Miljø og bærekraft

Call for Code 2020 – bidra til å bekjempe COVID-19! 

Share this post:

Verden endrer seg raskt, og vi står nå overfor en pandemi som berører oss alle. Derfor utvider vi årets Call for Code til å involvere løsninger som bidrar til å bekjempe COVID-19.

Call for Code 2020 er en av verdens største konkurranser for utviklere, innovatører og problemløsere. For tredje gang inviterer IBM og samarbeidspartnere utviklere fra hele verden til å bruke åpen kildekode-teknologi fra IBM som sky, kunstig intelligens, blockchain og IoT for å finne løsninger på noen av verdens største utfordringer. Vinnerløsningen videreutvikles, testes ut i felten og implementeres for å hjelpe ekte mennesker over hele verden.

Da vi lanserte årets Call for Code sammen med David Clark Cause, FN og Linux Foundation tidligere i vår, så vi etter løsninger som bidrar til å bekjempe eller redusere virkningene av klimaendringene. Deretter dukket det opp et nytt og svært presserende problem: på kort tid har COVID-19 synliggjort store svakheter ved systemene vi til daglig tar for gitt.

Vi har derfor nå utvidet utfordringen, og ønsker innsendte løsninger som adresserer utbruddet av COVID-19. Sammen med klimaendringene utgjør nemlig spredningen av koronaviruset to alvorlige problemer som kan komme til å kompromittere den globale folkehelsen, den internasjonale økonomien og hele vår verden som vi kjenner den.

Vi utfordrer derfor  innovasjons- og utviklermiljøer verden over til å adressere tre hovedområder ved COVID-19:

  • Krisekommunikasjon i nødsituasjoner
  • Løsninger som forbedrer fjernundervisning
  • Hvordan inspirere lokalsamfunn til samarbeid

Pandemien har virkelig bragt den lokale og globale dugnadsånden til overflaten. Da vi delte nyheten om at årets Call for Code også vil adressere COVID-19, mottok vi over 1000 registreringer på én dag. Vi er likevel på jakt etter så mange gode løsninger som mulig. Derfor lanserer vi nå COVID-19 startpakker som gir innsikt i de enkelte utfordringene mennesker og lokalsamfunn står overfor. Hver startpakke inneholder en løsningsbeskrivelse, et arkitektonisk diagram og en veiledning med startkode og referansemateriell for å hjelpe utviklere i gang på kun få minutter.

Det finnes også startpakker for de globale klimaendringene. Her søker vi å finne bærekraftige vann- og energiløsninger i tillegg til motstandsdyktige katastrofeløsninger.

Den første innleveringsfristen er mandag 27. april, og vi kunngjør de tre beste løsningene tirsdag 5. mai på IBM Think Virtual Conference. Kom i gang – bli med på #TechforGood-bølgen du og!

Om Call for Code:

I fjor oppfordret Call for Code utviklere til å melde inn løsninger som skulle gjøre kloden bedre for å takle naturkatastrofer. Mer enn 180 000 utviklere fra 165 land deltok, det ble produsert mer enn 5 000 applikasjoner og vinnerne ble spanske Promoteo – en gruppe bestående av en tidligere brannmann, en sykepleier og tre utviklere. De utviklet en bærbar enhet som kan festes på brannmanndrakten, som måler karbonmonoksid, røykkonsentrasjon, fuktighet og temperatur, for å overvåke brannmannens sikkerhet i sanntid. Vinneren får se løsningen sin implementert over hele verden, og vil i tillegg motta $200 000.

Chief Technology Officer

More Miljø og bærekraft stories

Når godt nok ikke er bra nok…

I de seneste år har vi stadig lest og hørt om selskaper i Norge og utlandet som blir utsatt for cyber angrep. Dette i form av løsepenge virus, ransomware etc. Viktige data blir kryptert for at lite vennligsinnede skal tjene penger eller rett og slett for å skape trøbbel for selskaper i form av skadeverk. […]

Continue reading

Venter intelligent bruk av kunstig intelligens i 2022

Den digitale hverdagen under pandemien har betydd enorme fremskritt for kunstig intelligens, både som arbeidsverktøy og hjelp til folk i hverdagen. 2022 blir det viktigste året for AI noensinne ifølge IBMs eksperter.

Continue reading

IBM lanserer nye lagringssystemer for virksomhetskritiske data

Dagens utfordringer for lagring, forvaltning og sikring av data er stadig voksende. Data blir sett på som virksomhetenes nye gull og vi møter stadig bedrifter som ønsker å bli bedre på hvordan de møter disse utfordringene med stadig økende krav både internt, fra eksterne samarbeidspartnere og fra eventuelle regulativer som bedriften må støtte.

Continue reading