Molntjänster

Rethink IT, Reinvent Business

Share this post:

 

”Hemligheten med att flyga är att kasta sig till marken och missa” (Citat: Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams.)

 

Rethink IT, Reinvent Business, är temat för våra Cloudsatsningar inom IBM. Alltså, tänk om/tänk nytt kring IT, upptäck nya affärsmöjligheter (min tolkning). Det kan till och med gå så långt att nya kunder eller marknader nås med nya eller förändrade erbjudanden allt möjliggjort av Cloud.

Det är på det här temat våra tjänster och lösningar återfinns då vi idag har vårt ”höstsläpp” av Cloudnyheter.

Jag har tittat på vad som lanseras och känner mig väldigt entusiastisk kring hur vi erbjuder fler och fler kvalificerade Cloud-tjänster samtidigt som vi också bygger på antalet tjänster som hjälper våra kunder att kunna dra nytta av molnet, alltifrån planering och strategi till rena byggtjänster och migreringar. Rethink IT, Reinvent Business…

Några tjänster jag tycker är viktiga:

  • IBM Smart Cloud Enterprise + – Äntligen dags för vårt privata moln där våra kunder kan lägga sina applikationer, antingen i våra datacenter eller där vi bygger dem i deras datacenter. Säkert och privat med hög tillgänglighet skrivna i, ett för kunden, bra SLA.
  • IBM Smart Cloud Enterprise – Vi fortsätter att utveckla den här populära tjänsten där många av våra kunder bland annat kör sina test- och utvecklingsmiljöer med säkerhet, enkel åtkomst och framförallt billigt.
  • SAP på Cloud – Ja, ni ser faktiskt rätt! En blivande kioskvältare, tro mig.
  • Dessutom: Olika migreringstjänster och verktyg, välbehövligt med tanke på allt som måste sättas på plats för att nyttan av molnet ska bli stor och direkt.

Det här är bara en liten uppräkning av några av de nya tjänsterna. Men, läs gärna mer om alla de nya molntjänsterna som lanseras.

Under den sista tiden har jag och mina kollegor jobbat med flera kunder runtom i Norden. Temat har varit att förbereda och planera hur man ska kunna dra nytta av Cloud.

Jag har märkt att många (ja, jag vet att det är ganska många men förhoppningsvis färre och färre) fortfarande tror att man bara kan lägga över sin IT-miljö på Cloud och därmed snabbt uppnå besparingar, flexibilitet eller något annat man har tänkt sig. Hmm, kanske inte riktigt så enkelt. Och som vanligt är det kombinationen av hårt arbete, kunskaper samt ordning och reda som är lösningen.

Är jag tjatig? – Nej bara erfaren! 🙂

Gå in på våra sidor och titta på våra nyheter så tar vi en dialog kring hur just du ska få nytta av det här.

 

More stories

Framtidens energisamhälle är redan här!

Dagens överflöd och acceleration av ny teknik möter klimatets panikbromsande kamp mot klockan. Det är i denna dystopiska korsning som vi hittar såväl förtvivlan, ignorans som domedagsprofetior. Men i denna korsning möter världens viktigaste problem också hopp, innovation och god energi. Det är inte motsatta poler eller från varsin kortsida, skrikandes på varandra, som vi […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer

Härom dagen undrade en kollega på halvt allvar: Är cloud-plattformarna en ny sorts ransomware?

Jag har jobbat med IT sedan mitten av 80-talet, och hela tiden med att driva på förändring mot nya typer av lösningar och teknik. Fördelen med att ha varit med länge – och också en källa till frustration – är att man kan se mönster i anammandet av den nya tekniken. Ett positivt mönster är […]

Läs mer