Miljø og bærekraft

Call for Code 2020 – bidra til å bekjempe COVID-19! 

Share this post:

Verden endrer seg raskt, og vi står nå overfor en pandemi som berører oss alle. Derfor utvider vi årets Call for Code til å involvere løsninger som bidrar til å bekjempe COVID-19.

Call for Code 2020 er en av verdens største konkurranser for utviklere, innovatører og problemløsere. For tredje gang inviterer IBM og samarbeidspartnere utviklere fra hele verden til å bruke åpen kildekode-teknologi fra IBM som sky, kunstig intelligens, blockchain og IoT for å finne løsninger på noen av verdens største utfordringer. Vinnerløsningen videreutvikles, testes ut i felten og implementeres for å hjelpe ekte mennesker over hele verden.

Da vi lanserte årets Call for Code sammen med David Clark Cause, FN og Linux Foundation tidligere i vår, så vi etter løsninger som bidrar til å bekjempe eller redusere virkningene av klimaendringene. Deretter dukket det opp et nytt og svært presserende problem: på kort tid har COVID-19 synliggjort store svakheter ved systemene vi til daglig tar for gitt.

Vi har derfor nå utvidet utfordringen, og ønsker innsendte løsninger som adresserer utbruddet av COVID-19. Sammen med klimaendringene utgjør nemlig spredningen av koronaviruset to alvorlige problemer som kan komme til å kompromittere den globale folkehelsen, den internasjonale økonomien og hele vår verden som vi kjenner den.

Vi utfordrer derfor  innovasjons- og utviklermiljøer verden over til å adressere tre hovedområder ved COVID-19:

  • Krisekommunikasjon i nødsituasjoner
  • Løsninger som forbedrer fjernundervisning
  • Hvordan inspirere lokalsamfunn til samarbeid

Pandemien har virkelig bragt den lokale og globale dugnadsånden til overflaten. Da vi delte nyheten om at årets Call for Code også vil adressere COVID-19, mottok vi over 1000 registreringer på én dag. Vi er likevel på jakt etter så mange gode løsninger som mulig. Derfor lanserer vi nå COVID-19 startpakker som gir innsikt i de enkelte utfordringene mennesker og lokalsamfunn står overfor. Hver startpakke inneholder en løsningsbeskrivelse, et arkitektonisk diagram og en veiledning med startkode og referansemateriell for å hjelpe utviklere i gang på kun få minutter.

Det finnes også startpakker for de globale klimaendringene. Her søker vi å finne bærekraftige vann- og energiløsninger i tillegg til motstandsdyktige katastrofeløsninger.

Den første innleveringsfristen er mandag 27. april, og vi kunngjør de tre beste løsningene tirsdag 5. mai på IBM Think Virtual Conference. Kom i gang – bli med på #TechforGood-bølgen du og!

Om Call for Code:

I fjor oppfordret Call for Code utviklere til å melde inn løsninger som skulle gjøre kloden bedre for å takle naturkatastrofer. Mer enn 180 000 utviklere fra 165 land deltok, det ble produsert mer enn 5 000 applikasjoner og vinnerne ble spanske Promoteo – en gruppe bestående av en tidligere brannmann, en sykepleier og tre utviklere. De utviklet en bærbar enhet som kan festes på brannmanndrakten, som måler karbonmonoksid, røykkonsentrasjon, fuktighet og temperatur, for å overvåke brannmannens sikkerhet i sanntid. Vinneren får se løsningen sin implementert over hele verden, og vil i tillegg motta $200 000.

Chief Technology Officer

More Miljø og bærekraft stories

Tre egenskaper mennesker, virksomheter og roboter trenger for å overleve

Covid-19 har satt mange virksomheter på prøve. Noen bedrifter vil ikke overleve pandemien, mens andre vil komme styrket ut av krisen. Tre viktige egenskaper kan være det som sikrer overlevelse, og robotskipet Mayflower er ekspert på alle tre. Allerede på 1800-tallet lærte vi fra vitenskapsmannen Charles Robert Darwin at verden tilhører den som best tilpasser […]

Continue reading

Står døren til hjemmekontoret åpen for hackere?

I mars tok nesten hele verdens arbeidsstyrke med seg datamaskinene sine til hjemmekontoret. Nå går debatten for fullt om hvor mye av vår fremtidige jobbhverdag som skal foregå hjemmefra. Uansett hvor man ender gjelder det å stenge døren til hjemmekontoret for hackere.   Siden koronaviruset sendte store deler av verden til hjemmekontor har veksten i […]

Continue reading

De tre største truslene i skyen

Først publisert i Computerworld 15.06.20. KOMMENTAR: Fremtidsrettede virksomheter foretrekker digitale skyløsninger. Med sin fleksibilitet, effektivitet, prosesseringskraft og brukervennlighet, bidrar de til produktivitet og innovasjonsevne, skriver Mari Grini. Samtidig er mange bedrifter bekymret for om de har kontroll på sikkerheten i skyen. Sikkerhetsbehov og risikotoleranse endrer seg ikke selv om man flytter IT-systemene til skyen. Når […]

Continue reading