Topic
  • 3 replies
  • Latest Post - ‏2013-11-11T17:22:27Z by Mandeep05
krishnadv
krishnadv
7 Posts

Pinned topic TX Development Palette is not showing in MB Toolkit

‏2010-02-12T11:52:58Z |
Hi,

I installed WTX DS/IS v8.3 X12/EDIFACT v2.7.4.1 SAP R3 v8.3 & WMB Toolkit v7.0 on Win Server. Here i can open the TX Dev perspective thru Design Studio & Broker Toolkit window -> other perspective. Later as per requirement Citrix was installed.

Now when i try to open the TX Dev Perspective i am getting error (not able to see WTX Map node Palette in MB Toolkit)

Problems opening perspective
'com.ibm.websphere.dtx.ui.mercdev.wtxperspective'

Could not create the view: Plug-in com.ibm.websphere.dtx.ui.me was unable to load class
com.ibm.websphere.dtx.ui.me.views.UnresolvedRulesViewPart.
org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseLazyStarter$TerminatingClassNotFoundException: An error occurred while automatically activating bundle com.ibm.websphere.dtx.ui.me (966).
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseLazyStarter.postFindLocalClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.baseadaptor.loader.ClasspathManager.findLocalClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.internal.baseadaptor.DefaultClassLoader.findLocalClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findLocalClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClassInternal(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.internal.baseadaptor.DefaultClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source) ... and Many More

In Design Studio Unresolved Rules :

org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseLazyStarter$TerminatingClassNotFoundException: An error occurred while automatically activating bundle com.ibm.websphere.dtx.ui.me (1496).
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseLazyStarter.postFindLocalClass(EclipseLazyStarter.java:125)
at org.eclipse.osgi.baseadaptor.loader.ClasspathManager.findLocalClass(ClasspathManager.java:427)
at org.eclipse.osgi.internal.baseadaptor.DefaultClassLoader.findLocalClass(DefaultClassLoader.java:193)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findLocalClass(BundleLoader.java:367)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:446)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:399)
at org.eclipse.osgi.framework.internal.core.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:387)
at org.eclipse.osgi.internal.baseadaptor.DefaultClassLoader.loadClass(DefaultClassLoader.java:83)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:609) ... and Many More
PFA

What could be the issue? is it any installation Issue or did it came after Citrix Installation.
Just for info, I installed the same on my local PC and everything worked fine.
on Win Server, it is using JRE 1.5. also i copied the wtx_IC to my local pc and it also worked fine on my local pc.

Did i miss anything??
Can anyone help me in this regard?? I really appreciate your help.

Thanks in Adv

Regards,
Krishna DVN
Updated on 2010-02-18T06:30:57Z at 2010-02-18T06:30:57Z by krishnadv
  • krishnadv
    krishnadv
    7 Posts

    Re: TX Development Palette is not showing in MB Toolkit

    ‏2010-02-18T06:30:57Z  
    Finally i re-installed everything on my windows server. now its working fine apart from java.lang.null pointer exception.

    Thanks,
    Krishna
  • Mandeep05
    Mandeep05
    2 Posts

    Re: TX Development Palette is not showing in MB Toolkit

    ‏2013-10-25T18:45:13Z  
    • krishnadv
    • ‏2010-02-18T06:30:57Z
    Finally i re-installed everything on my windows server. now its working fine apart from java.lang.null pointer exception.

    Thanks,
    Krishna

    Hi Krishnadv, 

    I am getting the NullPointerException as you mentioned. How did you solve this NullPointerException? 

     

    Thanks,

    Mandeep

  • Mandeep05
    Mandeep05
    2 Posts

    Re: TX Development Palette is not showing in MB Toolkit

    ‏2013-11-11T17:22:27Z  
    • krishnadv
    • ‏2010-02-18T06:30:57Z
    Finally i re-installed everything on my windows server. now its working fine apart from java.lang.null pointer exception.

    Thanks,
    Krishna

    The NullPointerException is just a sign of prior errrors. I was having this issue with WTX 8.4.0.3 64 Bit.

    I opened a PMR with IBM and they directed me to use 8.4.0.4 which has this issue fixed.

    So, either use WTX 8.4.0.3 32 Bit or 8.4.0.4 64 Bit, but not 8.4.0.3 64 bit.

     

    Thanks