IBM Sverige

Smartare välfärd – IT i Almedalen

Share this post:

IT är något som berör oss alla. Nu för tiden jobbar, handlar, kommunicerar och umgås många människor stora delar av dygnet på nätet. Och det är ganska fantastiskt. Alla de framgångar som vi som privatpersoner och företag har dragit nytta av via IT, kan också offentlig sektor utnyttja. Därför kommer vi på IBM att vara med på Almedalsveckan i år.

Måndag 29 juni anordnar vi på IBM ett frukostseminarium på Clarion Hotel Wisby om Smartare välfärd. Där kommer vi att presentera, diskutera och debattera hur IT kan bidra till att skapa en smartare välfärd i Sverige.

Vi har en väldigt spännande panel med riksdagsledamoten Gunnar Axén (M), Magnus Kolsjö, som är politiskt sakkunnig hos Kommun- och Finansmarknadsminister Mats Odell, Professor Magnus Henrekson, VD på Institutet för Näringslivsforskning, Ylva Hambraeus-Björling, VD på Apotekens Service AB, Carola Gunnarsson, 1:e vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting och kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun och IBM:s VD Johan Ekesiöö. Moderator för seminariet är Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld.

Då kommer vi på IBM också att komma med en hel del tips till politikerna på hur de kan satsa på IT för att skapa smartare välfärd.

Följ också med här på bloggen vad som händer i Almedalen. Vi kommer att hålla er uppdaterade med filmer, blogginlägg och på Twitter – om vi inte ses i Visby.

More stories

Endast tillsammans kan vi sätta hela Sverige i rörelse!

Vår partner Vasaloppet laddar upp inför sitt hundraårsfirande vintern 2022 och har satt sig ett stort och värdigt mål: att sätta hela Sverige i rörelse. Som mål är detta fantastiskt och viktigt, och som Vasaloppets partner vill vi självklart vara med och bidra. Motion och rörelse påverkar hur vi mår, som i sin tur påverkar […]

Läs mer

Hundra år av Vasaloppsdata: Vad skrevs om loppet 1922?

På ett möte tillsammans med Vasaloppets ledningsgrupp tog en idé form i huvudet på mig: Skulle man kunna använda AI för att vaska fram intressant kuriosa om hundraåringen Vasaloppet? Ur gamla källor, som varit glömda och gömda under många år? Kan det finnas fakta från dessa år som inte ens de mest pålästa känner till […]

Läs mer

Samma lika, fast olika

Visst, en årskrönika för 2020 kommer att innehålla virus, men jag lovar att där finns kvantdatorer, etik, hårda bud och hårdvara också. Ett år som inget annat, men ändå… I min förra årskrönika klassade jag 2019 som ett år av vidareutveckling och mognad för blockchain, resan till molnet samt automatisering och AI. Under 2020 har […]

Läs mer