoteMBeanServerConnection.invoke(Unknown Source)
at org.apache.geronimo.system.jmx.KernelDelegate.invokeKernel(KernelDelegate.java:889)
at org.apache.geronimo.system.jmx.KernelDelegate.invoke(KernelDelegate.java:550)
at org.apache.geronimo.deployment.plugin.local.AbstractDeployCommand.doDeploy(AbstractDeployCommand.java:116)
at org.apache.geronimo.deployment.plugin.local.DistributeCommand.run(DistributeCommand.java:61)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
Caused by: java.net.MalformedURLException: no protocol: Files/IBM/WebSphere/AppServerCommunityEdition/repository/org/apache/geronimo/modules/geronimo-common/2.0.1/geronimo-common-2.0.1.jar
at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
at java.net.URL.<init>(Unknown Source)
at sun.rmi.server.LoaderHandler.pathToURLs(Unknown Source)
at sun.rmi.server.LoaderHandler.loadClass(Unknown Source)
at java.rmi.server.RMIClassLoader$2.loadClass(Unknown Source)
at java.rmi.server.RMIClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at sun.rmi.server.MarshalInputStream.resolveClass(Unknown Source) etc............

Please helpl me.....
Updated on 2012-09-14T11:29:09Z at 2012-09-14T11:29:09Z by HariBabuNunna
  • Shawn_Jiang
    Shawn_Jiang
    154 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-01-04T12:31:03Z  
    Seems it's caused by installing CE in path "C:\program files\xxxx" that contains a space. You could try to install CE on a path without space.

    BTW, what's the CE version you are using ?
  • ShashiVishwakarma
    ShashiVishwakarma
    3 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-01-04T13:19:04Z  
    Seems it's caused by installing CE in path "C:\program files\xxxx" that contains a space. You could try to install CE on a path without space.

    BTW, what's the CE version you are using ?
    I have installed wasce v2.0 for windows.
    and i have installed WEP v2.1
    sorry i did not understand that what do u mean by 'install CE on a path without space'.
  • ShashiVishwakarma
    ShashiVishwakarma
    3 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-01-04T13:21:16Z  
    Seems it's caused by installing CE in path "C:\program files\xxxx" that contains a space. You could try to install CE on a path without space.

    BTW, what's the CE version you are using ?
    I have installed wasce v2.0 for windows.
    and i have installed WEP v2.1
    sorry i did not understand that what do u mean by 'install CE on a path without space'.

    please explain in detail... i am newbie about this software.
  • Kevan
    Kevan
    121 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-01-04T17:15:36Z  
    I have installed wasce v2.0 for windows.
    and i have installed WEP v2.1
    sorry i did not understand that what do u mean by 'install CE on a path without space'.

    please explain in detail... i am newbie about this software.
    You currently have WAS CE installed in "c:\Program Files\IBM\WebSphere". By "path without a space", Shawn means "Program Files". Installing WAS CE in an alternate location should fix your problem.

    WAS CE 2.0 is pretty old. I would suggest you use the latest version of WAS CE 2.1.

    --kevan
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    2233 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-01-08T05:09:13Z  
    • Kevan
    • ‏2011-01-04T17:15:36Z
    You currently have WAS CE installed in "c:\Program Files\IBM\WebSphere". By "path without a space", Shawn means "Program Files". Installing WAS CE in an alternate location should fix your problem.

    WAS CE 2.0 is pretty old. I would suggest you use the latest version of WAS CE 2.1.

    --kevan
    Hello Kevan,
    My publishing problem is solve,according to your answer.Thank you !
    Now i have new problem can you help me in that............

    This is post i had put in WASCE forums.

    http://www.ibm.com/developerworks/forums/thread.jspa?threadID=357125&tstart=0

    Please Help me.
  • saps
    saps
    1 Post

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-06-23T07:35:32Z  
    Seems it's caused by installing CE in path "C:\program files\xxxx" that contains a space. You could try to install CE on a path without space.

    BTW, what's the CE version you are using ?
    Hi,
    I am facing the same problem "distribution of modules failed".
    I tried installing WASCE 2.1 at an alternate location (a path without spaces) but didn't helped at all.
    Plz reply.
    Regards,
    Mohit Sapra
  • Kevan
    Kevan
    121 Posts

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2011-06-23T13:43:46Z  
    • saps
    • ‏2011-06-23T07:35:32Z
    Hi,
    I am facing the same problem "distribution of modules failed".
    I tried installing WASCE 2.1 at an alternate location (a path without spaces) but didn't helped at all.
    Plz reply.
    Regards,
    Mohit Sapra
    In order for us to help you, you'll need to post precise details (WAS CE version, installation location, operating system) of your installation and your failure stacktrace.

    --kevan
  • HariBabuNunna
    HariBabuNunna
    1 Post

    Re: Publishing to IBM WASCE V2.1 server at localhost

    ‏2012-09-14T11:29:09Z  
    • Kevan
    • ‏2011-06-23T13:43:46Z
    In order for us to help you, you'll need to post precise details (WAS CE version, installation location, operating system) of your installation and your failure stacktrace.

    --kevan
    Hi,
    Are there any docs to refer for building and deploying Webservices using CXF and WASCE2.1.6 server. I am using WASCE 2.1.6. Windows env and CXF 2.5.2.