Topic
  • 1 reply
  • Latest Post - ‏2010-05-04T00:15:41Z by LaiKuen
rajesh930
rajesh930
1 Post

Pinned topic RMI not working with jre 1.6 on aix

‏2009-12-16T00:39:16Z |
Hi,
RMI does not seem to work with jre1.6 on aix. Whenever client connects to server, server throws following exception. One thing I observed, in jre 1.6 installation, jre/bin does not contain any libraries e.g librmi.a, libnio.a, libzip.a etc. These libraries were there in 1.5. Where these libraries are gone? I am bit stuck, can somebody help me out?

Exception in thread "RMI TCP Connection(idle)" java.lang.NoClassDefFoundError: sun.rmi.transport.ConnectionInputStream (initialization failure)
at java.lang.J9VMInternals.initialize(J9VMInternals.java:140)
at sun.rmi.transport.StreamRemoteCall.getInputStream(StreamRemoteCall.java:127)
at sun.rmi.transport.Transport.serviceCall(Transport.java:136)
at sun.rmi.transport.tcp.TCPTransport.handleMessages(TCPTransport.java:547)
at sun.rmi.transport.tcp.TCPTransport$ConnectionHandler.run0(TCPTransport.java:802)
at sun.rmi.transport.tcp.TCPTransport$ConnectionHandler.run(TCPTransport.java:661)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.runTask(ThreadPoolExecutor.java:886)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:908)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:736)
Caused by: java.lang.UnsatisfiedLinkError: rmi (A file or directory in the path name does not exist.)
at java.lang.ClassLoader.loadLibraryWithPath(ClassLoader.java:998)
at java.lang.ClassLoader.loadLibraryWithClassLoader(ClassLoader.java:962)
at java.lang.System.loadLibrary(System.java:487)
at sun.security.action.LoadLibraryAction.run(LoadLibraryAction.java:69)
at java.security.AccessController.doPrivileged(AccessController.java:202)
at sun.rmi.server.MarshalInputStream.<clinit>(MarshalInputStream.java:109)
at java.lang.J9VMInternals.initializeImpl(Native Method)
at java.lang.J9VMInternals.initialize(J9VMInternals.java:200)
at java.lang.J9VMInternals.initialize(J9VMInternals.java:167)
... 8 more

-Rajesh
Updated on 2010-05-04T00:15:41Z at 2010-05-04T00:15:41Z by LaiKuen
  • LaiKuen
    LaiKuen
    1 Post

    Re: RMI not working with jre 1.6 on aix

    ‏2010-05-04T00:15:41Z  
    Hi,

    I am just wondering if you have found a solution to this problem? I encountered the same problem.

    Thanks,
    Lai-Kuen