IBM Sverige

Smartare välfärd – IT i Almedalen

Share this post:

IT är något som berör oss alla. Nu för tiden jobbar, handlar, kommunicerar och umgås många människor stora delar av dygnet på nätet. Och det är ganska fantastiskt. Alla de framgångar som vi som privatpersoner och företag har dragit nytta av via IT, kan också offentlig sektor utnyttja. Därför kommer vi på IBM att vara med på Almedalsveckan i år.

Måndag 29 juni anordnar vi på IBM ett frukostseminarium på Clarion Hotel Wisby om Smartare välfärd. Där kommer vi att presentera, diskutera och debattera hur IT kan bidra till att skapa en smartare välfärd i Sverige.

Vi har en väldigt spännande panel med riksdagsledamoten Gunnar Axén (M), Magnus Kolsjö, som är politiskt sakkunnig hos Kommun- och Finansmarknadsminister Mats Odell, Professor Magnus Henrekson, VD på Institutet för Näringslivsforskning, Ylva Hambraeus-Björling, VD på Apotekens Service AB, Carola Gunnarsson, 1:e vice ordförande, Sveriges Kommuner och Landsting och kommunstyrelsens ordförande i Sala kommun och IBM:s VD Johan Ekesiöö. Moderator för seminariet är Magnus Höij, chefredaktör för Internetworld.

Då kommer vi på IBM också att komma med en hel del tips till politikerna på hur de kan satsa på IT för att skapa smartare välfärd.

Följ också med här på bloggen vad som händer i Almedalen. Vi kommer att hålla er uppdaterade med filmer, blogginlägg och på Twitter – om vi inte ses i Visby.

More stories

Är Sveriges unga säkrare på nätet nu?

Precis innan sommarlovet skrev vi om de risker barn och ungdomar både utsätts för och medvetet eller omedvetet tar på nätet – och hur ödesdigra konsekvenserna kan bli. Så kan vi inte ha det! IBM sedan har dess tillsammans med Unga Forskare och flera av våra partnerföretag gjort ett gediget arbete för att tillsammans med […]

Läs mer

Angående den svenska konsumentbanksektorn

Tre observationer angående den svenska konsumentbanksektorn Efter nästan 20 år utomlands har jag återvänt till en banksektor som ser väldigt annorlunda än den jag lämnade bakom mig, med en massa spännande innovationer (hej Bank ID) men förvånansvärt få nya operatörer (here’s looking at you Avanza). Som jag diskuterade i mitt förra blogginlägg här på THINK-bloggen […]

Läs mer

När är din AI-modell bra nog?

Hur hög precision behöver en modell ha för att vi ska vara nöjda med den? Frågan kom upp under en introkurs till Data Mining jag höll hos en kund för några år sedan. De som satt i publiken var kundens framtida data scientists som kom från olika delar av organisationen och förväntades sadla om och […]

Läs mer