IBM Sverige

Rätt och fel av Nils Bohr

Share this post:

IBM Hanna Lye

Hanna Lye,
Marknads- och kommunikationschef,
IBM Svenska

“Prediction is very difficult, especially about the future”, är ett citat som ofta brukar tillskrivas den danska fysikern Nils Bohr. Det brukar inte sällan användas en smula humoristiskt. Jag tycker det är intressant, främst ur två aspekter.

För det första för att det är sant, eller var sant. Nils Bohr var verksam under första halvan av 1900-talet, en minst sagt händelserik tidsperiod. Förutsägelser av omvälvande händelser eller avgörande förändringar levererades främst i form av intressanta spekulationer.

För det andra för att det är falskt, i alla fall nu för tiden. Med dagens enorma datamängder och avancerade analysmöjligheter kan vi faktiskt göra förutsägelser om framtiden – och inte bara om framtiden generellt. Vi kan faktiskt se vad som står om knuten för just din verksamhet, för din roll, för kunder och kollegor. Och är det något jag tycker är påtagligt så är det att vi befinner oss i en avgörande förändring.

Sättet vi arbetar, konsumerar, umgås eller underhåller oss har ändrats avsevärt– och förändringen är inte slut – det är förmodligen bara början.

Men frågan är, hur tacklar du denna förändring? Möter du dina kunder på nya sätt? Identifierar du rätt talanger för framtiden? Har du rätt beslutsunderlag och en finansiell verksamhetsstyrning som hjälper dig ta ut rätt riktning? Kan du avgöra vilka affärsmodeller som kommer att ge din verksamhet framgång? Och har du en IT-baserad ryggrad i ditt företag som gör att du kan möta förändring på rätt sätt?

Vi tror (och vet) att du känner av den transformerande vinden och att det därför skulle kunna ge dig en skjuts i rätt riktning att få inspiration, nya insikter och höra andra som utnyttjat förändringen för sin framgång.

Därför är det just det vi kommer att göra under årets Business Connect, 19 oktober i Stockholm. Vi har samlat innovatörer, inspiratörer och experter för en hel dag om digitala möjligheter och transformation. Vi har Fredrik Reinfeldt, en mängd vassa IBMare, men även tillfälle att nätverka. För dig som jobbar i ledningsfunktion, med verksamhetsutveckling eller på IT-, personal-, ekonomi- eller marknadsavdelning har vi också skapat specifika program kring det som starkast driver transformation.

Förra årets event blev snabbt fullbokat, så anmäl dig redan nu!

More stories

Nu kommer Nollzon 2.0

 – som underlättar övergången till eltaxibilar i Sverige De senaste åren har miljön varit ett aktuellt ämne och under förra årets värmebölja gick det inte längre att ignorera våra växande klimatproblem. Trots att många framstående individer såsom Al Gore och Greta Thunberg har uttalat sig om hur lagstiftare såväl som företag och konsumenter bör gå […]

Läs mer

Låt oss tillsammans sätta smart teknik i arbete!

Det är ett par veckor kvar till vårt stora event Think Summit Stockholm den 3 oktober. Det ger mig skäl att stanna upp och reflektera över var vi befinner oss – som yrkesmänniskor och privatpersoner här i Sverige, idag. Utan tvivel lever vi i en brytningstid. Aldrig tidigare har vi haft tillgång till så kraftfulla […]

Läs mer

Varför vill en läkare börja jobba på IBM?

Varför byta vit rock och stetoskop mot skjorta och kavaj? Varför byta en vardag där man varje dag hjälper sjuka människor mot en vardag fylld av resor och möten? Varför vill man byta dryga 20 års utbildning, forskning och kunskap inom medicin mot ett helt nytt område där man är helt grön? Redan som 20-åring […]

Läs mer