Forum

Hello everybody!<br />
<br />
I'm in the process of installing Debian Stable on a Power 740 system.<br />
I'm familiar with the installation on x86 systems and the installation process of Debian ppc thus looked familiar.<br />
<br />
I installed using the "install64" option. Disk partition was "guided - use whole disk, with separate /home". Installation concluded successfully but after a reboot yaboot loads and offers the choice of "Linux" and "old" - as per standard configuration I learned - but booting "Linux" fails:<br />
<br />

<pre class="jive-pre">
<code class="jive-code jive-java">
Config file read, 4096 bytes Welcome to yaboot version 1.3.13 Enter <span style="color: red">
"help"</span> to get some basic usage information boot: Linux old boot: Please wait, loading kernel... Can<span style="color: navy">
't open device &lt;/vdevice/v-scsi@30000002/@1:0&gt; </span> /vdevice/v-scsi@30000002/@1:2,/boot/vmlinux: Unable to open file, Invalid device boot:</code>
</pre>
<br />
<br />
The device however is valid - I can see it in the SMS menu - and I can successfully boot into the rescue system via the Debian cd ("rescue64") and subsequently chroot into my installed system, no problem.<br />
However, I can never boot straight into it with yaboot.<br />
<br />
Some information about the system:<br />
<br />

<pre class="jive-pre">
<code class="jive-code jive-java">
root@debian:/# cat /proc/partitions major minor #blocks name 8 0 6291456 sda 8 1 7168 sda1 8 2 1902592 sda2 8 3 1 sda3 8 5 262144 sda5 8 6 4115456 sda6 root@debian:/# cat /etc/yaboot.conf ## yaboot.conf generated by debian-installer ## ## run: <span style="color: red">
"man yaboot.conf"</span> <span style="color: navy">
<b>
for</b></span> details. Do not make changes until you have!! ## see also: /usr/share/doc/yaboot/examples <span style="color: navy">
<b>
for</b></span> example configurations. ## ## For a dual-boot menu, add one or more of: ## bsd=/dev/hdaX, macos=/dev/hdaY, macosx=/dev/hdaZ boot=<span style="color: red">
"/dev/disk/by-id/scsi-SAIX_VDASD_00f6c18700004c0000000130f6e6a926.4-part1"</span> device=/vdevice/v-scsi@30000002/@1 partition=2 root=<span style="color: red">
"UUID=1017dfc6-257e-433f-9247-6676b732630a"</span> timeout=50 install=/usr/lib/yaboot/yaboot enablecdboot image=/boot/vmlinux label=Linux read-only initrd=/boot/initrd.img image=/boot/vmlinux.old label=old read-only initrd=/boot/initrd.img.old root@debian:/# root@debian:/# mount /dev/sda2 on / type ext3 (rw,relatime,errors=remount-ro,data=ordered) /dev/sda6 on /home type ext3 (rw,relatime,errors=continue,data=ordered) tmpfs on /dev type tmpfs (rw,relatime,mode=755) proc on /proc type proc (rw,relatime) sysfs on /sys type sysfs (rw,relatime) devpts on /dev/pts type devpts (rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620,ptmxmode=000) root@debian:/# ls -lR /boot/ /boot/: total 18364 -rw-r--r-- 1 root root 1214811 Jun 14 14:44 System.map-2.6.32-5-powerpc-smp -rw-r--r-- 1 root root 93218 Jun 14 14:44 config-2.6.32-5-powerpc-smp lrwxrwxrwx 1 root root 31 Sep 7 09:44 initrd.img -&gt; initrd.img-2.6.32-5-powerpc-smp -rw-r--r-- 1 root root 10216212 Sep 7 09:44 initrd.img-2.6.32-5-powerpc-smp lrwxrwxrwx 1 root root 28 Sep 7 09:44 vmlinux -&gt; vmlinux-2.6.32-5-powerpc-smp -rw-r--r-- 1 root root 7233739 Jun 14 14:44 vmlinux-2.6.32-5-powerpc-smp root@debian:/# uname -a Linux debian 2.6.32-5-powerpc64 #1 SMP Tue Jun 14 11:04:52 UTC 2011 ppc64 GNU/Linux</code>
</pre>
<br />
<br />
I'm at a loss as to what the problem might be. The installation looks fine within the chroot environment, I just can't get it to boot. Any suggestions would be much appreciated.<br />
Thanks!
Log in to start a topic.
There are no topics to display.