IBM i Sverige

IBM presenterar en ny era av IT: Expert Integrated Systems

Share this post:

Gästbloggare: Sara Arildsson

Förra veckan berättade jag att det ska bli lika enkelt för IT-avdelningen att införa och använda applikationer som det är för en smartphone-användare att ladda ner och använda sina appar. Nu är det verklighet! Idag lanseras en ny kategori av system – Expert Integrated Systems.

Verksamheter står inför stora utmaningar i och med den stora dataexplosionen. Detta ställer inte bara stora krav på lagring av information. Behovet av att använda och analysera datan blir allt större, vilket ställer nya krav på snabbhet och prestanda hos IT-verktygen.

Många IT-avdelningar fastnar också många gånger i den dagliga driften av system med för lite tid och pengar att utveckla verksamheten. Idag läggs i snitt över 70 procent av IT-budgeten till drift och underhåll av den befintliga IT-miljön. Samtidigt har kravet på snabbhet och flexibilitet inte varit högre än nu. Ökad konkurrens, en allt mer global marknad och en allt mer snabbföränderlig omvärld, gör att företag måste kunna förutse och möta förändringar på marknaden, utspel från konkurrenter eller nya krav från kunderna med näst intill omedelbar verkan. Allt detta sätter en enorm press på IT-avdelningen och CIO:n.

Det har länge talats om att IT och affär måste närma sig varandra. CIOn har inte i tillräckligt stor utsträckning bjudits in i de strategiska affärsdiskussionerna. Med Expert Integrated Systems kan grundlagarna förändras för hur IT köps in och används av verksamheter. I systemet har expertis från tiotusentals tidigare installationer byggts in och används för att skapa repeterbara mönster för ökad automatisering av processer, tex att införa affärskritiska applikationer. Djupare integration i hårdvara och mjukvara än tidigare och förenklad system- och applikationshanteringen gör också att IT-avdelningens dagliga arbete förenklas. Detta frigör både tid och pengar för verksamheter, som istället kan läggas på att ta fram nya innovationer och stärka konkurrenskraften – en ny, smartare era av IT helt enkelt!

En ny familj av system och anpassade applikationer från 125 företag
Inom ramen för Expert Integrated Systems introducerar vi en ny familj av system – PureSystems – som bygger på en investering på 2 miljarder dollar i forskning och utveckling samt uppköp de senaste fyra åren. Nivån av integration för produkterna är betydligt djupare än tidigare. Hårdvara och mjukvara har integrerats och konfigurerats i en färdig lösning redan innan införandet, vilket möjliggör stora besparingar, både i tid och pengar. De nya systemen:

Plattformsystemet IBM PureApplication System har byggts och föranpassats särskilt för webbaserade transaktioner och databaser. Infrastruktursystemet IBM PureFlex System är en automatiserad infrastrukturlösning innehållande server, storage, nätverk, virtualisering och administrationslösningar, som har integrerats och konfigurerats redan innan införandet.

IBM PureSystems Centre är en ny online katalog av expertis mönster från programutvecklare som förenklar hur applikationer köps, driftssätts och hanteras. Redan vid lanseringen har över 125 ledande programleverantörer (sk Independent Software Vendors, ISVs) anpassat sina lösningar för PureSystems och denna katalog kommer omfatta mönster från utvalda lösningar från IBM och inte minst kommer kunderna kunna tillgängligöra sina egna applikationer.

En spännande framtid – för både kunder och affärspartners
Det här är mer än en vanlig produktlansering. Det är en ny era av IT, som ska ge våra kunder mer tid och kraft att ta fram nya innovationer för att stärka sin konkurrenskraft. Med de nya systemen kan också IT-rollen växa och bli ett utökat stöd i affärens utveckling. IT och affär kan komma närmare varandra och IT blir en del av affären.

Såväl kunder som IBM Business Partners kan dra stor nytta av att vara aktiva och tillsammans med IBM delta i utvecklingen av systemkonceptet och automatisera sina applikationer för att på så vis påverka hur de egna IT-processerna bör se ut i framtiden.

Vi välkomnar våra kunder och affärspartners till att tillsammans med IBM driva den nya, effektiva och innovativa IT-eran!

Häng med i diskussionen på Twitter via hashtagen #IBMPureSystems eller på vår globala blogg för Expert Integrated Systems. Ikväll kl. 20.00 den 11 april kan du också följa lanseringen av Expert Integrated Systems live från New York!

Sara Arildsson, Director Software Group, Sweden

More stories

Fem år med THINK-bloggen – nu skickas pennan vidare

Sedan jag tog över som chefredaktör för den svenska THINK-bloggen på hösten år 2016, har jag och framförallt mina kollegor tillika THINK-bloggare skrivit och postat drygt 230 blogginlägg. Ämnena har varierat stort, med den gemensamma nämnaren att de alltid handlat om tankar, metoder och lösningar för att göra världen lite bättre. Viljan att beskriva svåra […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: möt Fredrik Alpen

Det här är Fredrik Alpen, en kreativ IBM:are i Sverige med ett brinnande intresse för att förbättra kundupplevelser och hållbarhet. Fredriks konsultkarriär startade efter att han tagit en MBA i Nederländerna, då han blev management-konsult på PwC Consulting, som år 2002 slogs samman med IBM. Idag har Fredrik två roller på IBM Global Business services: […]

Läs mer

Vi på IBM i Sverige: säg hej till Isabella Holmberg

Säg hej till Isabella Holmberg, Storage partner på IBM i Kista! Efter att ha tagit examen vid Luleå  Tekniska Universitet, och efter en ögon-öppnande studieresa med besök på flera tech-bolag i Asien, visste Isabella att hon ville arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller teknisk innovation. Denna ledstjärna förde henne till IBM, […]

Läs mer