Molntjänster

Det hänger inte bara på storleken

Share this post:

Hans Zai 2

Hans Zai,
Talesperson för Cloud

Vi på IBM har ju länge visionerat och propagerat för att molnet är framtiden. Och vi har också själva baserat stora delar av vår egen IT-miljö i molnet. Om det fortfarande råder någon som helst tvekan om molnets vara eller inte vara så kan jag nu peka på en oerhört viktig milstolpe och ett tydligt bevis på att molnet är framtiden och att IBM har något av en särställning inom området – Det är SAPs och IBMs nyligen annonserade partnerskap.

Jag tar mig friheten att använda IBMs tidigare CEOs, Louis V. Gerstner, Jr.s, ord: ”I firmly believe that IBM’s size can be used to its advantage”. Ibland kan vår storlek ligga oss i fatet, men i fallet med SAP har vi verkligen fått ett viktigt kvitto på både kvalitet och global täckning för IBMs moln.

cloud_imageAvtalet mellan IBM och SAP är ett av de största molnavtalen i branschen och innebär i korta drag att SAP har valt IBM som en ledande strategisk leverantör av molninfrastrukturtjänster för företagets affärskritiska applikationer. SAP kommer i och med detta att erbjuda sin HANA Enterprise Cloud via IBMs skalbara, öppna och säkra molnplattform. Detta innebär att SAP HANA Enterprise Cloud kommer att finnas tillgängligt på fler marknader och att kunder kommer att kunna distribuera sin SAP-programvara över hela världen på ett snabbare och säkrare sätt.

Detta avtal visar inte bara på kvaliteten i IBMs moln utan också att global täckning är oerhört viktigt när det gäller molntjänster.

Det skulle jag säga är inte bara är till vår fördel, utan till fördel för både SAP och för mängder av kunder världen över.

För mer information om IBM’s moln erbjudande

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer

Härom dagen undrade en kollega på halvt allvar: Är cloud-plattformarna en ny sorts ransomware?

Jag har jobbat med IT sedan mitten av 80-talet, och hela tiden med att driva på förändring mot nya typer av lösningar och teknik. Fördelen med att ha varit med länge – och också en källa till frustration – är att man kan se mönster i anammandet av den nya tekniken. Ett positivt mönster är […]

Läs mer