CSR

Den här mardrömmen vill du inte ha

Share this post:

I mardrömmen springer och snubblar jag fram i en labyrint. ”Häng med, följ efter oss!” ropar några längre fram. Jag rusar men hänger inte med i deras tempo ”Vänta!” skriker jag men de rusar vidare. Jag skymtar de där framme men jag springer vilse. Bortkommen och omsprungen.

Kan det vara så här det känns när man inser att ens kompetens inte riktigt är lika het som den en gång var? När marknaden efterfrågar till exempel digitala kompetenser och ett agilt arbetssätt som man själv inte riktigt hunnit eller prioriterat att utveckla?

Kompetensutveckling och karriärväxling mitt i livet

Förutom att det här kan vara som en personlig mardröm för många riskerar det att bli en mardöm också för Sverige. För att vi ska hålla oss konkurrenskraftiga som nation behöver vi lösa problemet med ”omställning mitt i livet” och ”karriärväxling”. Precis som min kollega Christina skrev i sitt inlägg så spås dagens unga byta jobb i snitt 17 gånger under sin karriär. Då behövs system som hjälper till att stärka upp ens kompetensprofil, system som gör det praktiskt möjligt att satsa på utbildning och kompetensutveckling. Alltför få svenskar har möjlighet till det idag, det kan man läsa om på DN Debatt förra vecka.

Häromveckan diskuterades detta på IT & Telekomföretagen i rådet för Kompetensförsörjning där vi är ett antal representanter från företag i branschen. Professor Gunnar Karlsson från KTH deltog och berättade om deras arbete med att skissa på framtidens utbildningssystem, som de tror kommer förändras mycket. I stora drag tror de på en modell med en kortare grundutbildning på kanske två år, följt av utbildning som integreras med jobb. Arbetsgivaren kommer i en sån modell i stor grad påverka innehåll och kanske examinering. Frågan är vem som ska ta kostnaden för den här typen av kompetensbyggande – arbetsgivaren, individen eller samhället?

Samarbeten för lärande och utbildning

Att arbetsgivare får en ännu viktigare roll i utformandet av utbildning framöver är nog ganska klart. Redan idag ser man samarbeten på flera håll även i de yngre skolåldrarna. Vi på IBM samarbetar med flertalet skolor; från mellanstadiet och uppåt. #HackYourWorld som vi genomför med Ericsson och Drivhuset är ett bra exempel på hur vi som arbetsgivare gemensamt skapar en modell för lärande. Se vad elever och lärare tycker om den här formatet.

Hur är det med din egna digitala kompetens förresten? Har du också mardrömmar? Hoppas inte det! Men om du är mitt i livet och vill bättra på din kompetensprofil lite så har jag ett tips till dig. Ta del av de gratiskurser som finns på Cognitiveclass.ai. Här finns både enstaka kurser och lite längre program som leder till en ”examen”. Det är gratis och du kan ta kurserna när det passar dig. När du har gjort testet får du en digital medalj som du kan lägga till din LinkedIn profil till exempel. Så i väntan på att samhället bygger ett smart system för livslångt lärande så får vi ta saken i egna händer. Investera i dig själv och stärk din profil för ditt nästa steg i karriären.

/Susanna

CSR expert

More CSR stories

Tjejer + teknik = sant!

Andelen kvinnor som antas till ingenjörsprogrammen ligger mellan 25 och 30 procent. Som jämförelse är andelen kvinnor 51 procent på utbildningarna till civilekonom, 54 procent till läkare och 57 till jurist. Hur kommer det sig egentligen att färre tjejer än killar väljer tekniska program både på gymnasiet och högskolan? Den här frågan diskuterade jag med […]

Läs mer

Vad händer med mina pengar som jag skänkt?

Den som skänker pengar till välgörande ändamål har säkert tänkt tanken många gånger: går mina pengar fram till de som verkligen behöver dem? Nu kan den eviga frågan få ett svar, tack vare tekniker som blockkedjan, där transparens och tillit är grundpelare. ”Svenskar skänker rekordmycket” till välgörenhet och ideella organisationer. Kanske är du en av […]

Läs mer