IBM Sverige

Resan till flexibilitet och ökad utvecklingstakt börjar med privata moln

Share this post:

I detta inlägg tänker jag ge en kort beskrivning av ett exempel på hur en av våra kunder använder IBMs privata molnplattform, för att öka takten i sin applikationsutveckling.

Det handlar om Illmarinen, vilket är Finlands äldsta pensionsbolag och som hanterar arbetsförsäkringar och pensioner för mer än 1 miljon invånare.

Varför valde lllmarinen att flytta sina applikationer till molnet, och just till IBM Cloud Private?

Tre tungt vägande skäl låg på bordet. Man ville:

  • Öka innovationstakten genom att förkorta utvecklingscyklerna och genom att minska den totala tiden för applikationsreleaser – från dagar till minuter.
  • Minska sina kostnader för infrastruktur.
  • Skaffa sig utrymme för en flexibel allokering av IT-resurser beroende på arbetsbelastning.

För att citera Illmarinens chefsarkitekt  Jani Itkonen, spelar deras val av molnlösning en viktig roll för den strategi man antagit. Man ville ha en IT-miljö som är skalbar och möter verksamhetens krav samtidigt som man förbättrar servicen till slutkunderna. Man ville också få ett säkert sätt att hantera applikationer i containers i det privata eller publika molnet.

Illmarinen är ingalunda ensamma om att använda den här lösningen för att nå sina affärmål – de har sällskap med flera andrafinansiella institutioner. Det handlar om att minska både risk och kostnader och att förbättra kundupplevelsen, bland annat. Läs gärna Denis Kenellys bloginlägg om det för mer inspiration.

Den 19e April april så ordnar vi på IBM Svenska ett event där vi diskuterar hur en privat molnplattform kan vara en accelerator för nå affärsmålen. Är du nyfiken på det här, är du varmt välkommen!

I kommande inlägg kommer jag att prata mer ingående om privata molnlösningar och varför jag kallar dem för acceleratorer. Men återkom gärna med eventuella frågor och funderingar redan nu!

//Raghda

Nordic Sales Executive, IBM Cloud Private

More stories

IBM på Almedalen 2019

Vi är övertygade om att möten och samtal under #Almedalen kommer att leda till nya sätt att ta tillvara på de möjligheter som digitaliseringen öppnar för oss – exempelvis att vi på nationell nivå kan använda och dela värdefulla resurser som patientrapporterade data, hälsodata i befolkningsregister, kvalitetsregister och biobanker. Det här skulle kunna hjälpa oss […]

Läs mer

Att få något gjort

Vad innebär det att få något gjort? Det finns väldigt många tänkbara svar på detta, oavsett om det är en privatperson, en förening, ett företag eller en offentlig organsation som ställer sig frågan. Svaret påverkas såklart också av om vederbörande har en stor och näraliggande utmaning att ta tag i eller inte. En bra början […]

Läs mer

Barnens metod vinner

Kopplingen mellan ditt ego, marshmallows, förändring och innovation För några veckor sedan var jag på en utbildning om bransch- och affärstrender. Vi studerade, diskuterade och analyserade stora sociala, politiska och teknikdrivna trender de senaste 10 till 20 åren och som påverkat många företags existens. Vi pratade om vinnarna och förlorarna i relation till trenderna. De […]

Läs mer