Smartare handel & commerce

När man ser på världen lite grann från ovan…

Share this post:

Vardagen är emellanåt fylld med mycket detaljer.  Men jag tror att det är viktigt att vi alla lyfter oss ifrån vår egen horisont och ibland försöker se hur allt hänger ihop.

Nu är förvisso julen förbi sedan länge, men för oss som jobbar med handeln, är julen ett väldigt intressant fenomen. Stressade julklappsköpare och långa kassaköer förvisso, i det något större perspektivet försörjningskedjor som arbetar för högtryck för att få fram allting till kunden i tid för ruschen.

Tänk dig att du just nu tittade ner på en stad, till exempel Stockholm, ifrån Fuglesangs höjder. Med ögon som såg rakt igenom tågvagnar och lastbilsflak så skulle du se en pulserande ström av varor och tjänster som sugs in i staden ifrån alla håll. I många fall i kedjor som börjar långt borta i Asien, i små lokala verkstäder och väverier, som likt bäckar samlas och växer till stora strömfåror på väg till Europa och Stockholm.

När du sedan tittar noggrannare ser du precis samma rörelse för stadens försörjning av mat, rent vatten, elkraft och allt det som vi tar för självklart att det bara ska fungera. Du förstår säkert också att med alla dessa parallella försörjningskedjor så är det många som gör precis samma sak, och att till exempel mängden onödigt dubblerade transporter och tomma returresor är ett enormt slöseri med våra gemensamma resurser och utsätter vår miljö för en hård påfrestning. Det är dags att vi börjar ställa krav på inte bara effektiva, men också smarta försörjningskedjor, som kan ta hänsyn till all den kapacitet som finns. Resultatet skulle bli billigare produkter för oss konsumenter, mindre överproduktion och inte minst ett grönare samhälle.

IBM har skrivit en rapport om just smarta försörjningskedjor. Här är en sammanfattning av rapporten. Om du får mersmak så går också rapporten att beställas i sin helhet härifrån.

More stories

Perfekt storm i e-handelns ekosystem

Den svenska e-handeln har vuxit sakta men säkert med en knapp procentenhet per år under två decennier med digital teknik som den huvudsakliga möjliggöraren. I två tidigare inlägg har vi liknat handelns ekosystem vid en hage med raserade inträdesbarriärer och fyra djur: Kor: Traditionella fysiska butiksaktörer som servar hemmamarknaden Muterande kor: Kor som gradvis utvecklar […]

Läs mer

Kundupplevelse är allt!

Idag kan du handla nästan vad du vill, när du vill och hur du vill. Att hitta en fysisk butik eller e-handelsplats är ofta inte ett problem för dig som kund. För handlaren kan det dock vara helt avgörande att besökare eller konsumenter blir nöjda, kommer tillbaka för fler köp och även rekommenderar butiken till […]

Läs mer

En besviken kund är en kund med höga förväntningar

Idag är vi många som inte går långt utan vår mobiltelefon. Utvecklingen inom mobilområdet går dock i rasande takt och användarna anpassar sig snabbt och blir bekväma med nya tjänster, appar och vanor. Enligt en undersökning från Google har 90 procent av svenskarna sökt efter en produkt eller vara via sin smartphone. Det här ger […]

Läs mer