IBM Sverige

Resan till flexibilitet och ökad utvecklingstakt börjar med privata moln

Share this post:

I detta inlägg tänker jag ge en kort beskrivning av ett exempel på hur en av våra kunder använder IBMs privata molnplattform, för att öka takten i sin applikationsutveckling.

Det handlar om Illmarinen, vilket är Finlands äldsta pensionsbolag och som hanterar arbetsförsäkringar och pensioner för mer än 1 miljon invånare.

Varför valde lllmarinen att flytta sina applikationer till molnet, och just till IBM Cloud Private?

Tre tungt vägande skäl låg på bordet. Man ville:

  • Öka innovationstakten genom att förkorta utvecklingscyklerna och genom att minska den totala tiden för applikationsreleaser – från dagar till minuter.
  • Minska sina kostnader för infrastruktur.
  • Skaffa sig utrymme för en flexibel allokering av IT-resurser beroende på arbetsbelastning.

För att citera Illmarinens chefsarkitekt  Jani Itkonen, spelar deras val av molnlösning en viktig roll för den strategi man antagit. Man ville ha en IT-miljö som är skalbar och möter verksamhetens krav samtidigt som man förbättrar servicen till slutkunderna. Man ville också få ett säkert sätt att hantera applikationer i containers i det privata eller publika molnet.

Illmarinen är ingalunda ensamma om att använda den här lösningen för att nå sina affärmål – de har sällskap med flera andrafinansiella institutioner. Det handlar om att minska både risk och kostnader och att förbättra kundupplevelsen, bland annat. Läs gärna Denis Kenellys bloginlägg om det för mer inspiration.

Den 19e April april så ordnar vi på IBM Svenska ett event där vi diskuterar hur en privat molnplattform kan vara en accelerator för nå affärsmålen. Är du nyfiken på det här, är du varmt välkommen!

I kommande inlägg kommer jag att prata mer ingående om privata molnlösningar och varför jag kallar dem för acceleratorer. Men återkom gärna med eventuella frågor och funderingar redan nu!

//Raghda

Nordic Sales Executive, IBM Cloud Private

More stories

Hur planerar du för den värsta arbetsdagen i ditt liv?

Många av oss har nog hört det nu berömda uttrycket ”If you fail to plan, you plan to fail”, alltså att utan rätt förberedelser så kommer man inte klara sig den dagen något inträffar. På IBM har vi tagit fram ett flertal sätt att förbereda och träna både oss själva och våra kunder i att […]

Läs mer

Tack för en fin dag – IBM Partner Ecosystem Day

Det har gått knappt ett år sen vi sågs på Färgfabriken i strålande sol för IBM  BP Summit 2018. I en tid med snabba förändringar, nya aktörer, nya ekosystem och nya typer partnerskap tyckte vi att det passade att byta namn på årets event till IBM Partner Ecosystem Day. För att kunna sticka ut i […]

Läs mer

Tjejer + teknik = sant!

Andelen kvinnor som antas till ingenjörsprogrammen ligger mellan 25 och 30 procent. Som jämförelse är andelen kvinnor 51 procent på utbildningarna till civilekonom, 54 procent till läkare och 57 till jurist. Hur kommer det sig egentligen att färre tjejer än killar väljer tekniska program både på gymnasiet och högskolan? Den här frågan diskuterade jag med […]

Läs mer