Topic
  • 5 replies
  • Latest Post - ‏2013-03-15T12:24:24Z by SystemAdmin
xslava
xslava
4 Posts

Pinned topic Cognos Express - Single Sign On ann AD

‏2010-05-10T13:40:42Z |
Hi,

I'am trying to configure SSO using AD but login dialog keeps showing. When login dialog appears, user ID field is filled correctly with user domain name and password is required. How to configure Cognos Express to skip this form and automatically sign the user in. I have followed instructions in 'enabling_kerberos_sso.pdf' and it seems to me that everything mentioned should be set OK.

Could you pls. help me to solve this problem.

Thanks

Martin
Updated on 2013-03-15T12:24:24Z at 2013-03-15T12:24:24Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    214 Posts

    Re: Cognos Express - Single Sign On ann AD

    ‏2010-05-11T08:09:17Z  
    hmmm ... if you followed the document step by step (to the letter ;-) then SSO should be working (at least in my case).
    • What URI do you use to test SSO ? (Make sure you access it using the newly set up Gateway)
    • From which machine do you test this (a end-user PC or on the local server) ?
  • christianlebe
    christianlebe
    2 Posts

    Re: Cognos Express - Single Sign On ann AD

    ‏2010-06-28T09:03:33Z  
    hmmm ... if you followed the document step by step (to the letter ;-) then SSO should be working (at least in my case).
    • What URI do you use to test SSO ? (Make sure you access it using the newly set up Gateway)
    • From which machine do you test this (a end-user PC or on the local server) ?
    Hi,

    I can use SSO to work on TM1Web but not on Xcelerator. kolonell, did you get it working on Xcelerator?
  • ArjunBAndi
    ArjunBAndi
    1 Post

    Re: Cognos Express - Single Sign On ann AD

    ‏2010-09-02T07:26:21Z  
    Hi,

    I can use SSO to work on TM1Web but not on Xcelerator. kolonell, did you get it working on Xcelerator?
    hi i have configured sso how to test it.thanks in advance hi kolonnell could u lokm in

    thanks
    Arjun bandi
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    214 Posts

    Re: Cognos Express - Single Sign On ann AD

    ‏2013-03-15T12:13:07Z  
    I'm facing the same issue... Connection window still displays. User name is filled with domain\user.

    I configured SSO as per "Enabling Kerberos SSO in IBM Cognos Express on Windows Server 2008" document
    (http://www.ibm.com/developerworks/data/library/cognos/infrastructure/cognos_specific/page555.html)

    Thanks for your support
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    214 Posts

    Re: Cognos Express - Single Sign On ann AD

    ‏2013-03-15T12:24:24Z  
    I'm facing the same issue... Connection window still displays. User name is filled with domain\user.

    I configured SSO as per "Enabling Kerberos SSO in IBM Cognos Express on Windows Server 2008" document
    (http://www.ibm.com/developerworks/data/library/cognos/infrastructure/cognos_specific/page555.html)

    Thanks for your support
    If you did every thing as sed in document then it should work (at least I got it work). Other thing is that in my opinion it's useless feature, because it's IE only feature...