IBM i Sverige

Häng med igen – IBM Think Digital Summit Nordic 2020

Share this post:

IBM Think-eventen brukar vara något alldeles extra. Jag har haft förmånen att ett flertal gånger fått besöka våra årliga globala Think-event med mina kunder. Det har varit neonglittrande drinkar i Vegas och charmiga vyer i San Fransisco. Gemensamt för alla Think-event är inspiration och närhet till världsledande expertis som resulterar i dagar som våra kunder finner mycket lärorika. Självklart är nätverkandet en viktig del i detta; att få träffas, umgås, se nya saker tillsammans och bli mer informella.

Vårt globala Think-event går av stapeln under våren och brukar sedan följas upp med regionala event under hösten. I Sverige har vi de senaste åren varit på Münchenbryggeriet och likt det globala eventet har dagen präglats av nätverkande, expertis och skratt. Både de globala och regionala Think-eventen brukar få mycket höga betyg från deltagarna – såväl kunder som partners.

2020 vet vi är ett år då inget är som det ska, eller i alla fall inte är sig likt. Det var längesedan vi var på ett event där vi träffades fysiskt – och likaså blev också IBM Think Summit Nordic ett digitalt event. IBM var ett av de första bolagen som tidigt under våren beslöt att transformera sitt event, och i maj gick IBM Think för första gången av stapeln helt digitalt. Det visade sig fungera utmärkt.

Vahid Zohali, VD IBM Svenska

I onsdags, 7 oktober, var det Nordens tur och det var dags för IBM Think Summit Nordic. Jag hade förmånen att vara värd för den svenska uppstartssessionen med fantastiska gäster från Electrolux och Vasaloppet samt IBM:s nye Sverige-VD, Vahid Zohali.

Eventet bjöd på en späckad agenda med olika fokus och parallella affärs-, innovations- och tekniksessioner. Det var korta sessioner som gjorde det enklare att delta, givet de upptagna kalendrar som många av oss har. På samma sätt är det nu enkelt att se sessionerna i efterhand  – det är bara att logga in och navigera dig fram till det som verkar mest intressant här på eventsidan.  Nedan har jag listat några av mina favoriter från dagen. Det var som sagt en späckad agenda och det finns hur mycket godbitar som helst att inspireras av.

Accelerating the Future of Discovery with Bits + Neurons + Qubits, med Alessandro Curioni, IBM Fellow (vilket är den högsta titeln inom IBM Tech-karriär)

Alessandro gav de senaste uppdateringarna från IBM Research samt inspiration inför framtiden. För mig är IBM Research en av de absolut häftigaste delarna av IBM och har producerat bl.a. Fem IBMare som har fått tre nobelpris, kvantdatorn och nu senast fokuserar mycket på hur vi ska kunna ta fram nya material för att nå FN:s klimatmål. Är du bara lite nördig, så är denna session en must see!

The Journey to AI, med Mateusz Jazdzewski, Head of Customer Services Electrolux IT.

Elektrolux och IBM har en spännande resa tillsammans och i denna session diskuterar Mateusz med Victoria Rosell och Rune Mejer Rasmussen från IBM om hur man bäst börjar, med slutsatsen att ”You need more than a clever data scientist to make AI work”.

Using Artificial Intelligence to make sense to Internet of Things, med Patrick Couch, affärsutvecklare inom IoT och kognitiv teknik på IBM i Sverige.

Patrick är en fantastisk talare och får mig alltid att se saker i nytt ljus när jag lyssnar på honom. Denna gång är ämnet hur IoT är det som skapar den datan som är så viktigför att AI ska kunna utföra sin magi – något som Patrick kallar för AIoT. Speciellt intressant tycker jag hans resonemang om vad intelligens är och vikten av att förstå det för att kunna förstå AI på riktigt.

Red Hat, med Jonas Jonsson, Head of Technology and Solutions Red Hat Nordic & Raghda Hussein, Country Manager Hybrid Cloud IBM Sweden.

Red Hat är ALLTID intressant i den värld av Hybrid Cloud som vi lever i. Hör Jonas och Raghda diskutera om vad som trendar hos kunder nu i denna nya pandemisituation med än hårdare krav på kostnadsbesparingar och säkerhet.

Ett axplock av en späckad agenda, det finns otroligt mycket mer att förkovra sig i och inspireras av. Exempelvis, The future ready CTO, eller hör Wired Magzine’s chefredaktörs session How the Global Pandemic Changed the Rules of Business – and where we go next.

Hör gärna av er om ni har frågor eller funderingar – jag ser fram emot att höra vad du tycker.

Kom igen, nu kör vi igen, IBM Think Nordic!

 

 

/Louise Gunsjö

https://ibm.6connex.com/event/ThinkDigitalSummitNordic/login
More IBM i Sverige stories

Johan tränar: Nya mål satta!

  Träningspodden jag lyssnar på för råd för löpträning ger rådet att “mängdpassen” ska ligga ca 30 sekunder per kilometer långsammare den måltid man har för de “snabba” passen. Min egen träningskalender för “vanliga” veckan ser ut så här nu: Ett eller flera B, antingen D eller E, antingen A eller C. Plus min trogna […]

Läs mer

Johan tränar: Tomheten infann sig – vad göra?

Mot slutet av den första sjumånadersperioden med träningsmål, där alla målen var uppnådda, började en tomhet infinna sig. Vad nu då? Är jag klar, vad ska nästa steg vara? Hur förbättrar jag mig efter den första tidens ganska branta förbättringskurva och jag känner att jag planat ut? Mer poddar och artiklar fick bli källan till […]

Läs mer

Johan tränar: Börja mäta!

Hemmavasan blev ändå startpunkten för mig att börja mäta mer i träningen. Dagen efter mitt lopp laddade jag ner en gratis träningsapp, som hade funktioner för att följa pass både med tid och sträcka m m. Mitt första delmål för att slå tiden som jag såg att en kollega till mig gått i mål på […]

Läs mer