Hälsovård

Låt oss prata om transformation av svensk sjukvård på HIMSS17

Share this post:

Det är nu, år 2017, som transformationen av svensk sjukvård startar på allvar. Det grundar jag framförallt på dessa tre saker:

  1. Regeringskansliets och SKLs djärva mål för e-hälsoarbete –kallat ”Vision e-hälsa 2025” – som lades fram under förra året:
    ”År 2025 ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter i syfte att underlätta för människor att uppnå en god och jämlik hälsa och välfärd samt utveckla och stärka egna resurser för ökad självständighet och delaktighet i samhällslivet.”
  2. Ett flertal upphandlingar som pågår i vårt land just nu, gällande moderna, intelligenta och mer verksamhetsstödjande journalsystem.
  3. Allt fler aktörer använder kognitiv teknik för behandling av sjukdomar, som cancer och diabetes. Läs gärna mitt tidigare bloginlägg här på THINK-bloggen så förstår du vad jag menar: Watson möjliggör val av rätt cancerbehandling för varje unik patient

Jag vill med denna blogpost slå ett slag för HIMSS17 – Annual Conference & Exhibition – konferensen som riktar sig till dig som är intresserad av vad digitalisering och IT kan innebära för modern sjuk- och hälsovård.

blogghalsa

HIMSS17, som i år startar den 20 februari, samlar över 40000 deltagare (alltifrån IT-experter inom sjukvård till sjukvårdspersonal och verksamhetschefer) och fler än 1200 leverantörer från hela världen. Unika tillfällen för utbildning, talare i världsklass, demonstrationer av banbrytande IT-lösningar, nätverkande och kreativa möten kännetecknar denna branschledande konferens.

Vi på IBM kommer såklart till HIMSS17 – och du är varmt välkommen att hälsa  på oss i monter #1809, där vi mer än gärna samtalar om hur vi tillsammans kan jobba för att möjliggöra transformationen av svensk sjukvård och uppnå målet för Vision e-hälsa 2025.

Tveka inte att kontakta mig inför HIMSS17 så kan jag arrangera en guidad tur av vår monter, privata möten med experter eller boka en plats på Lunch n Learn-sessionerna eller frukostmötena t.ex. Jag hoppas att vi träffas där!

/Torbjörn Hägglöf, IBM

 

 

 

 

Håll dig uppdaterad om vad vi på IBM gör inom hälsoområdet och delta i debatten:

More stories

Artificiell Intelligens vs COVID-19

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare att prata om artificiell intelligens (AI) i kontrast till mänsklig intelligens och artificiell intelligens som ett hot mot oss människor. Stephen Hawkins, Bill Gates och Elon Musk har alla hissat varningsflaggor. Alibabas grundare Jack Ma har betonat hur viktigt det är för oss människor att hitta […]

Läs mer

Digitalisering i hälsans tjänst

Det ska vara enkelt Det finns flera skäl till att digitalisera sin verksamhet. Ett synnerligen klokt skäl är att göra det enklare för folk. I en serie inlägg framöver kommer vi från IBM Sverige under ”#enklaresverige” ge ett antal konkreta exempel på olika digitala lösningar som syftar just till detta: att göra det enkelt. Ett […]

Läs mer

Du är förändringen. Var en del av det hela på HIMSS20, 9–13 mars i Orlando

Om du ännu inte har bestämt dig, här är några skäl till att besöka HIMSS20 – Annual Conference & Exhibition där du kan fördjupa dig i hur omställningen och förändringen av hälso- och sjukvården kan genomföras när vi nu går in i det nya decenniet: lär dig mer om hur vården kan effektiviseras, hur arbetssättet […]

Läs mer