Mobile

Rätt information i rätt tid ger rätt service – så enkelt, och svårt, är det.

Share this post:

Dagligen har SAS drygt 800 avgångar och därmed runt 80.000 passagerare med olika behov och många med anknytande flighter att passa. Då är det lätt att inse att kabinpersonalens möjligheter att ge individanpassad service är helt beroende av tillgången till rätt information i rätt tid.

Designad av Apple + IBM för SAS

per-soderberg-IBM-wefly

Per Söderberg, Partner, IBM Global Business Services & IBM Client Director for SAS (Scandinavian Airlines)

Den digitala lösning som SAS valde att utveckla tillsammans med oss på IBM och Apple, ersätter en pappersbaserad process som använts i många år. Istället för en utskriven passagerarlista, som inte alltid innehöll den senaste informationen, är kabinpersonalen nu utrustad med en mobilapplikation kallad WeFly som alltid visar den senaste informationen – från det att de själva kommer till flygplatsen, tills planet landat och alla passagerare har klivit av.

Appen är direkt kopplad till information om passageraren, som exempelvis deras nästa flight, och till information om hur dessa avgångar ligger till gentemot tidtabellen. På så sätt kan kabinpersonalen bistå passagerarna med värdefull realtids information under hela resan och dessutom ge mer individanpassad service som specialkost och annat.

Det gynnar resenärerna, men också kabinpersonalen som kan vara säker på att alltid ha tillgång till rätt information i rätt tid – så att de kan göra sitt jobb på bästa möjliga vis.

Kontakta gärna mig via LinkedIn om ni har frågor kring detta spännande samarbete mellan SAS, IBM och Apple.

/Per Söderberg,
IBM Client Director for SAS (Scandinavian Airlines)

Mer information:

Den ökade mobiliteten leder till nya utmaningar.
Hur mobilt är ert företag? Gör en snabb utvärdering av er mobilitetsstrategi.

 

Lägg till kommentar
Inga kommentarer

Kommentera

Your email address will not be published.Obligatoriska fält är markerade med *

More Mobile stories

En verkligt digital transformation kräver ett mobilt förhållningssätt

Det är ett känt faktum att många företag, såväl stora som små, befinner sig mitt i en digital omvandling just nu. Företag återuppfinner sig själva på sätt som var omöjliga att tänka sig för bara några år sedan. Nästan alla i Norden har en smart mobiltelefon och dessa är väldigt närvarande i våra dagliga liv. […]

Läs mer