IBM i Sverige

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Kajsa Westman

Share this post:

Det här är Kajsa Westman, UX-designer på IBM:s Garage i Malmö!

Kajsa är både industridesigner och UX-designer, och har ägnat de senaste sju åren att arbeta med ny teknik och nya interaktionsmodeller. Kajsa exemplifierar det så här:

“När man utvecklar nya produkter, låt säga en smart spis, finns det mängder av val att göra gällande hur användaren ska interagera med spisen. Fysiska reglage, en app, en touchskärm, röstkommando, annat?”

Det var organisationens storlek och historia, samt den tillhörande möjligheten att få göra stora, viktiga projekt, som lockade Kajsa till IBM som UX-designer för ett år sedan. Hennes jobb handlar om att lyssna, och översätta det till användarupplevelser.

“Vilken är den önskvärda upplevelsen och hur interagerar man med produkten som skapar den upplevelsen?”

Kajsas bästa recept för att komma framåt är att skapa artefakter – till exempel att göra en skiss, som alla berörda kan ta ställning till. Det bästa med IBM är att det finns en IBM-expert på precis allt.

“Det unika för mig i det är att kompetensen finns i bolaget – det är fantastiskt!”

Kajsa föreläser om UX design och skriver också om det, på THINK-bloggen. Just nu längtar hon till sommaren, när hon kan pyssla i trädgården och lyssna på podcasts.

#peopleatibmsweden  #proudIBMer

Nyfiken på IBM? Välkommen att kika på våra lediga tjänster:  https://www.ibm.com/employment/

Kajsa Westman, IBM

Kommunikationsexpert

More IBM i Sverige stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer