Topic
  • 5 replies
  • Latest Post - ‏2014-04-12T06:23:22Z by sweehan
sweehan
sweehan
13 Posts

Pinned topic sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

‏2014-04-04T19:30:44Z |

I recently installed two IBM blade server HS23 to my bladecenter S. I have a sas connectivity card (ciov) with part number 43W4068 on both machine.

I proceed to install ESXi 5.0 U3 IBM customized iso. After the installation I configure the host mapping on my IBM DSM module.

When i login to the ESXi host via vsphere client in my storage adapter i could only see 1 storage adapter.

Does that means it does not bave the driver for the ciov card? If yes, where to find the driver. I couldn't find the driver in ibm support site.

Anyone facing the same issue?

  • Josh_Corder
    Josh_Corder
    94 Posts

    Re: sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

    ‏2014-04-04T19:33:02Z  

    There is no driver for the CIOv card.  It is pass thru only and uses the onboard LSI controller.  I would check your zoning.  Do you have RSSMs or NSSMs?  RAID models or connectivity modules?

  • sweehan
    sweehan
    13 Posts

    Re: sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

    ‏2014-04-04T19:49:05Z  

    Yes, I have 2 RSSMs in bay3 and bay4. Currently i done host mapping only. I haven't map the lun to the servers. So is it normal?

     

    Attachments

  • Josh_Corder
    Josh_Corder
    94 Posts

    Re: sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

    ‏2014-04-04T20:02:37Z  
    • sweehan
    • ‏2014-04-04T19:49:05Z

    Yes, I have 2 RSSMs in bay3 and bay4. Currently i done host mapping only. I haven't map the lun to the servers. So is it normal?

     

    Well there's your problem.  Map a LUN and see what happens.

  • sweehan
    sweehan
    13 Posts

    Re: sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

    ‏2014-04-04T20:06:38Z  

    Well there's your problem.  Map a LUN and see what happens.

    OK. I will map a lun. Hopefully its normal

  • sweehan
    sweehan
    13 Posts

    Re: sas connectivity card not able to detect in ESXi 5.0 U3

    ‏2014-04-12T06:23:22Z  

    The server works fine.