CSR

Den här mardrömmen vill du inte ha

Share this post:

I mardrömmen springer och snubblar jag fram i en labyrint. ”Häng med, följ efter oss!” ropar några längre fram. Jag rusar men hänger inte med i deras tempo ”Vänta!” skriker jag men de rusar vidare. Jag skymtar de där framme men jag springer vilse. Bortkommen och omsprungen.

Kan det vara så här det känns när man inser att ens kompetens inte riktigt är lika het som den en gång var? När marknaden efterfrågar till exempel digitala kompetenser och ett agilt arbetssätt som man själv inte riktigt hunnit eller prioriterat att utveckla?

Kompetensutveckling och karriärväxling mitt i livet

Förutom att det här kan vara som en personlig mardröm för många riskerar det att bli en mardöm också för Sverige. För att vi ska hålla oss konkurrenskraftiga som nation behöver vi lösa problemet med ”omställning mitt i livet” och ”karriärväxling”. Precis som min kollega Christina skrev i sitt inlägg så spås dagens unga byta jobb i snitt 17 gånger under sin karriär. Då behövs system som hjälper till att stärka upp ens kompetensprofil, system som gör det praktiskt möjligt att satsa på utbildning och kompetensutveckling. Alltför få svenskar har möjlighet till det idag, det kan man läsa om på DN Debatt förra vecka.

Häromveckan diskuterades detta på IT & Telekomföretagen i rådet för Kompetensförsörjning där vi är ett antal representanter från företag i branschen. Professor Gunnar Karlsson från KTH deltog och berättade om deras arbete med att skissa på framtidens utbildningssystem, som de tror kommer förändras mycket. I stora drag tror de på en modell med en kortare grundutbildning på kanske två år, följt av utbildning som integreras med jobb. Arbetsgivaren kommer i en sån modell i stor grad påverka innehåll och kanske examinering. Frågan är vem som ska ta kostnaden för den här typen av kompetensbyggande – arbetsgivaren, individen eller samhället?

Samarbeten för lärande och utbildning

Att arbetsgivare får en ännu viktigare roll i utformandet av utbildning framöver är nog ganska klart. Redan idag ser man samarbeten på flera håll även i de yngre skolåldrarna. Vi på IBM samarbetar med flertalet skolor; från mellanstadiet och uppåt. #HackYourWorld som vi genomför med Ericsson och Drivhuset är ett bra exempel på hur vi som arbetsgivare gemensamt skapar en modell för lärande. Se vad elever och lärare tycker om den här formatet.

Hur är det med din egna digitala kompetens förresten? Har du också mardrömmar? Hoppas inte det! Men om du är mitt i livet och vill bättra på din kompetensprofil lite så har jag ett tips till dig. Ta del av de gratiskurser som finns på Cognitiveclass.ai. Här finns både enstaka kurser och lite längre program som leder till en ”examen”. Det är gratis och du kan ta kurserna när det passar dig. När du har gjort testet får du en digital medalj som du kan lägga till din LinkedIn profil till exempel. Så i väntan på att samhället bygger ett smart system för livslångt lärande så får vi ta saken i egna händer. Investera i dig själv och stärk din profil för ditt nästa steg i karriären.

/Susanna Salwén, CSR-expert på IBM i Norden

More CSR stories

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Louise Gunsjö

Säg hej till Louise Gunsjö, en globetrotter tillika maskinteknik-ingenjör och IBM:are! Louise hittade till IBM av en slump för 13 år sedan: “ Jag följde med en vän till ett stundent-evnt, insåg att jag gillade folket i IBM:s  hörna, och sökte till IBM:s graduate-program!” Sedan dess har Louise rört sig från affärskonsulting till försäljning och […]

Läs mer