IBM i Sverige

Kontakter som en väg till framgång

Share this post:

För ett par veckor sedan kunde jag tillbringa  fem dagar i Shanghai och Souzho med några av mina närmsta vänner. Det var en fantastisk upplevelse som inte hade varit möjlig för mig utan det kontaktnät jag skapat genom åren. Flygresan fann vi via en väninna som reser frekvent med ett bolag som gav specialerbjudanden till henne. Boendet fixades via en gammal universitetskontakt som arbetar i Souzho, chaufför på plats lånades av samma Chalmerskompis och en plats på gästlistan till Shanghais hottaste nattklubb fixades genom andra nära kontakter med kunskap som ingen av oss ditresta besatt från början.

Waterfront Show i Sozhou

Under resan kunde jag hålla mig uppdaterad på vad som hände på hemmaplan via mail och tidningar på internet. Facebook var lite svårare, än så länge inte helt poppis i Kinas övre styrorgan. Väl på plats visade det sig att en av vänninornas bästa vänner från hennes tidigare vistelse i Shanghai hade stadigvarande boende strax utanför Ann Arbor, Michigan, USA där jag tillbringade ett par år i slutet på 90-talet arbetandes för dåvarande Sveriges Tekniska Attacheer. Det var på den tiden man måste vara på plats för att få tag i information – ”allt” fanns då inte på internet. Med hennes indiska ursprung ordnade hon en otrolig kulinarisk upplevelse på en lokal indisk restaurang alldeles vid vattnet i Shanghai. Kontakter och dess betydelse för framgång behandlas även i IBMs nyutgivna globala CEO Study 2012 – Leading through connections, som påvisar att dagens ledare vill skapa möjlighet för sina anställda att öppet samverka och lära genom att nätverka och utveckla affärer i en värld som befinner sig i konstant och numera ganska snabb förändring.

Dagens ledare vill engagera både anställda och kunder på ett mer personligt plan och för att kunna göra det behöver de hålla koll på vad vi egentligen vill och tycker. För detta använder man analysverktyg som kan sammanställa och räkna ut både en profil för dig och tänkbara scenarios för ditt framtida beteende. Att sedan också samarbeta för att se gamla saker kombineras till nya fördelar gör redan över hälften av de 10 000 tillfrågade CEO:er som varit med i undersökningen.

Så visst är det väl fantastiskt att man även inom företagsvärlden har upptäckt det du och jag egentligen redan visste; att genom att ha koll på sitt nätverk och prata med dem om mycket och ganska frekvent så får man reda på vilken vara man ska köpa var, vilken restaurang som har bästa erbjudandet och vad makens gamla mosters lillasyster egentligen har för preferenser när det gäller resor (om man nu ska behöva ha koll på det ;-)).

Äntligen finns det möjligheter att samverka i stor skala för att man i varje ögonblick ska kunna ge i liten skala, på individnivå, vad just du eller jag vill ha just då! Tack alla ni ledare som äntligen insett detta, och för dig som inte gjort det, läs IBM:s CEO Study och se själv vad du tycker!

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer