Topic
  • 10 replies
  • Latest Post - ‏2012-06-25T13:55:44Z by SystemAdmin
loveinwinter
loveinwinter
2 Posts

Pinned topic TCR 1.3 Installation fails on SELES11

‏2010-02-05T10:12:15Z |
Hi, I am doing some testing that need me to install TCR1.3, but the installtion fails on step $IAGLOBAL_COI_STEP_FCI_SMCTG_DESC$.

The following are some relevant log information:

Deployment Plan execution general failure:
status: fatal error
other comments: fatal error - The Deployment Plan Execution failed.

Custom operation: com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan
status: fatal error
other comments: fatal error - class com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan FatalInstallException: The Deployment Plan Execution Failed.

p.s. what confused me is that I can install TCR1.3 sucessfully on another SELES11 machine, maybe this problem is related to testing environment.

Any help is appreciated. Thanks in advance.
Updated on 2012-06-25T13:55:44Z at 2012-06-25T13:55:44Z by SystemAdmin
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    402 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-02-05T13:04:39Z  
    Hi,
    There is not a TCR 1.3 in the field at this time. May be this build is part of the beta for TCR? If so can you post the message in teh beta forum so we can talk in more detail on it?
    Otherwise may be you mean release 1.2?

    Thanks, Dan
  • loveinwinter
    loveinwinter
    2 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-02-08T01:56:13Z  
    Hi,
    There is not a TCR 1.3 in the field at this time. May be this build is part of the beta for TCR? If so can you post the message in teh beta forum so we can talk in more detail on it?
    Otherwise may be you mean release 1.2?

    Thanks, Dan
    Thanks to Dan.

    I am doing testing on another product of Tivoli family, so I don't know clearly if TCR 1.3 is a beta edition. I will try to install TCR 1.2 and then tell you the result.
  • guru_1155
    guru_1155
    1 Post

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-03-22T06:35:52Z  
    Thanks to Dan.

    I am doing testing on another product of Tivoli family, so I don't know clearly if TCR 1.3 is a beta edition. I will try to install TCR 1.2 and then tell you the result.
    I am also getting the same exception, Is there any solution.
  • Hansel
    Hansel
    1 Post

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-04-07T12:48:55Z  
    I had this problem. Following the manual uninstall steps from the documentation fix it.
    This involves:
    1. Stopping the server
    stopTCRserver.sh

    2. Uninstalling the Deployment Engine and removing the asci dirs

    3. Manually removing the TIP Installation dir

    4. Make sure to kill any of the following processes:

    ps -ef | grep derby
    ps -ef | grep tip
    ps -ef | grep tcr

    Also check all processes (ps -ef) to make sure any stray TCR processes are still running
  • JRPTexas
    JRPTexas
    1 Post

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-07-08T17:08:37Z  
    I am getting this same error message with TCR 1.3 in the /opt/IBM/tivoli/tip/Tivoli_Common_Reporting_InstallLog.log file.

    Deployement Plan execution general failure:
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - The Deployement Plan Execution failed.

    Custom Action: com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - class com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProc
    essPlan FatalInstallException: The Deployment Plan Execution Failed.

    Has anybody been able to find a fix for this? I've blown my installation out and re-installed twice now, with no change.
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    402 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-07-08T18:07:03Z  
    • JRPTexas
    • ‏2010-07-08T17:08:37Z
    I am getting this same error message with TCR 1.3 in the /opt/IBM/tivoli/tip/Tivoli_Common_Reporting_InstallLog.log file.

    Deployement Plan execution general failure:
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - The Deployement Plan Execution failed.

    Custom Action: com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - class com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProc
    essPlan FatalInstallException: The Deployment Plan Execution Failed.

    Has anybody been able to find a fix for this? I've blown my installation out and re-installed twice now, with no change.
    Hi, I expect the true error message is buried in another file somewere that I don't know off hand.
    Did you install the few Linux system prereqs listed in doc?
    Also you have plenty of temp space available?
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    402 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-07-09T12:59:42Z  
    Hi, I expect the true error message is buried in another file somewere that I don't know off hand.
    Did you install the few Linux system prereqs listed in doc?
    Also you have plenty of temp space available?
    Have a look at the logs in /opt/IBM/tivoli/tip/_uninst/TIPInstall*/plan/install/MachinePlan_localhost/logs/ for what is the true error.
  • chen2
    chen2
    1 Post

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2010-08-11T03:24:27Z  
    Hi, i've got the same error message. I'm trying to install TCR 1.3 on Windows Server 2003 with non-administrator user. This non-administrator user's have full access control to the installation folder and the source media.

    Tivoli_Common_Reporting_InstallLog shows me:

    Deployement Plan execution general failure:
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - The Deployement Plan Execution failed.

    Custom Action: com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - class com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan FatalInstallException: The Deployment Plan Execution Failed.

    Can anyone help me? Many thanks for your opinion..
    Rgds, Chen
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    402 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2012-06-25T13:49:12Z  
    • chen2
    • ‏2010-08-11T03:24:27Z
    Hi, i've got the same error message. I'm trying to install TCR 1.3 on Windows Server 2003 with non-administrator user. This non-administrator user's have full access control to the installation folder and the source media.

    Tivoli_Common_Reporting_InstallLog shows me:

    Deployement Plan execution general failure:
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - The Deployement Plan Execution failed.

    Custom Action: com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan
    Status: FATAL ERROR
    Additional Notes: FATAL ERROR - class com.ibm.ac.coi.ext.ia.plugin.COIProcessPlan FatalInstallException: The Deployment Plan Execution Failed.

    Can anyone help me? Many thanks for your opinion..
    Rgds, Chen
    Hi! a long time from you last post, but Im dealing with the same problem installing tcr 2.1.1 in linux suse 11.
    Have you solved it?

    Thanks in advance!
    Regards
  • SystemAdmin
    SystemAdmin
    402 Posts

    Re: TCR 1.3 Installation fails on SELES11

    ‏2012-06-25T13:55:44Z  
    Hi! a long time from you last post, but Im dealing with the same problem installing tcr 2.1.1 in linux suse 11.
    Have you solved it?

    Thanks in advance!
    Regards
    Hi ,I would run the manual installation to clean up any left over partial installations:
    http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/tivihelp/v3r1/topic/com.ibm.tivoli.tcr.doc_211/ttcr_uninstal_manually.html

    Next be sure to run the prereq scanner. It will check for missing system libraries and open file handles (among other things):
    First paragraph: http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/tivihelp/v3r1/index.jsp?topic=%2Fcom.ibm.tivoli.tcr.doc_211%2Frtcr_soft_and_hard_reqs.html

    Dan Krissell