IBM i Sverige

Resan till flexibilitet och ökad utvecklingstakt börjar med privata moln

Share this post:

I detta inlägg tänker jag ge en kort beskrivning av ett exempel på hur en av våra kunder använder IBMs privata molnplattform, för att öka takten i sin applikationsutveckling.

Det handlar om Illmarinen, vilket är Finlands äldsta pensionsbolag och som hanterar arbetsförsäkringar och pensioner för mer än 1 miljon invånare.

Varför valde lllmarinen att flytta sina applikationer till molnet, och just till IBM Cloud Private?

Tre tungt vägande skäl låg på bordet. Man ville:

  • Öka innovationstakten genom att förkorta utvecklingscyklerna och genom att minska den totala tiden för applikationsreleaser – från dagar till minuter.
  • Minska sina kostnader för infrastruktur.
  • Skaffa sig utrymme för en flexibel allokering av IT-resurser beroende på arbetsbelastning.

För att citera Illmarinens chefsarkitekt  Jani Itkonen, spelar deras val av molnlösning en viktig roll för den strategi man antagit. Man ville ha en IT-miljö som är skalbar och möter verksamhetens krav samtidigt som man förbättrar servicen till slutkunderna. Man ville också få ett säkert sätt att hantera applikationer i containers i det privata eller publika molnet.

Illmarinen är ingalunda ensamma om att använda den här lösningen för att nå sina affärmål – de har sällskap med flera andrafinansiella institutioner. Det handlar om att minska både risk och kostnader och att förbättra kundupplevelsen, bland annat. Läs gärna Denis Kenellys bloginlägg om det för mer inspiration.

Den 19e April april så ordnar vi på IBM Svenska ett event där vi diskuterar hur en privat molnplattform kan vara en accelerator för nå affärsmålen. Är du nyfiken på det här, är du varmt välkommen!

I kommande inlägg kommer jag att prata mer ingående om privata molnlösningar och varför jag kallar dem för acceleratorer. Men återkom gärna med eventuella frågor och funderingar redan nu!

//Raghda

Country Manager Hybrid Cloud, Sweden

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer