IBM Sverige

Resan till flexibilitet och ökad utvecklingstakt börjar med privata moln

Share this post:

I detta inlägg tänker jag ge en kort beskrivning av ett exempel på hur en av våra kunder använder IBMs privata molnplattform, för att öka takten i sin applikationsutveckling.

Det handlar om Illmarinen, vilket är Finlands äldsta pensionsbolag och som hanterar arbetsförsäkringar och pensioner för mer än 1 miljon invånare.

Varför valde lllmarinen att flytta sina applikationer till molnet, och just till IBM Cloud Private?

Tre tungt vägande skäl låg på bordet. Man ville:

  • Öka innovationstakten genom att förkorta utvecklingscyklerna och genom att minska den totala tiden för applikationsreleaser – från dagar till minuter.
  • Minska sina kostnader för infrastruktur.
  • Skaffa sig utrymme för en flexibel allokering av IT-resurser beroende på arbetsbelastning.

För att citera Illmarinens chefsarkitekt  Jani Itkonen, spelar deras val av molnlösning en viktig roll för den strategi man antagit. Man ville ha en IT-miljö som är skalbar och möter verksamhetens krav samtidigt som man förbättrar servicen till slutkunderna. Man ville också få ett säkert sätt att hantera applikationer i containers i det privata eller publika molnet.

Illmarinen är ingalunda ensamma om att använda den här lösningen för att nå sina affärmål – de har sällskap med flera andrafinansiella institutioner. Det handlar om att minska både risk och kostnader och att förbättra kundupplevelsen, bland annat. Läs gärna Denis Kenellys bloginlägg om det för mer inspiration.

Den 19e April april så ordnar vi på IBM Svenska ett event där vi diskuterar hur en privat molnplattform kan vara en accelerator för nå affärsmålen. Är du nyfiken på det här, är du varmt välkommen!

I kommande inlägg kommer jag att prata mer ingående om privata molnlösningar och varför jag kallar dem för acceleratorer. Men återkom gärna med eventuella frågor och funderingar redan nu!

//Raghda

Nordic Sales Executive, IBM Cloud Private

More stories

Nu kommer Nollzon 2.0

 – som underlättar övergången till eltaxibilar i Sverige De senaste åren har miljön varit ett aktuellt ämne och under förra årets värmebölja gick det inte längre att ignorera våra växande klimatproblem. Trots att många framstående individer såsom Al Gore och Greta Thunberg har uttalat sig om hur lagstiftare såväl som företag och konsumenter bör gå […]

Läs mer

Låt oss tillsammans sätta smart teknik i arbete!

Det är ett par veckor kvar till vårt stora event Think Summit Stockholm den 3 oktober. Det ger mig skäl att stanna upp och reflektera över var vi befinner oss – som yrkesmänniskor och privatpersoner här i Sverige, idag. Utan tvivel lever vi i en brytningstid. Aldrig tidigare har vi haft tillgång till så kraftfulla […]

Läs mer

Varför vill en läkare börja jobba på IBM?

Varför byta vit rock och stetoskop mot skjorta och kavaj? Varför byta en vardag där man varje dag hjälper sjuka människor mot en vardag fylld av resor och möten? Varför vill man byta dryga 20 års utbildning, forskning och kunskap inom medicin mot ett helt nytt område där man är helt grön? Redan som 20-åring […]

Läs mer