Topic
2 replies Latest Post - ‏2013-03-28T05:53:21Z by SystemAdmin
SystemAdmin
SystemAdmin
134 Posts
ACCEPTED ANSWER

Pinned topic VIO Networking issue

‏2010-06-23T13:39:47Z |
Hi,

I just configured a VIO and is working fine.. But when I try to assign IP to it in en0 its throwing the below error and returning to stopped state.. can someone help me with it.. below is the CLI

$ oem_setup_env
  1. rmdev -dl en0
en0 deleted
  1. cfgmgr
  2. lsdev | grep en0
en0 Defined 02-08 Standard Ethernet Network Interface
COMMAND STATUS

Command: failed stdout: yes stderr: no

Before command completion, additional instructions may appear below.

TOP
en0
VIO33
inet0 changed
Method error (/usr/lib/methods/chgif):
0514-068 Cause not known.
0821-510 ifconfig: error calling entry point for /usr/lib/drivers/if_en: The spe
cified device does not exist.
0821-103 : The command /usr/sbin/ifconfig en0 inet 9.126.76.18 arp netmask 255.
255.255.192 mtu 1500 up failed.
0821-007 cfgif: ifconfig command failed.
The status of"en0" Interface in the current running system is uncertain.

0821-103 : The command /usr/lib/methods/cfgif -len0 failed.
0821-510 ifconfig: error calling entry point for /usr/lib/drivers/if_en: The spe
cified device does not exist.
0821-103 : The command /usr/sbin/ifconfig en0 inet 9.126.76.18 arp netmask 255.2
55.255.192 mtu 1500 up failed.
0821-229 chgif: ifconfig command failed.
The status of"en0" Interface in the current running system is uncertain.

mktcpip: Problem with command: chdev
, return code = 1

BOTTOM

Esc+1=Help Esc+2=Refresh Esc+3=Cancel F6=Command
F8=Image F9=Shell F10=Exit /=Find
n=Find Next

  1. lsdev | grep en0
en0 Stopped 02-08 Standard Ethernet Network Interface
#
Updated on 2013-03-28T05:53:21Z at 2013-03-28T05:53:21Z by SystemAdmin
  • dvassos
    dvassos
    1 Post
    ACCEPTED ANSWER

    Re: VIO Networking issue

    ‏2013-03-27T10:50:53Z  in response to SystemAdmin
    Hi, I am having the exact same problem and was wondering whether you managed to solve it and how.

    Thanks,

    Dimitris
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    134 Posts
    ACCEPTED ANSWER

    Re: VIO Networking issue

    ‏2013-03-28T05:53:21Z  in response to SystemAdmin
    hi,

    What is the physical device of your ethernet card?
    If it is a LHEA, I believe we must configure the promiscuous via the HMC

    Best regards