Detaljhandel

NRF Big Show 2018 – kan ej beskrivas på ett rättvist sätt…

Share this post:

…behöver upplevas och för de som upplevt det en gång behövs ingen förklaring.

Att närma sig ännu ett NRF Big Show  är som att närma sig en fin bröllopstårta – man vet inte riktigt var man skall börja.

Nära 35 000 deltagare från 3500 retailföretag och med 95 olika nationaliteter skall under tre dagar fyllas på med inspiration och nya rön, få sina tankar om framtiden för branschen bekräftade, ifrågasatta eller kanske till och med förkastade.

Själv ser jag fram emot att se och diskutera vilka relevanta och innovativa användarfall som branschen väljer att omfamna och investera i under 2018. Tekniker som Augmented Intelligence, röststyrning, blockkedjor och Internet of Things är idag mogna och tillgängliga för aktörer som valt ut vilka av sina möjligheter och utmaningar de ska tackla.

Fullsatt rundabord med Walmart

Bland de aktiviteter IBM Nordic planerat för kunder och partners på årets NFR är jag mest nyfiken på hur diskussionen kommer utvecklas i det rundabordssamtal där flera framstående handelsföretag från vår region ska utbyta erfarenheter och framtidsspaningar med Walmart.

Mest nyfiken är jag på hur det gick till när ”the King of Retail” bestämde sig för att inte bara ställa sina två Senior Vice Presidents – Rob Fusillo och Jason Morris – till förfogande för rundabordssamtalet utan även skicka med tio Walmart-medarbetare för att lära sig från nordiska handelsföretag.

Delta på NRF digitalt

För dig som kommer att vara på plats, finns det massor av aktiviteter att delta i.

För dig som inte finns på plats detta år rekommenderar jag de möjligheter till streaming och nyhetsnotiser som sprids digitalt från eventet.

Skulle inget av ovan förslag lämpa sig för dig, är jag snart tillbaka här på THINK-bloggen med ett försök till summering från NRF.

Vi hörs!
/ Bengt Eliasson

Commerce expert

More Detaljhandel stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

När kundupplevelsen är det som avgör

”Jag anser att kundupplevelsen i det långa loppet är det enda som kan differentiera dig från konkurrenterna. Det är mycket lätt för någon annan att kopiera dina produkter. Det är mycket lätt för någon annan att kopiera dina priser. Så den enda verkligt varaktiga konkurrensfördelen är enligt min mening upplevelsen vi skapar för våra kunder.” […]

Läs mer

Digital förnyelse: Har detaljhandelns aktörer vad som krävs för att utveckla och försvara sina roller i ekosystemet?

Den svenska detaljhandeln: Ett ekosystem under förändring För drygt två år sedan föreslog vi att det är hög tid för detaljhandelns aktörer att välja roll i ekosystemet. Vi liknade ekosystemet vid en hage med fyra djur: Kor: De traditionella butiksaktörerna som servar hemmamarknaden. Myggor: Små e-handelsentreprenörer som är specialiserade inom ett visst område. Hajar: Globala […]

Läs mer