IBM Sverige

Smarta entreprenörer behövs för att påskynda utveckling i världen

Share this post:

Under 2009 startades drygt 150 nya företag per dag. Det är ofantligt många bra idéer, enorm initiativförmåga och otroliga möjligheter. Det tycker vi på IBM imponerar. Men, vi vet också att det krävs massor av hårt arbete, breda kontaktnät och gärna lite hjälp på traven att navigera smart för att undvika fallgropar och för att komma snabbare till mål. Därför har vi dragit igång SmartCamp Sweden, en tävling för entreprenörer där IBM tillsammans med 14 samarbetspartners* (investerare,  entreprenörer, innovatörer och andra rådgivare) under ett heldagsevent bistår finalisterna med mentorering, inspirerande presentationer och nya kontaktytor såväl lokalt som internationellt.

Vinnare utses bland fem finalister under eventet som hålls på IBM i Kista, Stockholm, den 20 maj, 2010. Priset är ett tre månader långt mentorskap med IBM och vinnaren har möjlighet att gå vidare till den globala SmartCamp-finalen med ytterligare priser och internationella kontakter.

Affärsinkubatorn STING erbjuder även ett pris om gratis deltagande i sitt säljträningsprogram samt rådgivning om hur man hittar kapital till sitt bolag.

Med SmartCamp hoppas vi kunna uppmuntra fler företag och startups att bidra med innovation för att tillsammans med IBM driva utveckling och skapa en smartare planet. Med hjälp av smarta lösningar har vi förmågan att nå framsteg och förbättra dagens industrier, städer och samhällen, och på så sätt möta flera av de stora utmaningarna världen står inför idag.

Är du en entusiastisk entreprenör, eller känner du någon som är det, vill vi tipsa om att du kan anmäla dig till SmartCamp Sweden. Tävlingsbidraget behöver vi redan 30 april, 2010.

*Samarbetspartners: STING, Stockholm Business Region Development, Stockholm Stad, ALMI Invest, ArcticStartup, Cloudmore, Creandum, Eqvitec, Gridmanager, Linköpings Universitet, Northzone, Stockholms Affärsänglar, Text 100 och Vinge.

More stories

Angående den svenska konsumentbanksektorn

Tre observationer angående den svenska konsumentbanksektorn Efter nästan 20 år utomlands har jag återvänt till en banksektor som ser väldigt annorlunda än den jag lämnade bakom mig, med en massa spännande innovationer (hej Bank ID) men förvånansvärt få nya operatörer (here’s looking at you Avanza). Som jag diskuterade i mitt förra blogginlägg här på THINK-bloggen […]

Läs mer

När är din AI-modell bra nog?

Hur hög precision behöver en modell ha för att vi ska vara nöjda med den? Frågan kom upp under en introkurs till Data Mining jag höll hos en kund för några år sedan. De som satt i publiken var kundens framtida data scientists som kom från olika delar av organisationen och förväntades sadla om och […]

Läs mer

Nu kommer Nollzon 2.0

 – som underlättar övergången till eltaxibilar i Sverige De senaste åren har miljön varit ett aktuellt ämne och under förra årets värmebölja gick det inte längre att ignorera våra växande klimatproblem. Trots att många framstående individer såsom Al Gore och Greta Thunberg har uttalat sig om hur lagstiftare såväl som företag och konsumenter bör gå […]

Läs mer