IBM & Vasaloppet

Endast tillsammans kan vi sätta hela Sverige i rörelse!

Share this post:

Vasaloppet 100 årVår partner Vasaloppet laddar upp inför sitt hundraårsfirande vintern 2022 och har satt sig ett stort och värdigt mål: att sätta hela Sverige i rörelse. Som mål är detta fantastiskt och viktigt, och som Vasaloppets partner vill vi självklart vara med och bidra. Motion och rörelse påverkar hur vi mår, som i sin tur påverkar hur vi bidrar  – i samhället, på jobbet, i skolan och i alla andra sammanhang där vi är.

På denna blog har vi tidigare skrivit om engagemang hos medarbetare, och om vikten av att känna mening med det man gör.

Vår vision här på IBM är att använda vår teknik och vår kunskap till att hjälpa Sverige som land, att ta ledartröjan vad gäller hållbarhet, i världen. Att hjälpa Sverige bli världsledande inom hållbarhet. Och att då vara med och bidra till att sätta hela Sverige i rörelse, känns helt logiskt. Vad kan vara mer meningsfullt än att hjälpa Sverige och vår befolkning att leva på ett mer hållbart sätt och att må bättre?

Att sätta hela Sverige i rörelse är ett gigantiskt mål, som kräver insatser från föreningslivet, politiken, skolan, vården…. för ett kort ögonblick svindlar tanken. Hur kan vi på IBM i Sverige hjälpa till att få hela Sverige i rörelse? Genom att gräva där vi står, tänkte vi, och engagera alla våra kollegor!

IBM StepsVi började med att bygga en stegtävlingsapp – IBM Steps –  för att motivera våra kollegor och få dem att öka sitt dagliga antal steg.  IBM Steps möjliggjorde en stegtävling som visualierades som sträckan mellan Sälen och Mora, där man tävlade i arbetsgrupper samt med sitt eget dagliga stegmål. För att betona att målet var att alla skulle öka sin fysiska aktivitet utifrån den individuella nivån, hade vi priskategorier som belönade de som satt ett eget stegmål, de som låg närmast sitt eget stegmål per dag, de som delat mest uppmuntrande kommentarer i vår Slack-kanal under tävlingen etc. Om alla ska med, måste man motivera fler än de som älskar tävling och redan tränar mycket, menar vi.

Daniel Tynell

Daniel Tynell

Vi fortsätter med en samling inför sommarsäsongen med Vasaloppstema, anordnad av vår personalklubb. Där har vi bjudit in Daniel Tynell – trefaldig Vasaloppsvinnare – som lovat att berätta om självledarskap i med- och motgångar, och om vikten av att leva fullt ut, hela tiden. Vi kommer att starta ytterligare en utmaning som passar bra för alla – oavsett om man anmält sig till sommarveckornas Vasalopp eller bara vill vardagsmotionera!

För att attrahera fler än vinnarskallarna (som vi såklart älskar!), kommer man att få pris bara genom att anmäla sig till tävlingen. Denna gång får man ta sig  – virtuellt – mellan Sälen och Mora hur man vill, så det går bra att springa, cykla, simma, paddla eller vad man föredrar!

Med inställningen att alla ska med, och att ingen kan göra allt men alla kan göra någonting, är vi väldigt taggade på den kommande tiden! Vi vill gärna byta tankar med dig som liksom oss jobbar för medarbetarengagemang i kombination med hållbarhet och rörelse – hör av dig om du vill!

Anna Sternbrink Olsson

Anna Sternbrink Olsson, Communications Manager IBM

Jette Gustafsson

Jette Gustafsson, Delivery Partner, Training & Enablement & Personalklubbsansvarig IBM

 

 

 

 

 

Kommunikationsexpert

More IBM & Vasaloppet stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer